Τρίτη 20 Απριλίου 2021 21:47 Πολιτική

Μήνυμα Μητσοτάκη έως την Πέμπτη για το Πάσχα – Πότε έρχεται η άρση των μέτρων του lockdown


Με μήνυμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να απευθυνθεί τα επόμενα 24ωρα στους πολίτες – όπως συνηθίζει να κάνει όταν λαμβάνονται κομβικές αποφάσεις – προκειμένου να εξηγήσει ποιοι παράγοντες δεν επιτρέπουν το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και συνεπώς γιατί δεν θα υιοθετηθεί τελικά το σχέδιο «Πάσχα στο χωριό».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει από τους πολίτες λίγο ακόμη υπομονή, προκειμένου να κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα του ανοίγματος του τουρισμού στις 14 Μαΐου.

Στο μήνυμά του σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφερθεί στον «οδικό χάρτη» που καταρτίζει η κυβέρνηση για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Τι περιλαμβάνει ο «οδικός χάρτης»
Στον «οδικό χάρτη» προβλέπεται η συνέχιση της λειτουργίας του λιανεμπορίου από τις 3 Μαΐου με περισσότερη ευελιξία, δηλαδή κατάργηση της αποστολής SMS στο 13032 για τα ψώνια και του χρονικού περιορισμού των 3 ωρών. 

Επόμενος σταθμό αναμένεται – εκτός απροόπτου- να αποτελέσει το άνοιγμα των σχολείων ( Δημοτικών – Γυμνασίων) στις 10 Μαΐου, ημερομηνία που έχει προτείνει το υπουργείο Παιδείας για επιστροφή στα θρανία με self test και υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τελευταίος αλλά ιδιαιτέρως κρίσιμος σταθμός είναι το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και με κανόνες ασφαλείας με γνώμονα και την έλευση των τουριστών στη χώρα μας. 

Σημειώνεται πως το απόγευμα της Τρίτης (20/4) ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο διαδικτυακό σεμινάριο Ακαδημία Στελεχών Plus» της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Η ελληνική οικονομία μετά την πανδημία – Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, Μεταρρυθμίσεις», έκανε λόγο για ημερομηνία – ορόσημο την 14η Μαΐου για την επιστροφή στην κανονικότητα.

https://www.newsbeast.gr

 
Post
Πολιτική Σάββατο 11.04.2026

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ανάσταση και το Πάσχα

Η Ανάσταση δηλώνει ότι το φως κερδίζει πάντα το σκοτάδι. Ενώ το Πάσχα Ελλήνων αποτελεί ένα διαχρονικό βίωμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Μία ημέρα ξεχωριστή, που μας υπενθυμίζει ότι μπορούμε να υπερβούμε

Post
Πολιτική Σάββατο 11.04.2026

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδια στην έδρα της ΑΣΔΙΘ στην Ξάνθη

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε σήμερα, Μεγάλο Σάββατο 11 Απριλίου 2026, την έδρα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Θράκης (ΑΣΔΙΘ) «ΘΡΑΚΗ» στην Ξάνθη, όπου τον υποδ

Post
Πολιτική Πέμπτη 09.04.2026

Ο ΥΕΘΑ Ν. Δένδιας υπέγραψε προγραμματική συμφωνία με τον αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ Ι. Τσακίρη για έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε 40 ενεργοβόρα στρατόπεδα

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας υπέγραψε χθες, Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου 2026, με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Ιωάννη Τσακίρη, προγραμματική συμφωνία μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και