Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 22:08 Τουρισμός

Χωρίς καραντίνα η υποδοχή των τουριστών στην Ελλάδα


Χωρίς καραντίνα, αλλά με αυστηρούς κανόνες, φέτος η υποδοχή των τουριστών. Όσοι θα έρθουν στη χώρα μας και είναι εμβολιασμένοι ή διαθέτουν αρνητικό pcr test εβδομήντα δύο ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα, θα ξεκινούν άμεσα τις διακοπές τους.
Στις περιοχές όπου λειτουργούν διεθνείς αερολιμένες θα υπάρχουν ξενοδοχεία τα οποία θα φιλοξενούν αποκλειστικά τα κρούσματα που θα προκύπτουν από τους ελέγχους υποδοχής εισόδου τουριστών, ενώ όσα κρούσματα εντοπίζονται σε τουριστικές μονάδες θα παραμένουν στα ξεχωριστά δωμάτια covid που υποχρεούται κάθε ξενοδοχείο να έχει.

Ενάμισι μήνας απομένει για το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας, που τοποθετείται στις 14 Μαΐου και ενώ θα έχει προηγηθεί μια δοκιμαστική περίοδος μέσα από διμερείς συμφωνίες, με πιο χαρακτηριστική αυτήν με το Ισραήλ.

Πυρετώδεις προετοιμασίες
Οι προετοιμασίες των τουριστικών επιχειρήσεων είναι πυρετώδεις, ωστόσο υπάρχουν ακόμα ζητήματα που χρήζουν διευθέτησης.

«Oι προετοιμασίες για την την σεζόν έχουν ξεκινήσει, αυτή τη στιγμή οι πληρότητες είναι αρκετά χαμηλές , υπήρχε μια έντονη κινητικότητα της προηγούμενης βδομάδας από την Βρετανία η οποία μετά τις τελευταίες εξελίξεις έχει παγώσει» αναφέρουν ξενοδόχοι.

Στα αεροδρόμια θα γίνονται στοχευμένοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι με το σύστημα «EVA» ενώ αυξημένα θα είναι τα μέτρα και στα λιμάνια.

Σύμφωνα με στοιχεία από τις προκρατήσεις, αρκετοί είναι εκείνοι που προτιμούν τις βίλες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές

Χαμηλότερες φαίνεται πως είναι οι τιμές φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρονιά .

Τα διεθνή ταξίδια όπως όλα δείχνουν θα ξαναρχίσουν σύντομα με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι η πορεία του εμβολιασμού είναι αυτή που θα καθορίσει το μέγεθος της επιτυχίας του ανοίγματος.

mega.com

 
Post
Τουρισμός Παρασκευή 16.04.2021

Η TUI Russia υπολογίζει να στείλει 300.000 τουρίστες στην Ελλάδα το καλοκαίρι

Ισχυρή είναι η τουριστική ζήτηση που καταγράφεται από τη Ρωσία προς την Ελλάδα, με τον γενικό διευθυντή της TUI Russia, Τάρας Ντεμούρα, έπειτα από συνάντησή του με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη ...

Post
Τουρισμός Πέμπτη 15.04.2021

Crash test για τον τουρισμό: Έρχονται τουρίστες από πέντε χώρες της ΕΕ

Καθοριστική θα είναι η Δευτέρα για τον τρόπο που θα γίνει η επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα μας, καθώς η κυβέρνηση αναμένεται να άρει τους περιορισμούς για υποχρεωτική καραντίνα σε ταξιδιώτες από ...

Post
Τουρισμός Πέμπτη 15.04.2021

Νησιά covid- free: Οριζόντιος εμβολιασμός σε νησιά με πληθυσμό έως 10.000 κατοίκους

Τον οριζόντιο εμβολιασμό σε κατοίκους νησιών με πληθυσμό έως 10.000 κατοίκους σχεδιάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχο αποτελεί να μετατραπούν τα εν λόγω νησιά σε covid-free προορισμούς μ ...