Τρίτη 20 Απριλίου 2021 21:47 Πολιτική

Μήνυμα Μητσοτάκη έως την Πέμπτη για το Πάσχα – Πότε έρχεται η άρση των μέτρων του lockdown


Με μήνυμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να απευθυνθεί τα επόμενα 24ωρα στους πολίτες – όπως συνηθίζει να κάνει όταν λαμβάνονται κομβικές αποφάσεις – προκειμένου να εξηγήσει ποιοι παράγοντες δεν επιτρέπουν το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και συνεπώς γιατί δεν θα υιοθετηθεί τελικά το σχέδιο «Πάσχα στο χωριό».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει από τους πολίτες λίγο ακόμη υπομονή, προκειμένου να κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα του ανοίγματος του τουρισμού στις 14 Μαΐου.

Στο μήνυμά του σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφερθεί στον «οδικό χάρτη» που καταρτίζει η κυβέρνηση για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Τι περιλαμβάνει ο «οδικός χάρτης»
Στον «οδικό χάρτη» προβλέπεται η συνέχιση της λειτουργίας του λιανεμπορίου από τις 3 Μαΐου με περισσότερη ευελιξία, δηλαδή κατάργηση της αποστολής SMS στο 13032 για τα ψώνια και του χρονικού περιορισμού των 3 ωρών. 

Επόμενος σταθμό αναμένεται – εκτός απροόπτου- να αποτελέσει το άνοιγμα των σχολείων ( Δημοτικών – Γυμνασίων) στις 10 Μαΐου, ημερομηνία που έχει προτείνει το υπουργείο Παιδείας για επιστροφή στα θρανία με self test και υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τελευταίος αλλά ιδιαιτέρως κρίσιμος σταθμός είναι το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και με κανόνες ασφαλείας με γνώμονα και την έλευση των τουριστών στη χώρα μας. 

Σημειώνεται πως το απόγευμα της Τρίτης (20/4) ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο διαδικτυακό σεμινάριο Ακαδημία Στελεχών Plus» της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Η ελληνική οικονομία μετά την πανδημία – Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, Μεταρρυθμίσεις», έκανε λόγο για ημερομηνία – ορόσημο την 14η Μαΐου για την επιστροφή στην κανονικότητα.

https://www.newsbeast.gr

 
Post
Πολιτική Τρίτη 13.01.2026

Ενημερωτικό σημείωμα για τη μείωση του αριθμού των Συνταγματαρχών κατά τις πρόσφατες κρίσεις

Με τις πρόσφατες έκτακτες κρίσεις των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, έτους 2026, μειώνεται κατά 372 ο συνολικός αριθμός των Αξιωματικών βαθμού Συνταγματάρχη και αντίστοιχων των άλλων Κλάδων. Η μ

Post
Πολιτική Τρίτη 13.01.2026

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων στο Μέγαρο Μαξίμου (vid)

Η σημερινή, πολύ ουσιαστική και ειλικρινής συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών απ’ όλη τη χώρα νομίζω ότι άνοιξε έναν νέο δρόμο για τον πρωτογενή μας τομέα. Εξειδικεύτηκαν τα μέτρα που ήδη έχει πάρ

Post
Πολιτική Τρίτη 13.01.2026

Αγρότες στο Μαξίμου: Tέθηκαν όλα τα ζητήματα στο τραπέζι, ενώ υπάρχουν βελτιώσεις στα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί (vid)

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου από όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πρόσκλησης για διάλογο, με το αυξημέν