Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 22:47 Εκτός Ελλάδος

Ερντογάν: Οι δηλώσεις αυτού του τύπου που αποκαλείται Ντράγκι είναι αναιδείς και χυδαίες


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε σήμερα απολύτως αναιδείς και χυδαίες τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ο οποίος τον αποκάλεσε δικτάτορα με αφορμή τη στάση του απέναντι στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όταν εκείνη επισκέφθηκε την Άγκυρα μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.
 

«Οι δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού καταδεικνύουν μια παντελή αναίδεια και χυδαιότητα», είπε ο Ερντογάν, απαντώντας σε ερωτήσεις, σε μια συνάντηση που είχε σήμερα με νεαρούς Τούρκους.  
«Ενώ ελπίζαμε ότι θα οδηγούσαμε τις σχέσεις μας σε πιο προχωρημένο επίπεδο, αυτός ο τύπος που αποκαλείται Ντράγκι, τους επέφερε πλήγμα», πρόσθεσε.
 
Αφορμή για την κρίση στις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ρώμης στάθηκε το λεγόμενο Sofagate, την περασμένη εβδομάδα. Όταν η φον ντερ Λάιεν και ο Μισέλ έγιναν δεκτοί από τον Ερντογάν, εκείνη αναγκάστηκε να καθίσει σε έναν καναπέ, καθώς υπήρχαν μόνο δύο πολυθρόνες, τις οποίες κατέλαβαν ο Τούρκος πρόεδρος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η Τουρκία απέρριψε τις επικρίσεις υποστηρίζοντας ότι απλώς ακολούθησε τις οδηγίες που της έδωσαν οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες τήρησης του πρωτοκόλλου. Αντιδρώντας όμως σε αυτό το επεισόδιο και στη συμπεριφορά που επιφύλαξε στην φον ντερ Λάιεν, ο Ντράγκι κατήγγειλε τον Ερντογάν, την περασμένη Πέμπτη, αποκαλώντας τον «δικτάτορα».

 

ΑΠΕ ΜΠΕ 

 
Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 28.04.2026

Το «Μονοπώλιο» που τρομάζει τη Δύση

Κυριαρχία 80%: Η Κίνα ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επεξεργασίας των σπανίων γαιών παγκοσμίως. Πρώτες Ύλες Παντού: Χωρίς αυτές είναι αδύνατη η κατασκευή drones , μαχητικών αεροσκαφών , πυραύλων και

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 26.04.2026

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για τον ένοπλο Κόουλ Άλεν που άνοιξε πυρ στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον

Στο κείμενο, το οποίο εξετάζεται από τις αμερικανικές αρχές, ο δράστης φέρεται να αποκαλεί τον εαυτό του «Friendly Federal Assassin» και να περιγράφει με σκληρή γλώσσα τις προθέσεις του απ

Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 21.04.2026

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον Λίβανο με μεταγωγικό αεροσκάφος της ΠΑ και με τη συμμετοχή προσωπικού της ΔΕΠ

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, κατόπιν συνεργασίας και συντονισμού με τους αρμόδιους φορείς (ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και Πρεσβεία του Λιβάνου στην Αθήνα), συνέδραμαν σήμερα, Τρίτη 21 Απριλίου 20