Image
Κυριακή 18 Απριλίου 2021 20:44 Παράδοση

Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων: Ουρές στην Ακρόπολη λόγω δωρεάν εισόδου

Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών είναι σήμερα 18 Απριλίου και πολλοί Αθηναίοι τίμησαν την ημέρα με μία βόλτα στους ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους, οι οποιοι λειτούργησαν με ελεύθερη είσοδο. 

 Εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό και τη δυνατότητα για διαδημοτικές μετακινήσεις με αυτοκίνητα, πολλοί ήταν οι Αθηναίοι που έστειλαν SMS 6 στο 13033 σχημάτισαν ουρές έξω από τους αρχαιολογικούς χώρους.

Την τιμητική της είχε για ακόμα μία φορά η Ακρόπολη, με τις εικόνες από τη Eurokinissi, να δείχνουν ατελείωτες ουρές επισκεπτών. Σημειώνεται πως οι περισσότεροι επισκέπτες τηρούσαν τα υγειονομικά μέτρα φορώντας τις μάσκες τους, ωστόσο λόγω συνωστισμού οι αποστάσεις δεν κρατούνταν πάντα. Υπενθυμίζεται πως εξαιτίας του κορονοϊού επιτρέπονται μόνο οι επισκέψεις σε υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους και όχι στα μουσεία που παραμένουν κλειστά.

 

madata.gr
Post
Παράδοση Τρίτη 06.10.2026

«Όταν το Βελούδο Πέσει » της Ισμήνης Σκούταρη -Ένα ψυχολογικό παιχνίδι μυστηρίου - για την αλήθεια που κρύβουμε ακόμα κι από τον εαυτό μας

Υπάρχουν παραστάσεις που περιμένεις να δεις ως θεατής και υπάρχουν κι εκείνες που ξεχωρίζουν από την πρώτη στιγμή, επειδή πίσω από τη σκηνή, τα φώτα και το βελούδο της αυλαίας υπάρχει ένα νέο πρόσωπο

Post
Παράδοση Τρίτη 06.10.2026

Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα 6/10/26

Σήμερα τιμάται η μνήμη του Αγίου Θωμά του Αποστόλου, Μάρτυρος Ερωτηίδος της παρθένου. Σήμερα γιορτάζουν όσες και όσοι φέρουν το όνομα: Θωμάς, Τομ, Θωμαή*, Ερωτηίς, Ερωτηίδα. * Υπάρχουν κι άλλες

Post
Παράδοση Δευτέρα 05.10.2026

Συνεχίζεται η σειρά «ΣτοχαστΙΤΕ» από τον σύλλογο φίλων ΙΤΕ

Ο Σύλλογος Φίλων ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας) συνεχίζει, παράλληλα με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του, τη σειρά «ΣτοχαστΙΤΕ», έναν κύκλο συναντήσεων, συζήτησης και αναστοχασμού.