Κυριακή 04 Απριλίου 2021 13:52 Εκτός Ελλάδος

ΗΠΑ: Ρεκόρ με 4 εκατ. εμβολιασμούς μέσα σε μια μέρα


Πάνω από 4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για τον νέο κορονοϊό χορηγήθηκαν μέσα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ,όπως ανακοίνωσε ο Δρ. Σάιρους Σαπάρ, επικεφαλής της διεύθυνσης δεδομένων για την πανδημία του νέου κορονοϊού στον Λευκό Οίκο.

 Χαιρετίζοντας την «ημέρα που σημειώθηκε ρεκόρ», ο Δρ. Σαπάρ διευκρίνισε πως «συνολικά, χορηγήθηκαν 4,08 εκατ. δόσεις χθες», με τους εμβολιασμούς «να ξεπερνούν για πρώτη φορά τα 4 εκατομμύρια», ενώ, «επίσης για πρώτη φορά, οι εμβολιασμοί ξεπέρασαν τα 3 εκατ. την ημέρα κατά μέσον όρο την τελευταία εβδομάδα», σε ανάρτησή του στο Twitter.

Νωρίτερα χθες τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανέφεραν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου τους ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια, ενώ 57.984.785 εκατ. έχουν λάβει και τη δεύτερη και πλέον θεωρείται ότι είναι πλήρως ανοσοποιημένοι.

Το «στοίχημα» Μπάιντεν
Στα τέλη Ιανουαρίου ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεσμεύθηκε ότι θα χορηγούνταν 100 εκατ. δόσεις εμβολίων τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του. Τον Μάρτιο, όρισε νέο στόχο: οι εμβολιασμοί να φθάσουν τις 200 εκατ. τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του.

Τα εμβόλια που έχουν λάβει άδεια επείγουσας χρήσης στις ΗΠΑ είναι αυτά των Pfizer/BioNTech και της Moderna, που χορηγούνται σε δύο δόσεις, και αυτό της Johnson & Johnson, που χορηγείται σε μία.

 Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία του νέου κορονοϊού, με πάνω από 554.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 30,6 εκατ. κρουσμάτων του κορονοϊού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 
Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 23.02.2026

Γκουτέρες: Το κράτος δικαίου συνθλίβεται από τον νόμο του ισχυρότερου σε όλον τον κόσμο

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε σήμερα την ανοδική επικράτηση «του νόμου του ισχυρότερου», που έχει ως αποτέλεσμα «μια μεγάλης κλίμακας επίθεση σε όλο τον κ

Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 21.02.2026

Νέοι δασμοί από το Ντόναλντ Τραμπ: θα τεθούν σε εφαρμογή στις 24 Φεβρουαρίου

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social ότι αυξάνει στο 15% τον νέο παγκόσμιο δασμό στα εισαγόμενα προϊόντα και θα τεθεί σε ισχύ στις 24 Φεβρουαρίου. Με το διάταγμα

Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 17.02.2026

Παγκόσμια Ημέρα Ανθεκτικότητας στον Τουρισμό

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθεκτικότητας στον Τουρισμό (Global Tourism Resilience Day) καθιερώθηκε με το ψήφισμα A/RES/77/269 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που εκδόθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2023 και εορτάζετα