Image
Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 16:12 Είς Υγείαν

Μπουρλά: Ισως χρειαστεί και τρίτη δόση για τους εμβολιασμένους

Στο μέτωπο που εμβολίου o Αλμπερτ Μπουρλά θεωρεί πιθανό ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι θα χρειαστούν και μία τρίτη ενισχυτική δόση μέσα σε 12 μήνες.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι είναι πιθανό οι άνθρωποι να χρειάζεται να εμβολιάζονται ετησίως κατά του κορονoϊού.

Οι δηλώσεις του κ. Μπουρλά δημοσιοποιήθηκαν μεν σήμερα αλλά κατεγράφησαν την 1η Απριλίου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της αμερικανικής πολυεθνικής CVS Health, σύμφωνα με το CNBC.

Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που μπορεί δυνητικά να μολυνθεί από τον κοροναϊό, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα εμβόλια θα καταστούν σημαντικό εργαλείο στη μάχη κατά των εξαιρετικά μεταδοτικών παραλλάξεων του ιού.

Σύμφωνα με τους ΝΥΤ, αυτό αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για το γεγονός ότι η Ε.Ε. έχει ήδη προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την Pfizer για την παραλαβή 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων το 2022 και το 2023 ώστε να προλάβει την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης.

 

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Κυριακή 04.01.2026

10 λεπτά περπάτημα μετά το Κυριακάτικο τραπέζι: Τα 3 απίστευτα οφέλη για την υγεία σας

Αισθάνεστε φούσκωμα και υπνηλία μετά το μεσημεριανό φαγητό; Μια απλή βόλτα μόλις 10 λεπτών μπορεί να κάνει θαύματα για τον μεταβολισμό και τη διάθεσή σας. Το παραδοσιακό Κυριακάτικο γεύμα είναι συχνά

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 02.01.2026

Σε έξαρση η «υπεργρίπη»: Πότε αναμένεται η κορύφωση – Τα συμπτώματα που «χτυπούν» τα παιδιά

Συναγερμός από τους ειδικούς για το στέλεχος Κ της γρίπης Α. Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και πότε πρέπει να επισκεφθείτε αμέσως γιατρό. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες για την επιθετ

Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 29.12.2025

Σε έξαρση η γρίπη στην Ελλάδα: Θετικός ο 1 στους 2 με συμπτώματα – Ασφυκτική η κατάσταση στα Νοσοκομεία Παίδων

Η εποχική γρίπη καταγράφει έντονη δυναμική τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα, με τους ειδικούς να μιλούν για ένα από τα πιο επιβαρυμένα κύματα των τελευταίων ετών. Τα περιστατικά αυξάνονται με ταχείς