Σάββατο 17 Απριλίου 2021 14:14 Ειδήσεις

Γαύδος: Αν το κορίτσι έφτανε εγκαίρως - Τι είπε ο ιατροδικαστής για τον 40χρονο συνοδηγό


Νέα στοιχεία για την τραγωδία στη Γαύδο προέκυψαν από τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης του 40χρονου οδηγού, ο οποίος γλίτωσε με πολλαπλά τραύματα από την πτώση του αυτοκίνητου στον γκρεμό, σε αντίθεση με την άτυχη Κορίνα.

Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Κρήτης Σταμάτη Μπελιβάνη, ο 40χρονος είχε «κάταγμα δεξιού ημιθωρακίου, αιμοπνευμοθώρακα και στο υπόλοιπο σώμα λιγότερες εκδορές από εκείνες της κοπέλας, αλλά είχε και αυτός».

Όπως επισημαίνει ο κ. Μπελιβάνης, ο οποίος είχε διενεργήσει τη νεκροψία - νεκροτομή στην Κορίνα Λαβράνου - ο 40χρονος είχε τις ίδιες κακώσεις που είχε η κοπέλα, με τη διαφορά πως δεν του τρύπησε ο πνεύμονας, όπως συνέβη στην άτυχη Κορίνα.

«Οι κακώσεις της δεν ήταν καθόλου τρομακτικές. Η τραυματίας έζησε δύο με δυόμιση ώρες με ρήξη στον πνεύμονα. Αν το κορίτσι έφτανε εγκαίρως σε κάποιο νοσοκομείο, τώρα σίγουρα θα ζούσε».

Και πρόσθεσε: «Αρχικά, τα τραύματά της θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί χωρίς καν επέμβαση! Με μια απλή τοποθέτηση συσκευασίας αποσυμφορισμού αιμοπνευμοθώρακα, η οποία τοποθετείται στο ΤΕΠ κάθε νοσοκομείου, η φοιτήτρια σήμερα θα ήταν ζωντανή».

Στο μεταξύ η προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Χανίων και το Αστυνομικό Τμήμα Καντάνου για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το μοιραίο τροχαίο δυστύχημα συνεχίζεται, σε μια προσπάθεια να διαλευκανθούν οι συνθήκες υπο τις οποίες βρέθηκε το αυτοκίνητο στον γκρεμό τα ξημερώματα της Κυριακής 11 Απριλίου.

 Υπενθυμίζεται πως ο 40χρονος έχει ισχυριστεί πως είχαν βάλει μπροστά την μηχανή του αυτοκινήτου για να λειτουργήσει το καλοριφέρ και να ζεσταθούν, όταν, άγνωστο με ποιον τρόπο, λύθηκε το χειρόφρενο.

Τον ισχυρισμό αυτόν με τελευταίες δηλώσεις του, αμφισβητεί ο δικηγόρος της οικογένειας της Κορίνας Λαβράνου, Φίλιππος Σκαμπαρδώνης, ο οποίος αναφέρει πως στα συντρίμμια του αυτοκινήτου βρέθηκε «κουμπωμένη» η δεύτερη ταχύτητα κάτι που - σύμφωνα με τον κ. Σκαμπαρδώνη - σημαίνει πως το αυτοκίνητο ήταν σε κίνηση «διότι ακόμα και σταματημένο να ήταν το αμάξι, ακόμα και αν λυνόταν, δεν θα μπορούσε να τσουλήσει».

 

e-daily

 
Post
Ειδήσεις Τρίτη 09.06.2026

Οι 620 παρεμβάσεις του Γ. Αυτιά στο Ευρωκοινοβούλιο στη διετία

Στις 620 έφτασαν οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και μόνιμου εισηγητή του Ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού για την Επιτροπή Οικονομικών έως το

Post
Ειδήσεις Σάββατο 06.06.2026

"Να περιληφθεί στην Έκθεση για την Τουρκία, το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ." ζητά ο Μ. Κεφαλογιάννης

Σε συνάντηση που είχαν ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας με τον εισηγητή της Έκθεσης Προόδου της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας Nacho Sánche

Post
Ειδήσεις Παρασκευή 05.06.2026

Μ. Κ. Κεφαλογιάννης: «Η Ευρώπη χρειάζεται ψηφιακή αυτονομία χωρίς απομόνωση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια κούρσα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Ο νέος αυτός Κανονισμός αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής τεχνολογικής κυρι