Πέμπτη 08 Απριλίου 2021 12:28 Γνώμες

Θα φανεί τη Μ. Δευτέρα τι θα συμβεί. Διαφωνεί ο Εξαδάκτυλος με το άνοιγμα των Λυκείων


Αντίθετος με το άνοιγμα των Λυκείων την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. «Θα φανεί τη Μεγάλη Δευτέρα τι θα έχει συμβεί, ας ελπίσουμε να εξελιχθούν όλα ομαλώς» είπε στον Πρώτο Θέμα 104,6.

«Έχουμε μεγάλη κυκλοφορία του ιού και πίεση στα νοσοκομεία μας» είπε. Επισήμανε ότι αναμένεται η κορύφωση του φαινομένου περίπου στις 20 Απριλίου και σημείωσε ότι η χώρα μας κινδυνεύει να βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση που βρέθηκε η Πορτογαλία.


Ο κ. Εξαδάκτυλος εξέφρασε ανησυχία για τα self test επισημαίνοντας ότι η δειγματοληψία είναι μια δυσάρεστη διαδικασία και υπάρχει ο κίνδυνος να μη γίνεται σωστά, δηλαδή να μη χρησιμοποιείται κατάλληλα η μπατονέτα. «Όπλο δεν είναι, είναι χρήσιμο εργαλείο εφόσουν γίνει σωστά και δηλώνετε ειλικρινά. Αν εναποθέσουμε όλες τις ελπίδες μας στα self test θα στενοχωρηθούμε στο τέλος» ανέφερε. Για το αν υπάρχει ο φόβος να μη δηλώνονται τα αληθή αποτελέσματα των τεστ, σχολίασε ότι «είναι κάτι που δεν θέλω να το πιστεύω».


Υπογράμμισε πως πρέπει να γίνουν προσεκτικά βήματα στο άνοιγμα για να μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα, όχι όπως πέρσι.

madata.gr
Post
Γνώμες Δευτέρα 19.10.2026

Δήλωση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για τα δυο ναυάγια σε Λέσβο και Σάμο

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης με αφορμή τα τραγικά ναυάγια στην Λέσβο και στην Σάμο που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ανθρώπων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι τρ

Post
Γνώμες Παρασκευή 25.09.2026

Ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποιεί: Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε ένα δισεκατομμύριο θανάτους

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν αποτελεί πλέον μόνο εργαλείο για την εργασία, την υγεία ή την οικονομία. Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, προχώρησε σε μια ιδιαίτερα ηχηρή προειδοποίηση, υποστηρίζοντας

Post
Γνώμες Τρίτη 18.08.2026

Προς μια βέλτιστη άρδευση στην ελιά: Οι προκλήσεις της νέας εποχής και το στοίχημα για την ελαιοκαλλιέργεια

*του Χρήστου Εμμ. Στρατάκη Γεωπόνου, MSc – Πληροφορικού, MSc. Ο φετινός χειμώνας και γενικότερα η τελευταία διετία, μας υπενθύμισε με τον πιο σκληρό τρόπο πόσο ευάλωτο είναι το νερό στο νησί