Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 22:37 Γνώμες

Πρώην διευθυντής του CDC επιμένει: Από εκεί προήλθε ο κορονοϊός


Ο κορονοϊός δεν δημιουργήθηκε φυσικά αλλά δραπέτευσε από εργαστήριο της Γουχάν στην Κίνα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, πρώην διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ σε συνέντευξή του στο CNN.
Ο Ρέντφιλντ τόνισε στο CNN πως ο κορονοϊός που ευθύνεται για τον θάνατο τουλάχιστον 2,7 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο δεν προέρχεται από τη φύση αλλά από ένα εργαστήριο.

«Είμαι της άποψης κι εξακολουθώ να πιστεύω ότι η πιο πιθανή αιτιολογία του κορονοϊού στην Ουχάν προήλθε και ξέφυγε από ένα εργαστήριο», δήλωσε ο Ρέντφιλντ, που ήταν επικεφαλής του CDC κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
«Άλλοι δεν το πιστεύουν αυτό. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Η επιστήμη θα δώσει τις απαντήσεις».

 
Παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι επιστήμονες πιστεύουν πως ο κορονοϊός ξεκίνησε από την μετάδοσή του από τα ζώα, πιθανόν νυχτερίδες, στον άνθρωπο ο ίδιος επιμένει και λέι πως δεν είναι ασυνήθιστο τα αναπνευστικά παθογόνα που τελούν υπό επεξεργασία σε εργαστήριο να μολύνουν τον υπάλληλο.Αυτό δεν υπονοεί καμία εσκεμμένη κατάσταση».

«Αυτή είναι η γνώμη μου είμαι ιολόγος. Όλη μου τη ζωή ασχολούμαι με την ιολογία. Δεν πιστεύω ότι αυτό κατά κάποιο τρόπο πέρασε από μια νυχτερίδα σε έναν άνθρωπο και από εκείνη τη στιγμή, εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο μολυσματικούς ιούς που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα στην ανθρωπότητα, αναφορικά με τη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο».

Μάλιστα ξεκαθάρισε πως ο κορονοϊός δεν εμφανίστηκε στη Γουχάν τον Δεκέμβριο του 2019 αλλά το σφάλμα στο εργαστήριο έγινε τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2019.

 

e-radio

 
Post
Γνώμες Τρίτη 20.04.2021

Η εφιαλτική εκτίμηση του Σωτήρη Τσιόδρα για το Πάσχα επιβεβαιώνεται

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας  και εμβληματική μορφή της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Σωτήρης Τσιόδρας στις 7 Απριλίου  είχε εκτιμήσει ότι την εβδομάδα αμέσως μετά το Πάσχα -δηλαδή μεταξύ 3 και 10 Μαΐου, ε ...

Post
Γνώμες Κυριακή 18.04.2021

Παυλάκης: Όλοι πρέπει να κάνουμε όποιο εμβόλιο είναι διαθέσιμο

Ο γιατρός – ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, σχολίασε την απόφαση για αναστολή της έναρξης των εμβολιασμών με Johnson & Johnson για τον κορονοϊό. Μιλώντας στην ΕΡ ...

Post
Γνώμες Παρασκευή 16.04.2021

Τζανάκης: Μείωση μετά τις 20 Απριλίου. Μέχρι και 200.000 τα ενεργά κρούσματα

Μετά τις 20 Απριλίου αναμένεται μείωση του αριθμού των ενεργών κρουσμάτων και των νοσηλειών ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ...