Image
Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 10:34 Κρητική διατροφή

Σοκολατένιες τρούφες με αβοκάντο

Υλικά

1 φλ. τσαγιού τσιπ σοκολάτας
1 μικρό ώριμο αβοκάντο, σε πουρέ
2 κ. σ. σκόνη κακάο, ινδοκάρυδο, ψιλοκομένα καρύδια κ.α. για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βάλτε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει.
Βήμα 2
Εναλλακτικά, μπορείτε να τη λιώσετε σε μπεν μαρί.
Βήμα 3
Προσθέστε τον πουρέ αβοκάντο σε λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 4
Καταψύξτε το μείγμα για 10 λεπτά και μόλις σφίξει αρκετά ώστε να μπορείτε να το πλάσετε πλάστε τις τρούφες.
Βήμα 5
Τοποθετήστε τη γαρνιτούρα της επιλογής σας σε ένα μικρό μπολ και περάστε τις τρούφες από αυτό.
Βήμα 6
Τοποθετήστε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά και απολαύστε.
Βήμα 7
Στο ψυγείο διατηρούνται έως και τέσσερις ημέρες, ενώ στην κατάψυξη έως και ένα μήνα.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ