Image
Παρασκευή 02 Απριλίου 2021 11:52 Πολιτική

Μητσοτάκης στη Βουλή: Δεν μιλάμε για άνοιγμα, αλλά για αναπροσαρμογή

Στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την πανδημία και την οικονομία.

«Για 10η φορά μέσα σε 12 μήνες είμαι εδώ για να μιλήσω για την πορεία της πανδημίας, γεγονός που αποδεικνύει πως η Δημοκρατία μας λειτουργεί, παρά τις επιπλοκές του κορονοϊού, αλλά και ότι η κυβέρνηση ενημερώνει τακτικά τα κόμματα και τους πολίτες» τόνισε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως που διεξάγεται με πρωτοβουλία της προέδρου της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, σχετικά με την «ανάγκη ενός αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία».

«Παντού στον κόσμο ο ιός παρουσιάζεται εξαιρετικά ανθεκτικός στον επίλογο του. Είμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο δίμηνο», συνέχισε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε σε στοιχεία που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της πανδημίας πανευρωπαϊκά.

Advertisement
Στη συνέχεια στους εμβολιασμούς, λέγοντας πως «είμαστε στην 5η θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ που έχουν εμβολιάσει ανθρώπους και με τις δύο δόσεις» αλλά και ότι «στον δείκτη της πρόσθετης θνησιμότητας η χώρα μας έχει από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη, με 6,6% βάσει μίας γαλλικής μελέτης».

«Η διαχείριση της πανδημίας είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες ένα είναι το συμπέρασμα. Η Ελλάδα τα κατάφερε καλύτερα σε σχέση με χώρες που είχαν καλύτερα συστήματα υγείας. Η εικόνα καταστροφής που προβάλλει συστηματικά η αντιπολίτευση είναι ένα ψέμα. Προφανώς και κανείς δεν πανηγυρίζει» τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός.

Δεν μιλάμε για άνοιγμα, αλλά για αναπροσαρμογή δραστηριοτήτων είπε οι πρωθυπουργός. «Περισσότερη ελευθερία σημαίνει και περισσότερη υπευθυνότητα. Τώρα, οι συνωστισμοί θα είναι αδικαιολόγητοι. Και με τον ίδιο τρόπο, με τον οποίο οι περιορισμοί μειώθηκαν, μπορεί να επανέλθουν».




newsbeast.gr
Post
Πολιτική Δευτέρα 01.12.2025

Μητσοτάκης: 5 νέοι ελληνικοί δορυφόροι σε τροχιά - Το Εθνικό Πρόγραμμα Μικροδορυφόρων

Σε δύο διαφορετικά αλλά απολύτως συνδεδεμένα μέτωπα –την ψηφιακή/διαστημική μετάβαση και την πορεία της ελληνικής οικονομίας– κινήθηκαν τα μηνύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη, τόσο μέσω TikTok

Post
Πολιτική Δευτέρα 01.12.2025

Ο Χάρης Μαμουλάκης για τους πλειστηριασμούς στο Αρκαλοχώρι: Η κυβέρνηση αφήνει στο έλεος του κέρδους μια ολόκληρη κοινότητα

Το μείζον ζήτημα της συνέχισης των πλειστηριασμών ιδιοκτησιών σεισμοπλήκτων κατοίκων της περιοχής του Αρκαλοχωρίου αναδεικνύει ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλεί

Post
Πολιτική Κυριακή 30.11.2025

Παρουσία ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στις εκδηλώσεις εορτασμού της 81ης επετείου της Επανάστασης της 5ης Οκτωβρίου 1944 και της Απελευθέρωσης της Καρπάθου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας παρέστη σήμερα, Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2025, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, στην εκδήλωση εορτασμού της 81ης επετείου της Επανάστασης της 5η