Image
Τρίτη 20 Απριλίου 2021 13:33 Κρητική διατροφή

Ανοιξιάτικη σαλάτα παντσανέλα

Υλικά

μισή φρατζόλα τύπου τσιαπάτα, κομμένη σε κυβάκια
400 γρ. ντοματίνια
1/2 ξερό κρεμμύδι
1 αγγούρι, κομμένο σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κούπα λάδι για το ψωμί
4 κ.σ. βούτυρο
1/2 κούπα μαϊντανό
8 φύλλα βασιλικού
1 κ.σ. ξύδι
3 κ.σ. λάδι για το ντρέσινγκ
αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι που έχουμε κρατήσει για τα κομμάτια ψωμιού μαζί με το βούτυρο μέσα σε ένα πυρίμαχο τηγάνι, κατάλληλο για φούρνο.
Βήμα 2
Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο και τα κομμάτια ψωμιού και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο όπου ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το ψωμί και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 3
Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τις ντομάτες, το αγγούρι και το κρεμμύδι. Συνδυάζουμε το ξύδι με τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε το μείγμα στη σαλάτα. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ψωμί και τα μυρωδικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. H σαλάτα είναι έτοιμη.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Τρίτη 18.05.2021

Φτερούγες κοτόπουλου με σκόρδο και παρμεζάνα

Υλικά 900 γρ. φτερούγες κοτόπουλου 1 κ. γλ. αλάτι 1 κ. γλ. πιπέρι 1 κ. σ. μείγμα ιταλικών καρυκευμάτων 1 κ. γλ. κύμινο 35 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες 1/4 φλ. τσαγιού ε

Post
Κρητική διατροφή Τρίτη 11.05.2021

Εύκολη συνταγή: Ραβδάκια στριφτά με γεύση πίτσας, pizza twists

Υλικά 2 φύλλα σφολιάτας σε θερμοκρασία δωματίου ¼ φλιτζανιού σάλτσα ντομάτας (κατά προτίμηση σπιτική) ¾ φλιτζανιού τριμμένη μοτσαρέλα (χωρίς πολλά υγρά) ή μίγμα τυριών που λιώνουν

Post
Κρητική διατροφή Πέμπτη 06.05.2021

Δροσερή σαλάτα με τόνο και αβοκάντο

Υλικά 2 μεσαία αβοκάντο, ώριμα 1 κονσέρβα τόνο σε νερό 2 μικρές ντομάτες ψιλοκομμένες 1 κ. σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο 1/2 κ. σ. μαύρο πιπέρι 1 πρέζα τσίλι σε σκόνη Αλάτι Εκτέλεση Β