Τετάρτη 28 Απριλίου 2021 23:51 Εκτός Ελλάδος

Συμφωνία μαμούθ ΕΕ και Pfizer για 1,8 δισ. δόσεις εμβολίων


Συμφωνία μαμούθ αναμένεται να κλείσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τις επόμενες ημέρες με τη Pfizer για την προμήθεια 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου κατά της Covid-19 μέχρι το 2023.

Αυτή θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη συμφωνία για εμβόλια που έχει συναφθεί μέχρι σήμερα στον κόσμο.

Η εν λόγω συμφωνία επαρκεί για την κάλυψη του πληθυσμού των 450 εκατομμυρίων κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα δύο χρόνια.  
«Εργαζόμαστε μαζί με τις Biontech/Pfizer επί ενός νέου συμβολαίου» δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
 
«Χάρη σε ισχυρούς, αξιόπιστους συνεργάτες όπως η Pfizer, οι εμβολιασμοί στην ΕΕ επιταχύνονται. Είμαι βέβαιη ότι θα έχουμε αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό του 70% των ενηλίκων στην ΕΕ μέχρι τον Ιούλιο» πρόσθεσε.

Η αναφορά σε «ισχυρούς και αξιόπιστους συνεργάτες» είναι ασφαλώς ένας έμμεσος υπαινιγμός για την AstraZeneca, η οποία παρέδωσε μόνο ένα μικρό μέρος από τα εμβόλια που είχε υποσχεθεί για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Παράλληλα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε την έγκριση της αύξησης των παραγωγικών δυνατοτήτων της μονάδας παραγωγής εμβολίων των Pfizer/BioNtech στην Πουρς του Βελγίου, ενώ γνωμοδότησε θετικά σχετικά με την λειτουργία νέας γραμμής παραγωγής στην μονάδα της Moderna στην Ισπανία.

madata.gr
Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 08.05.2021

Covid free νησιά: Η Ελλάδα πρότυπο για την Ιταλία

Η Ιταλία αποφάσισε να μιμηθεί την Ελλάδα και αποφάσισε τον μαζικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων στα 50 μικρότερα νησιά της χώρας. Σήμερα και αύριο αναμένεται να γίνουν πολλοί εμβολιασμοί με την συμμετ

Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 08.05.2021

Τι θα πει απόψε ο Έλον Μασκ για το Dogecoin;

Τα κρυπτονομίσματα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και ο Έλον Μασκ έστειλε ένα ιδιαίτερο μήνυμα προειδοποίησης προς όσους χρησιμοποιούν Dogecoin. Συγκεκριμένα σε ανάρτησή που έκανε στο Twitter, o

Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 08.05.2021

Έκλεισε η συμφωνία της ΕΕ με την Pfizer για 1,8 δισ. δόσεις εμβόλια μέχρι το 2023

Έκλεισε η συμφωνία της ΕΕ με την Pfizer/BioNtech για 1,8 δισ. δόσεις εμβόλια μέχρι το 2023 Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να λάβει επιπλέον 1,8 δισ. δόσεις εμβολίων της Pfizer, καθώς έκλεισε συμφωνία γ ...