Τρίτη 20 Απριλίου 2021 21:47 Πολιτική

Μήνυμα Μητσοτάκη έως την Πέμπτη για το Πάσχα – Πότε έρχεται η άρση των μέτρων του lockdown


Με μήνυμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να απευθυνθεί τα επόμενα 24ωρα στους πολίτες – όπως συνηθίζει να κάνει όταν λαμβάνονται κομβικές αποφάσεις – προκειμένου να εξηγήσει ποιοι παράγοντες δεν επιτρέπουν το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και συνεπώς γιατί δεν θα υιοθετηθεί τελικά το σχέδιο «Πάσχα στο χωριό».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει από τους πολίτες λίγο ακόμη υπομονή, προκειμένου να κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα του ανοίγματος του τουρισμού στις 14 Μαΐου.

Στο μήνυμά του σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφερθεί στον «οδικό χάρτη» που καταρτίζει η κυβέρνηση για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Τι περιλαμβάνει ο «οδικός χάρτης»
Στον «οδικό χάρτη» προβλέπεται η συνέχιση της λειτουργίας του λιανεμπορίου από τις 3 Μαΐου με περισσότερη ευελιξία, δηλαδή κατάργηση της αποστολής SMS στο 13032 για τα ψώνια και του χρονικού περιορισμού των 3 ωρών. 

Επόμενος σταθμό αναμένεται – εκτός απροόπτου- να αποτελέσει το άνοιγμα των σχολείων ( Δημοτικών – Γυμνασίων) στις 10 Μαΐου, ημερομηνία που έχει προτείνει το υπουργείο Παιδείας για επιστροφή στα θρανία με self test και υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τελευταίος αλλά ιδιαιτέρως κρίσιμος σταθμός είναι το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και με κανόνες ασφαλείας με γνώμονα και την έλευση των τουριστών στη χώρα μας. 

Σημειώνεται πως το απόγευμα της Τρίτης (20/4) ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο διαδικτυακό σεμινάριο Ακαδημία Στελεχών Plus» της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Η ελληνική οικονομία μετά την πανδημία – Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, Μεταρρυθμίσεις», έκανε λόγο για ημερομηνία – ορόσημο την 14η Μαΐου για την επιστροφή στην κανονικότητα.

https://www.newsbeast.gr

 
Post
Πολιτική Τρίτη 18.05.2021

Ανησυχία στην κυβέρνηση για την χαλάρωση των πολιτών μετά την άρση του lockdown

Η ανησυχία στην κυβέρνηση για τη χαλάρωση είναι μεγάλη και όπως είπε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο ιός παραμένει.Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη. Αν και εφόσον υπάρξουν τοπικές εξ ...

Post
Πολιτική Τρίτη 18.05.2021

Γεωργιάδης: Αύριο εξετάζεται το όριο των 100 ατόμων στις δεξιώσεις

Για την πορεία της πανδημίας και την ανάγκη τήρησης των μέτρων παρά την άρση των μέτρων του lockdown μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, σχολιάζον ...

Post
Πολιτική Τρίτη 18.05.2021

Στο Ισραήλ ο Δένδιας. Συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ πραγματοποίησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Eδάφη. «Είχα την τιμή κα ...