Τρίτη 20 Απριλίου 2021 22:04 Οικονομία

Δώρο Πάσχα: Με δύο ταχύτητες η καταβολή σε εργαζομένους σε αναστολή - Πότε θα πληρωθεί


Μπαράζ πληρωμών αναμένεται την τελευταία εβδομάδα του μήνα, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα αρχίσουν από τις επόμενες μέρες να βλέπουν το χρώμα του χρήματος. Στο τέλος του μήνα πληρώνονται οι συντάξεις στο σύνολο των απόμαχων της δουλειάς, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα το δώρο του Πάσχα.
Ειδικότερα, το αργότερο έως τη Μεγάλη Τετάρτη οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα λάβουν το Δώρο Πάσχα από τους εργοδότες τους. Για τους εργαζόμενους που οι συμβάσεις εργασίας τους ανεστάλησαν οποτεδήποτε κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 30 Απριλίου 2021, θα λάβουν το Δώρο Πάσχα με δύο «ταχύτητες» όπως επισημαίνεται στο enikonomia.gr:
Οι εργοδότες υποχρεούνται να καταβάλουν το Δώρο Πάσχα το αργότερο έως τη Μεγάλη Τετάρτη, βάσει των πραγματικά καταβαλλόμενων αποδοχών, ενώ το κράτος θα καταβάλει από τον τακτικό προϋπολογισμό απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων την αναλογία του Δώρου για τα χρονικά διαστήματα κατά τα οποία οι συμβάσεις εργασίας των μισθωτών τέθηκαν σε αναστολή. Η αναλογία θα υπολογιστεί επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Για τους εργαζόμενους που έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί ως εξής:
Οι εργοδότες υποχρεούνται να καταβάλουν την αναλογία του Δώρου Πάσχα, βάσει των πραγματικών αποδοχών που έλαβαν οι εργαζόμενοί τους κατά το διάστημα υπαγωγής στον μηχανισμό, το αργότερο μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη.
Το κράτος θα καταβάλει απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων – εργαζομένων, την αναλογία του Δώρου Πάσχα βάσει του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης που έλαβαν για το χρονικό διάστημα υπαγωγής τους στο μηχανισμό.

Συντάξεις
Εν τω μεταξύ οι κύριες και επικουρικές συντάξεων μηνός Μαΐου 2021 θα καταβληθούν στις ακόλουθες ημερομηνίες:
· Για τους συνταξιούχους του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των Τραπεζών και του ΟΤΕ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9, οι συντάξεις τους θα καταβληθούν στις 23 Απριλίου 2021, ημέρα Παρασκευή.
· Για τους συνταξιούχους του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των Τραπεζών και του ΟΤΕ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8, οι συντάξεις τους θα καταβληθούν στις 26 Απριλίου 2021, ημέρα Μ. Δευτέρα.
· Για τους συνταξιούχους του τ. ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ οι συντάξεις Μαΐου θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου 2021, ημέρα Μ. Τρίτη.
· Για τους συνταξιούχους από το Δημόσιο, το τ. ΝΑΤ, το τ. ΕΤΑΤ, το τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και την ΔΕΗ, οι συντάξεις Μαΐου θα καταβληθούν στις 28 Απριλίου 2021, ημέρα Μ. Τετάρτη.

 

enikonomia

 
Post
Οικονομία Δευτέρα 17.05.2021

Γεωργιάδης: Εντός 4 εβδομάδων από την υποβολή της αίτησης τα χρήματα για την εστίαση

Έχουν υποβληθεί 7.000 αιτήσεις για την επιδότηση στην εστίαση. Ήδη έχουν εκκαθαριστεί οι πρώτες 400 αιτήσεις και οι υπόλοιπες θα έχουν εκκαθαριστεί μέσα στις επόμενες μία με δύο μέρες. Αυτό ανέφερε ...

Post
Οικονομία Δευτέρα 17.05.2021

Τέλος στα μέτρα στήριξης της πανδημίας - Τι θα γίνει με τις ενισχύσεις και τα ενοίκια

Μέτρα στήριξης… τέλος! Όσο «ανοίγουν» οικονομικές δραστηριότητες τόσο «ξηλώνονται» το ένα μετά το άλλο τα μέτρα που υιοθετήθηκαν κατά το διάστημα της πανδημίας, με τη μορφή τουλάχιστον που τα γνωρίσα ...

Post
Οικονομία Δευτέρα 17.05.2021

Μέτρα στήριξης, αποζημιώσεις, φορολογικές δηλώσεις: Οι τελευταίες εξελίξεις

Νέα προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων αναμένεται να τρέξουν στο άμεσο προσεχές διάστημα. Το ένα, ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά στην ψηφιακή αναβάθμιση των δικηγόρων με την αγορά ηλεκτρονικού ...