Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 14:23 Κρητική διατροφή Αφράτη φριτάτα με μπέικον Υλικά 6 αβγά 5 φέτες μπέικον 1 φλ. τσαγιού γάλα 2 κ. σ. βούτυρο 1/2 κ. γλ. αλάτι 1/4 κ. γλ. πιπέρι 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 φλ. τσαγιού τσένταρ τριμμένο Εκτέλεση Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρά ένα μικρό ταψί. Βήμα 2 Μαγειρέψτε το μπέικον σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, περιστρέφοντας ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα, για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίστε από το λάδι σε λίγο χαρτί και κόψτε σε κομμάτια. Βήμα 3 Χτυπήστε τα αβγά και προσθέστε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Βήμα 4 Ρίξτε το μείγμα στο ταψί που έχετε προετοιμάσει και γαρνίρετε με τα κρεμμύδια, το μπέικον και το τσένταρ. Βήμα 5 Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά. newsbeast.gr