Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 15:18 Πολιτική

Πώς και πού θα γιορτάσουμε το Πάσχα; Οι περιορισμοί


Υπό το βάρος των επιδημιολογικών δεδομένων και φέτος θα κάνουμε Πάσχα στα μπαλκόνια μας και όχι στο χωριό.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη σήμερα το πρωί που είπε ότι η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφεριακές μετακινήσεις για το Πάσχα.

Οι εκκλησίες πάντως θα ανοίξουν για τους πιστούς τη Μεγάλη εβδομάδα, με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα ασφαλείας.

Πάσχα

Στον τόπο διαμονής θα κάνουν πάσχα και φέτος οι πιστοί. Ήδη φαίνεται πως έχει κλειδώσει η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό, αφού αυτή είναι και η εισήγηση της κυβέρνησης προς τους λοιμωξιολόγους.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό παράθυρο να αλλάξει και η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, δηλαδή από τις 9:00 το βράδυ που είναι τώρα να πάει ίσως στις 11:00, ενώ σε ό,τι αφορά το πασχαλινό τραπέζι, στα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα αναφέρεται πως στο ίδιο σπίτι θα μπορούν να βρεθούν έως δύο οικογένειες.

Εκκλησίες
Οι πιστοί, στα προαύλια των ναών με μάσκες και αποστάσεις, θα λάβουν το άγιο φως, και θα ψάλλουν το Χριστός Ανέστη με τα μέτρα που εισηγείται η Ιερά Σύνοδος

Οι καμπάνες στις 20:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου θα ηχήσουν, καλώντας τους κατοίκους στους εξωτερικούς χώρους των ιερών ναών. Στις 9 το βράδυ όλη η χώρα θα ψάλλει το χριστός ανέστη. Η αναστάσιμη ακολουθία θα διαρκέσει έως τις δέκα και μισή.

Μέσα στους ναούς θα βρίσκονται ένα άτομο ανά 20 τμ, μέχρι 100 άτομα στους μεγάλους ναούς ενώ οι ιερείς και οι ψάλτες θα έχουν πραγματοποιήσει self test.

Ειδικοί

Σήμερα, συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών για το ζήτημα του Πάσχα και τι αποστασεις πρέπει να υπάρχουν, ώστε να καταθέσουν την τελική εισήγηση.

Οι αποφάσεις αναμένονται το απόγευμα.

madata.gr
Post
Πολιτική Τρίτη 18.05.2021

Ανησυχία στην κυβέρνηση για την χαλάρωση των πολιτών μετά την άρση του lockdown

Η ανησυχία στην κυβέρνηση για τη χαλάρωση είναι μεγάλη και όπως είπε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο ιός παραμένει.Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη. Αν και εφόσον υπάρξουν τοπικές εξ ...

Post
Πολιτική Τρίτη 18.05.2021

Γεωργιάδης: Αύριο εξετάζεται το όριο των 100 ατόμων στις δεξιώσεις

Για την πορεία της πανδημίας και την ανάγκη τήρησης των μέτρων παρά την άρση των μέτρων του lockdown μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, σχολιάζον ...

Post
Πολιτική Τρίτη 18.05.2021

Στο Ισραήλ ο Δένδιας. Συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ πραγματοποίησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Eδάφη. «Είχα την τιμή κα ...