Image
Δευτέρα 05 Απριλίου 2021 23:15 Βλέπω/Ακούω

Πρόβλεψη σοκ: Μετά το Πάσχα δε θα μιλάμε για 3.000 κρούσματα αλλά για διπλό και τριπλό αριθμό

Σε πρόβλεψη σοκ που είχε κάνει και στο παρελθόν για την αύξηση του ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων, επέμεινε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ρ/σ Real Fm 107,1 «δεν αποκλείεται να δούμε την κορύφωση της καμπύλης των κρουσμάτων σε πανελλαδικό επίπεδο μετά το Πάσχα. Και μέχρι τότε, εφόσον αποτύχει και η διαδικασία των self test, δεν θα μιλάμε για 3.000 κρούσματα τη μέρα αλλά για διπλό και για τριπλό αριθμό».

Ο κ. Σαρηγιάννης έκανε την εκτίμηση, ότι η Θεσσαλονίκη δεν απέχει πολύ από τα επίπεδα του μαύρου Νοέμβρη. «Το ιικό φορτίο είναι μεγάλο και βαίνει αυξανόμενο, κυρίως, στη Θεσσαλονίκη, όπως και στην Κοζάνη. Η ταχύτητα αύξησης είναι πολύ σημαντική και αυτό είναι πραγματικά επίφοβο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής αναμένει ήπια αυξητική τάση των κρουσμάτων και σε πανελλαδικό επίπεδο έως τις 18 Απριλίου, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα είναι αποτελεσματικά τα μέτρα αναφέρει το grtimes.gr. «Πρέπει να αναχαιτίσουμε τώρα τον ιό» είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε με ποιον τρόπο θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Όσον αφορά στα σχολεία ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι αυτό που μπορεί να ανοίξει είναι το Λύκειο στις 12 Απριλίου, εφόσον υπάρχουν τα self test και οι υπόλοιπες τάξεις «να πάνε μετά το Πάσχα»

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 10.09.2026

Η SKY express: Έκπτωση 30% για τους νεοδιορισθέντες και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Η SKY express, με συνέπεια στη δέσμευσή της να βρίσκεται δίπλα στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και στους ανθρώπους που συμβάλλουν καθημερινά στην πρόοδό της, προχωρά και φέτος, σε συνεργασία με τ

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 09.09.2026

Αυξημένη ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την προστασία των εσπεριδοειδών από την εμφάνιση του εντόμου Diaphorina citri

Η Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει τους παραγωγούς εσπεριδοειδών, τους φυτωριούχους, τους εμπόρους και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και διακίνηση φυτών, σχετικά με την επιβεβαίω

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 08.09.2026

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους

Κατά το σχολικό έτος 2026–2027, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν στον τόπο τοποθέτησής τους με εκπτώσεις σε ακτοπλο