Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 22:08 Τουρισμός

Χωρίς καραντίνα η υποδοχή των τουριστών στην Ελλάδα


Χωρίς καραντίνα, αλλά με αυστηρούς κανόνες, φέτος η υποδοχή των τουριστών. Όσοι θα έρθουν στη χώρα μας και είναι εμβολιασμένοι ή διαθέτουν αρνητικό pcr test εβδομήντα δύο ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα, θα ξεκινούν άμεσα τις διακοπές τους.
Στις περιοχές όπου λειτουργούν διεθνείς αερολιμένες θα υπάρχουν ξενοδοχεία τα οποία θα φιλοξενούν αποκλειστικά τα κρούσματα που θα προκύπτουν από τους ελέγχους υποδοχής εισόδου τουριστών, ενώ όσα κρούσματα εντοπίζονται σε τουριστικές μονάδες θα παραμένουν στα ξεχωριστά δωμάτια covid που υποχρεούται κάθε ξενοδοχείο να έχει.

Ενάμισι μήνας απομένει για το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας, που τοποθετείται στις 14 Μαΐου και ενώ θα έχει προηγηθεί μια δοκιμαστική περίοδος μέσα από διμερείς συμφωνίες, με πιο χαρακτηριστική αυτήν με το Ισραήλ.

Πυρετώδεις προετοιμασίες
Οι προετοιμασίες των τουριστικών επιχειρήσεων είναι πυρετώδεις, ωστόσο υπάρχουν ακόμα ζητήματα που χρήζουν διευθέτησης.

«Oι προετοιμασίες για την την σεζόν έχουν ξεκινήσει, αυτή τη στιγμή οι πληρότητες είναι αρκετά χαμηλές , υπήρχε μια έντονη κινητικότητα της προηγούμενης βδομάδας από την Βρετανία η οποία μετά τις τελευταίες εξελίξεις έχει παγώσει» αναφέρουν ξενοδόχοι.

Στα αεροδρόμια θα γίνονται στοχευμένοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι με το σύστημα «EVA» ενώ αυξημένα θα είναι τα μέτρα και στα λιμάνια.

Σύμφωνα με στοιχεία από τις προκρατήσεις, αρκετοί είναι εκείνοι που προτιμούν τις βίλες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές

Χαμηλότερες φαίνεται πως είναι οι τιμές φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρονιά .

Τα διεθνή ταξίδια όπως όλα δείχνουν θα ξαναρχίσουν σύντομα με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι η πορεία του εμβολιασμού είναι αυτή που θα καθορίσει το μέγεθος της επιτυχίας του ανοίγματος.

mega.com

 
Post
Τουρισμός Σάββατο 24.10.2026

"Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού 2026": 21 οινοποιεία της Κρήτης ανοίγουν τις πόρτες τους!

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2026, τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού, προσκαλώντας το κοινό να ανακαλύψει τον κόσμο του ελληνικο

Post
Τουρισμός Δευτέρα 19.10.2026

Φθινοπωρινά ταξίδια εξοικείωσης αποκαλύπτουν την Ελλάδα στη σερβική αγορά

Η σερβική τουριστική αγορά ανακαλύπτει τη φυσική ομορφιά και το πλήθος των τουριστικών εμπειριών που προσφέρουν, εκτός τουριστικής περιόδου αιχμής, πέντε ηπειρωτικοί και νησιωτικοί τουριστικοί προορι

Post
Τουρισμός Παρασκευή 16.10.2026

Ο Ε.Ο.Τ. προβάλλει Πελοπόννησο Λέσβο και Χίο σε Δανία και Νορβηγία

Την προβολή ελληνικών προορισμών στις αγορές της Σκανδιναβίας και την ανάδειξη θεματικών μορφών τουρισμού και αυθεντικών ταξιδιωτικών εμπειριών ενισχύει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), μέσα