Δευτέρα 05 Απριλίου 2021 18:02 Πολιτική

Σκέρτσος: Self test για να ανοίξουν τα Λύκεια – Τι είπε για Πάσχα, τουρισμό


Η διάθεση των τεστ αυτοδιάγνωσης κορωνοϊού ξεκινά αυτή την εβδομάδα για να εκπληρωθεί ο στόχος του ανοίγματος των Λυκειων την επόμενη εβδομάδα, τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τους Δημήτρη Οικονόμου και Εύα Αντωνοπούλου.

Ιδιαίτερα για τα Λύκεια εξήγησε ότι η επιστροφή των μαθητών στη δια ζώσης εκπαίδευση θα συζητηθεί αυτή την εβδομάδα εκ νέου από την Επιτροπή των Ειδικών και την υπουργό Παιδείας.

Σχετικά με την διαδικασία των self test είπε ότι την Τετάρτη θα έχει τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα όπου θα δηλώνονται τα αποτελέσματα. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος θα γίνεται επιβεβαίωση με δωρεάν rapid test, ενώ εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό το παιδί θα πηγαίνει στο σχολείο με βεβαίωση κηδεμόνα, τυπωμένη ή χειρόγραφη.

Σημειώνεται ότι αύριο αρχίζει η παράδοση του 1 εκατ. self test στα φαρμακεία,  αρχικά των αστικών κέντρων  και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρχουν επαρκείς ποσότητες σε όλα τα φαρμακεία της χώρας.

Η διανομή τους θα ξεκινήσει από τους μαθητές των Λυκείων, ηλικίας 16-18 ετών και τους καθηγητές.

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι είναι ακόμα νωρίς να γίνει η συζήτηση για το Πάσχα, ενώ απάντησε “θα το δούμε”, στην ερώτηση αν θα επιτραπεί σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί να πάνε στα χωριά τους.

Για τον τουρισμό τόνισε ότι δεν θα είναι υποχρεωτική η καραντίνα για τους τουρίστες καθώς όσοι έρχονται θα είναι είτε εμβολιασμένοι, είτε θα διαθέτουν αρνητικό τεστ. Αν βρεθούν θετικοί σε ελέγχους που θα γίνονται σε αεροδρόμια τότε θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Σχετικά με το αν έχουν χαλαρώσει οι έλεγχοι της αστυνομίας, δήλωσε ότι δεν έχουν χαλαρώσει, αλλά γίνονται με διακριτικό τρόπο.

Για την απόφαση να ανασταλεί η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, σημείωσε ότι η πανδημία είναι μια απολύτως δυναμικά εξελισσόμενη κατάσταση. Εξήγησε ότι την Τετάρτη ανακοινώθηκε το άνοιγμα ωστόσο στο τέλος της εβδομάδας ήρθαν τα στοιχεία που έδειχναν μια αλματώδη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία στις συγκεκριμένες περιοχές.

Σημείωσε πως τα στοιχεία είναι συνεχώς μεταβαλλόμενα και όπου χρειάζονται να γίνονται παρεμβάσεις θα γίνονται για να προλαβαίνουμε τα χειρότερα.

madata.gr
Post
Πολιτική Τρίτη 11.08.2026

Επίθεση Βατσινά στον Άδωνι Γεωργιάδη: «Κύριε Υπουργέ, αφήστε τα posts και ελάτε στην Κρήτη: Στο Βενιζέλειο πέφτουν οι σοβάδες!»

Η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής καλεί για ακόμη μία φορά τον Υπουργό Υγείας να επισκεφθεί την Κρήτη, για να δει με τα μάτια του την πραγματικότητα του ΕΣΥ στο νησί αλλά και να απαντήσει

Post
Πολιτική Δευτέρα 10.08.2026

Κ. Σπυριδάκη: «“Τουρισμός για Όλους” από τον Αύγουστο»

Τη μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2026» επιβεβαιώνουν πλέον τα ίδια τα γεγονότα, δικαιώνοντας την κοινοβουλευτική παρέμβαση της Βουλευτή Λασιθίου κ

Post
Πολιτική Παρασκευή 07.08.2026

ΔΕΕΠ Ηρακλείου Ν.Δ.: Με έργα η Κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί την Κρήτη στο μέλλον

Με έργα η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, οδηγεί την Κρήτη στο μέλλον και για ακόμη μια φορά έμπρακτα το απέδειξε με την πρόοδο των μεγάλων έργων στον ΒΟΑΚ αλλά και με την υπογραφή της σύμβασηςγια τ