Δευτέρα 05 Απριλίου 2021 18:06 Βλέπω/Ακούω

Self test κορονοϊού: Αναλυτικά η διαδικασία για τους μαθητές


Ξεκινά αύριο από την Αττική η διανομή των self test στα φαρμακεία, με τις πρώτες παρτίδες να έχουν ήδη παραληφθεί από το Σάββατο, ενώ στόχος είναι μέχρι το τέλος της εβδομάδας να υπάρχουν επαρκείς ποσότητες σε όλα τα φαρμακεία της χώρας. 
Εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι αυτοί που τίθενται σε προτεραιότητα, καθώς τα self-test αποτελούν βασικό εργαλείο για να λειτουργήσουν τα σχολεία.

Κατόπιν, η δωρεάν παροχή τεστ θα επεκταθεί στους πολίτες των παραγωγικών ηλικιών από 18 έως 67 ετών κι έπειτα στους ηλικιωμένους άνω των 67.

 
Αποκλειστικά κατ’ οίκον τα self – test
Τα τεστ θα γίνονται αποκλειστικά κατ’ οίκον, καθώς τα τα φαρμακεία απλώς θα παραδίδουν το κιτ μέσα στο οποίο θα υπάρχουν σαφείς γραπτές οδηγίες για τη σωστή λήψη του δείγματος.Η κυβέρνηση επισημαίνει, ωστόσο, ότι τα τεστ αυτά δεν υποκαθιστούν την επιδημιολογική επιτήρηση, καθώς αποτελούν απλά συμπληρωματικό μέσο ατομικής αυτοδιάγνωσης και αυτοπροστασίας.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές πρόκειται για έγκυρα τεστ, με ευρωπαϊκή σήμανση, που πληρούν όλες τις προδιαγραφές που θέτουν οι ευρωπαϊκές αρχές.

Αναλυτικά η διαδικασία για τους μαθητές
Οι γονείς θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα τεστ για τα παιδιά τους με την επίδειξη των AMKA τους. Το τεστ θα πραγματοποιείται στο σπίτι 24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και το αποτέλεσμά του θα δηλώνεται στην πλατφόρμα.

Στην περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, ο κηδεμόνας θα πρέπει να εκτυπώσει και να υπογράψει τη σχετική βεβαίωση την οποία θα φέρει μαζί του ο μαθητής καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας για να την επιδεικνύει στον εκπαιδευτικό της τάξης του.

Όσοι μαθητές αυτοδιαγνωστούν θετικοί θα πρέπει να κάνουν το συντομότερο ένα δεύτερο τεστ αντιγόνου, δωρεάν σε δημόσια δομή έτσι ώστε να μπορούν να δικαιολογηθούν και οι απουσίες τους.

Όσοι μαθητές δε φέρουν τη βεβαίωση, δε θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, ενώ δε θα υπάρχει δυνατότητα τηλεκπαίδευσης.

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 21.04.2021

Στις 10 Μαϊου ανοίγουν δημοτικά και γυμνάσια. Πότε κλείνουν για καλοκαίρι; Θα γίνουν προαγωγικές;

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί, επανέλαβε πως τα σχολεία αποτελούν προτεραιότητα. «H 10η Μαϊού είναι μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σ

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 20.04.2021

Gov.gr: Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα για τις άδειες οδήγησης

Από την Πέμπτη 22 Απριλίου οι πολίτες στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την αντικατάστ ...

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 20.04.2021

Πυρκαγιά στο Μάτι: Δίωξη σε πρώην υψηλόβαθμό στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. ζητά η εισαγγελέας

Ένα ακόμη πρόσωπο προστίθεται στη μακρά λίστα των κατηγορουμένων για την πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, γεγονός που κρατά ακόμη ανοιχτή την ανάκριση για την πολύκροτη αυτή υπόθεση με θύματα 1 ...