Image
Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 23:38 Ειδήσεις

Κορονοϊός: Κατέρρευσε 60χρονος στη Σύρο λίγο μετά τον εμβολιασμό του

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει το περιστατικό με έναν 60χρονο ο οποίος παρουσίασε θρόμβωση λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού.
Ένα νέο περιστατικό θρόμβωσης σε άνδρα που εμβολιάστηκε με το σκεύασμα της AstraZeneca διερευνάται από τις Αρχές.

Πρόκειται για έναν 60χρονο από τη Σύρο, με ιστορικό ισχαιμικών επεισοδίων, ο οποίος εμβολιάστηκε το πρωί της Παρασκευής και μία ώρα αργότερα, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, κατέρρευσε. Ο 60χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Θριάσιο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, στις φλέβες του 60χρονου δεν βρέθηκαν θρόμβοι, κάτι που θα υποδείκνυε πιθανή παρενέργεια του εμβολίου.

Ωστόσο, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, συμπληρώθηκε η λεγόμενη κίτρινη κάρτα προκειμένου το συμβάν να καταγραφεί από τον ΕΟΦ και να διερευνηθεί περαιτέρω.

Οι ειδικοί ξεκαθαρίζουν ότι ο εμβολιασμός δεν αντενδείκνυται ακόμα κι αν κάποιος έχει ιστορικό, θρομβώσεων.

Η AstraZeneca για τις θρομβώσεις
Όπως αποκαλύπτει το «ΒΗΜΑ της Κυριακής», η AstraZeneca Ελλάδος με επιστολή της στις 24 Μαρτίου ενημέρωσε τους επαγγελματίες υγείας για το ενδεχόμενο θρομβοπενίας και διαταραχών της πήξης σε άτομα που έκαναν το εμβόλιο της.

Σύμφωνα πάντως με τους ειδικούς, σε σύνολο 18 εκατομμυρίων εμβολιασμών σε όλο τον κόσμο, έχουν καταγραφεί μόλις 40 τέτοια περιστατικά.


mega.com
Post
Ειδήσεις Παρασκευή 12.06.2026

Νίκος Παπανδρέου: Τέλος στην άδικη μεταχείριση των πολιτών στα νησιά, τις ορεινές και τις ακριτικές περιοχές

Τον δρόμο για σημαντικές επενδύσεις στα νησιά, τις ορεινές και ακριτικές περιοχές ανοίγουν δύο σημαντικές τροπολογίες στον προϋπολογισμό της ΕΕ (2028 – 2034), τις οποίες υποστηρίζει σθεναρά ο ευ

Post
Ειδήσεις Παρασκευή 12.06.2026

Ψηφίστηκαν οι 10 προτάσεις Αυτιά για άμεση στήριξη της οικονομίας μας

Η Επιτροπή Οικονομικών, με ευρεία πλειοψηφία, ψήφισε τις προτάσεις του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Αυτιά, στην έκθεση για τις οικονομικές δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεω

Post
Ειδήσεις Τρίτη 09.06.2026

Οι 620 παρεμβάσεις του Γ. Αυτιά στο Ευρωκοινοβούλιο στη διετία

Στις 620 έφτασαν οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και μόνιμου εισηγητή του Ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού για την Επιτροπή Οικονομικών έως το