Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 23:04 Γνώμες

Καθηγητής Βασιλακόπουλος: Ναι για Πάσχα στο χωριό – Είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης


Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων από τα λύματα στην Αττική, μάλλον είμαστε σε φάση σταδιακής αποκλιμάκωσης αυτού του κύματος κορονοϊού, βοηθούντων και των μέτρων που υπάρχουν και της προόδου του εμβολιασμού του πληθυσμού, εκτίμησε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή «στην Θεσσαλονίκη, εκεί που είχαμε αύξηση, τώρα έχουμε σταθεροποίηση στα λύματα, που σημαίνει ότι την επόμενη εβδομάδα θα δούμε και σταθεροποίηση στα κρούσματα και αυτό θα είναι ένα ευχάριστο γεγονός»

Αναφορικά με το δίλλημα για “Πάσχα εντός των τειχών ή Πάσχα στο χωριό”, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι «η επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι περίπου ενιαία. Δεν έχουμε «βαθιά κόκκινες» και πράσινες περιοχές», επομένως δεν υπάρχει ζήτημα να «μολυνθεί» μια μη επιβαρυμένη περιοχή.

Προσέθεσε ότι «η εικόνα είναι ενιαία για την χώρα. Υπάρχουν και πολλοί Έλληνες που έχουν ήδη κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Έτσι κι αλλιώς το Πάσχα θα βρεθούμε. Αντί να βρεθούμε στα σπίτια μας, που έχει αποδειχθεί ότι είναι εστίες μετάδοσης, είναι προτιμότερο να βρεθούμε σε άλλες περιοχές. Λέω ξεκάθαρα “ναι” για Πάσχα στο χωριό».

madata.gr
Post
Γνώμες Τετάρτη 08.07.2026

Λαγοκέφαλος: Από τα τέλη Σεπτεμβρίου το νέο πλαίσιο – Τι αλλάζει για τους αλιείς (vid)

Στα 5,33 ευρώ ανά κιλό καθορίζεται η αποζημίωση για την αλίευση λαγοκέφαλων από επαγγελματίες αλιείς, με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Κρήτης, Σταύρο Τζεδάκη, να υπογραμμίζει την ανάγκη γ

Post
Γνώμες Τρίτη 07.07.2026

Τα γκαζάκια του ανορθολογισμού

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Τη σημερινή μας παρέμβαση, αυτονόητα, την ξεκινάμε με την απεύθυνση των πιο βαθιών συλλυπητηρίων στην αγαπητή φίλη και συνάδελφο, δικηγόρο Θεσσαλονίκης, Αφροδίτη Νέστ

Post
Γνώμες Σάββατο 13.06.2026

Ένα ακόμη εργατικό δυστύχημα - Η απορρύθμιση, η αποδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών και η εντατικοποίηση σκοτώνουν

Μία ακόμη εργαζόμενη έχασε τη ζωή της στον χώρο δουλειάς. Μία 56χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη συνεθλίβη από βιομηχανικό πλυντήριο την ώρα που εργαζόταν για το μεροκάματο. Το αίμα των εργαζομένων προστ