Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 15:18 Πολιτική

Πώς και πού θα γιορτάσουμε το Πάσχα; Οι περιορισμοί


Υπό το βάρος των επιδημιολογικών δεδομένων και φέτος θα κάνουμε Πάσχα στα μπαλκόνια μας και όχι στο χωριό.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη σήμερα το πρωί που είπε ότι η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφεριακές μετακινήσεις για το Πάσχα.

Οι εκκλησίες πάντως θα ανοίξουν για τους πιστούς τη Μεγάλη εβδομάδα, με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα ασφαλείας.

Πάσχα

Στον τόπο διαμονής θα κάνουν πάσχα και φέτος οι πιστοί. Ήδη φαίνεται πως έχει κλειδώσει η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό, αφού αυτή είναι και η εισήγηση της κυβέρνησης προς τους λοιμωξιολόγους.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό παράθυρο να αλλάξει και η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, δηλαδή από τις 9:00 το βράδυ που είναι τώρα να πάει ίσως στις 11:00, ενώ σε ό,τι αφορά το πασχαλινό τραπέζι, στα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα αναφέρεται πως στο ίδιο σπίτι θα μπορούν να βρεθούν έως δύο οικογένειες.

Εκκλησίες
Οι πιστοί, στα προαύλια των ναών με μάσκες και αποστάσεις, θα λάβουν το άγιο φως, και θα ψάλλουν το Χριστός Ανέστη με τα μέτρα που εισηγείται η Ιερά Σύνοδος

Οι καμπάνες στις 20:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου θα ηχήσουν, καλώντας τους κατοίκους στους εξωτερικούς χώρους των ιερών ναών. Στις 9 το βράδυ όλη η χώρα θα ψάλλει το χριστός ανέστη. Η αναστάσιμη ακολουθία θα διαρκέσει έως τις δέκα και μισή.

Μέσα στους ναούς θα βρίσκονται ένα άτομο ανά 20 τμ, μέχρι 100 άτομα στους μεγάλους ναούς ενώ οι ιερείς και οι ψάλτες θα έχουν πραγματοποιήσει self test.

Ειδικοί

Σήμερα, συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών για το ζήτημα του Πάσχα και τι αποστασεις πρέπει να υπάρχουν, ώστε να καταθέσουν την τελική εισήγηση.

Οι αποφάσεις αναμένονται το απόγευμα.

madata.gr
Post
Πολιτική Δευτέρα 15.12.2025

Κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων το Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΘΑ «Χάρτης Μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη Νέα Εποχή»

Κατατέθηκε σήμερα, Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2025, στη Βουλή των Ελλήνων, το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο: «Χάρτης Μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη Νέα Εποχή» (σταδιοδ

Post
Πολιτική Κυριακή 14.12.2025

Β. Κικίλιας: «Επενδύσεις σε ναυτιλία και λιμενικές υποδομές, η μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη»

«Οι επενδύσεις στη ναυτιλία και στις λιμενικές υποδομές είναι, κατά την άποψή μου, μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη», υπογράμμισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Π

Post
Πολιτική Κυριακή 14.12.2025

Μητσοτάκης σε αγρότες: Ανοιχτή η πόρτα του διαλόγου – Όχι στα τελεσίγραφα

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη Καλημέρα! Αυτή η ανασκόπηση δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει διαφορετικά, παρά από την είδηση της ανάληψης της Προεδρίας του Eurogroup από την Ελλάδα για τα επόμενα 2,5