Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 15:16 Είς Υγείαν

Διάγγελμα Μητσοτάκη για την σταδιακή άρση των μέτρων αλλά μέτα το Πάσχα


Την τελική απόφαση για το τι πρόκειται να γίνει τις επόμενες ημέρες, αλλά και τι πρόκειται να ανοίξει, την έχει ο πρωθυπουργός.
Μετά τις αποφάσεις της Επιτροπής θα γίνουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση. Ενδεχομένως και με τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού είτε σήμερα, είτε αύριο.

Στην κυβέρνηση δε γνωρίζουν τι θα αποφασίσουν οι ειδικοί. Ο στόχος είναι να επιτραπεί η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα μετά το Πάσχα.

Δημοτικά και Γυμνάσια αναμένεται να ανοίξουν στις 10 Μαΐου, μετά το Πάσχα η εστίαση και στις 14 Μαΐου ο τουρισμός.

Τα sms θα φύγουν από τη ζωή μας μάλλον όταν ανοίξει η εστίαση, ενώ στο τραπέζι της επιτροπής είναι η απαγόρευση των μετακινήσεων το βράδυ να ξεκινά στις 10 ή στις 11, από τις 9 που είναι τώρα.

Εντός της ημέρας ο Νίκος Χαρδαλιάς θα κάνει και ανακοινώσεις για τις εταιρείες που ξεχώρισαν στο δεύτερο διαγωνισμό για τα self-tests, ενώ αναμένεται και από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να ανακοινωθεί ότι θα γίνουν κανονικά οι εμβολισμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Τρίτη 18.05.2021

Πρέπει να κάνει εμβόλιο κάποιος που νόσησε από κορονοϊό; Τι είναι η αθηναϊκή μετάλλαξη

Πάνω από ένα χρόνο και για την ακρίβεια τουλάχιστον 13 μήνες διαρκεί η ανοσία για όσους έχουν νοσήσει από κορoνοϊό και έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσί

Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 17.05.2021

ΕΟΔΥ: Σημεία μαζικών δειγματοληψιών για covid-19 την Τρίτη 18 Μαΐου

Αύριο, Τρίτη 18 Μαΐου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid te

Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 17.05.2021

Από 21 Μαΐου διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 40-44 - Τα αντισώματα παραμένουν 13 μήνες

Στις 21 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα του εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 40-44 για όλα τα σκευάσματα (AstraZeneca, Pfizer, Johnson & Johnson, Moderna), όπως ενημέρωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, στο πλαί ...