Image
Κυριακή 18 Απριλίου 2021 20:44 Παράδοση

Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων: Ουρές στην Ακρόπολη λόγω δωρεάν εισόδου

Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών είναι σήμερα 18 Απριλίου και πολλοί Αθηναίοι τίμησαν την ημέρα με μία βόλτα στους ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους, οι οποιοι λειτούργησαν με ελεύθερη είσοδο. 

 Εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό και τη δυνατότητα για διαδημοτικές μετακινήσεις με αυτοκίνητα, πολλοί ήταν οι Αθηναίοι που έστειλαν SMS 6 στο 13033 σχημάτισαν ουρές έξω από τους αρχαιολογικούς χώρους.

Την τιμητική της είχε για ακόμα μία φορά η Ακρόπολη, με τις εικόνες από τη Eurokinissi, να δείχνουν ατελείωτες ουρές επισκεπτών. Σημειώνεται πως οι περισσότεροι επισκέπτες τηρούσαν τα υγειονομικά μέτρα φορώντας τις μάσκες τους, ωστόσο λόγω συνωστισμού οι αποστάσεις δεν κρατούνταν πάντα. Υπενθυμίζεται πως εξαιτίας του κορονοϊού επιτρέπονται μόνο οι επισκέψεις σε υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους και όχι στα μουσεία που παραμένουν κλειστά.

 

madata.gr
Post
Παράδοση Πέμπτη 06.08.2026

Στο Μάραθος θα βρεθεί αύριο η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Μαλεβιζίου

Στο Μάραθος θα βρεθεί αύριο Παρασκευή, 7 Αυγούστου στις 21.00, η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Μαλεβιζίου με το έργο "Ο Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου..." του Μανόλη Κορρέ σε σκηνοθεσία του Δομήνικου

Post
Παράδοση Τετάρτη 05.08.2026

Πανήγυρις Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κάτω Βάθεια

Η Ενορία Κάτω Βάθειας τιμά και φέτος με λαμπρότητα την μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, με διήμερο πρόγραμμα ιερών ακολουθιών και την παρουσία εξέχοντων εκκλησιαστικών προσώπων.

Post
Παράδοση Τετάρτη 05.08.2026

Έρχεται η 8η Γιορτή Μπανάνας στην Άρβη με τη στήριξη του Δήμου Βιάννου

Το φρούτο που αποτελεί ένα από τα σήματα κατατεθέν για τη Βιάννο, η μπανάνα Άρβης, έρχεται και φέτος στο επίκεντρο μέσα από την 8η Γιορτή Μπανάνας που «ανοίγει τις πύλες της» στο Λιμάνι τη