Image
Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 14:23 Κρητική διατροφή

Αφράτη φριτάτα με μπέικον

Υλικά

6 αβγά
5 φέτες μπέικον
1 φλ. τσαγιού γάλα
2 κ. σ. βούτυρο
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. πιπέρι
1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλ. τσαγιού τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρά ένα μικρό ταψί.
Βήμα 2
Μαγειρέψτε το μπέικον σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, περιστρέφοντας ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα, για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίστε από το λάδι σε λίγο χαρτί και κόψτε σε κομμάτια.
Βήμα 3
Χτυπήστε τα αβγά και προσθέστε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατέψτε.
Βήμα 4
Ρίξτε το μείγμα στο ταψί που έχετε προετοιμάσει και γαρνίρετε με τα κρεμμύδια, το μπέικον και το τσένταρ.
Βήμα 5
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά.


newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 06.12.2025

Taste Atlas: Χάσαμε την πρώτη θέση στις «100 καλύτερες κουζίνες του κόσμου» – Ποια χώρα μας πέρασε

Αλλαγές σημειώθηκαν φέτος στην κορυφή της λίστας «100 Best Cuisines in the World» του Taste Atlas, με την Ελλάδα να παραχωρεί την πρώτη θέση που κατείχε πέρσι. Στα βραβεία 24/25 η Ελληνική

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 28.11.2025

Πρώτο Ευρωπαϊκό Βραβείο για την Κρήτη στον διαγωνισμό European Young Chef 2025

Μια κορυφαία διάκριση κατέκτησε η Περιφέρεια Κρήτης, καθώς ο σεφ Γιάννης Λιαπάκης αναδείχθηκε νικητής του European Young Chef Award 2025, στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου στην Καταλο

Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 24.11.2025

Ξεκίνησε η προετοιμασία για 14ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM

Ανοικτή πρόσκληση σε παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής τροφίμων, για να συμμετάσχουν στο 14ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα