Τρίτη 20 Απριλίου 2021 21:47 Πολιτική

Μήνυμα Μητσοτάκη έως την Πέμπτη για το Πάσχα – Πότε έρχεται η άρση των μέτρων του lockdown


Με μήνυμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να απευθυνθεί τα επόμενα 24ωρα στους πολίτες – όπως συνηθίζει να κάνει όταν λαμβάνονται κομβικές αποφάσεις – προκειμένου να εξηγήσει ποιοι παράγοντες δεν επιτρέπουν το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και συνεπώς γιατί δεν θα υιοθετηθεί τελικά το σχέδιο «Πάσχα στο χωριό».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει από τους πολίτες λίγο ακόμη υπομονή, προκειμένου να κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα του ανοίγματος του τουρισμού στις 14 Μαΐου.

Στο μήνυμά του σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφερθεί στον «οδικό χάρτη» που καταρτίζει η κυβέρνηση για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Τι περιλαμβάνει ο «οδικός χάρτης»
Στον «οδικό χάρτη» προβλέπεται η συνέχιση της λειτουργίας του λιανεμπορίου από τις 3 Μαΐου με περισσότερη ευελιξία, δηλαδή κατάργηση της αποστολής SMS στο 13032 για τα ψώνια και του χρονικού περιορισμού των 3 ωρών. 

Επόμενος σταθμό αναμένεται – εκτός απροόπτου- να αποτελέσει το άνοιγμα των σχολείων ( Δημοτικών – Γυμνασίων) στις 10 Μαΐου, ημερομηνία που έχει προτείνει το υπουργείο Παιδείας για επιστροφή στα θρανία με self test και υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τελευταίος αλλά ιδιαιτέρως κρίσιμος σταθμός είναι το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και με κανόνες ασφαλείας με γνώμονα και την έλευση των τουριστών στη χώρα μας. 

Σημειώνεται πως το απόγευμα της Τρίτης (20/4) ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο διαδικτυακό σεμινάριο Ακαδημία Στελεχών Plus» της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Η ελληνική οικονομία μετά την πανδημία – Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, Μεταρρυθμίσεις», έκανε λόγο για ημερομηνία – ορόσημο την 14η Μαΐου για την επιστροφή στην κανονικότητα.

https://www.newsbeast.gr

 
Post
Πολιτική Δευτέρα 25.05.2026

Ο Χάρης Μαμουλάκης στις Βασιλειές: Από τα 620 στρέμματα εντός Οικισμού, παραμένουν μόλις τα 69 με υπογραφή ΝΔ

Τη δραματική μείωση των ορίων του Οικισμού των Βασιλειών – όπως συμβαίνει και με χιλιάδες Οικισμούς σε όλη τη χώρα με την πολιτική εξαπάτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο ζήτημα των ορίων –

Post
Πολιτική Κυριακή 24.05.2026

Τοποθέτηση πεζογέφυρας από Υλικό Bailey στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας από το 725 ΤΜΧ

Ολοκληρώθηκε τις βραδινές ώρες μεταξύ 23 και 24 Μαΐου 2026, με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων, η τοποθέτηση πεζογέφυρας στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας για τη ζεύξη του Κηφισού ποταμού.

Post
Πολιτική Κυριακή 24.05.2026

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχουμε παραλάβει 28 ανακαινισμένα ΤΕΠ και 55 Κέντρα Υγείας μέχρι σήμερα

Αναλυτικά ολόκληρη η καθιερωμένη ανάρτηση του πρωθυπουργού: Καλημέρα! Μία Κυριακή χωρίς ανασκόπηση ήταν αρκετή για να μαζευτούν πολλές εξελίξεις και αρκετά σημαντικά θέματα. Οπότε σήμερα θα προσπαθ