Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 18:24 Γνώμες

Λινού: Να ανοίξουν όλα τα μικρά μαγαζιά και η εστίαση έξω


Η  Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας στον realfm  ανέφερε θα πρέπει να πείσουμε όλους τους συμπολίτες να εφαρμόζουν τα γνωστά μέτρα και αφετέρου να αρχίσουμε σαν πολιτεία να συνειδητοποιούμε ότι μερικά μέτρα που δεν εφαρμόσαμε για λόγους οικονομικούς, η μη εφαρμογή τους είναι τελικά πιο ακριβή από την πιθανή εφαρμογή τους.

Εκείνο που πρέπει να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να αναθεωρήσουμε και σε προσωπικό επίπεδο και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, τι δεν κάναμε και πρέπει να κάνουμε αμέσως. Σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο είναι ότι δεν μπαίνουμε σε κανέναν κλειστό χώρο αν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη. Δεν ανταλλάσσουμε επισκέψεις απολύτως με κανέναν, ούτε με τα παιδιά μας, ούτε με τα αδέλφια. Δεν συναντούμε κανέναν σε σπίτι. Αν χρειάζεται τους συναντούμε σε υπαίθριο χώρο, από απόσταση και με μάσκα».

«Πιστεύω ότι πρέπει να ανοίξουν όλα τα μικρά μαγαζιά. Εκεί που εργάζεται ο ίδιος ιδιοκτήτης και ένας με δύο εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι να φορούν αποδοτική μάσκα, Ν95 και να κάνουν τεστ μία με δύο φορές την εβδομάδα. Η εστίαση να είναι μόνο σε ανοιχτούς χώρους, να απαγορεύεται δια ροπάλου η εστίαση σε εσωτερικό χώρο και οι εργαζόμενοι να ελέγχονται πολύ συχνά και να φορούν την μάσκα Ν95. Έτσι θα πορευτούμε γιατί διαφορετικά δεν θα βρούμε λύση», σημείωσε.

 
Σχετικά με όσους έχουν ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca η καθηγήτρια ήταν ξεκάθαρη «να εμβολιαστούν. Γιατί η πιθανότητα για κάποιον 60-65 ετών, αυτή τη στιγμή όπως είναι η διασπορά στη χώρα μας, να χάσει ακόμα και τη ζωή του από τον κορωνοϊό αν κολλήσει είναι 200 φορές μεγαλύτερη από το να πάθει μια θρόμβωση, ακόμα κι αν αποδειχτούν ότι οι θρομβώσεις προκαλούνται από το εμβόλιο. Είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος να είμαστε ανεμβολίαστοι, 200 φορές είπα μπορεί να είναι και 300 και 400, πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι», κατέληξε.

madata.gr
Post
Γνώμες Κυριακή 15.06.2025

Τζιτζίκια: 8 εντυπωσιακά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζες για τους τραγουδιστές του καλοκαιριού

Λίγοι ήχοι είναι τόσο βαθιά συνδεδεμένοι με το καλοκαίρι όσο το επίμονο τραγούδι των τζιτζικιών. Αν και τα βλέπουμε σπάνια, αυτά τα μικρά αλλά θορυβώδη έντομα κάνουν αισθητή την παρουσία τους με το χ

Post
Γνώμες Κυριακή 08.06.2025

Κυριακή της Πεντηκοστής

Του Μάξιμου Παφίλη, Επίσκοπος Μελιτηνής Η εσχάτη ημέρα, όχι ένδοξο επιστέγασμα αλλά η τελική εξουθένωση, φέρει το βάρος μιας κούρασης όχι απλώς ανθρώπινης αλλά ιερουργικής, σαν λιβάνι που πνίγει μά

Post
Γνώμες Τετάρτη 07.05.2025

Ο Trump και οι δισεκατομμυριούχοι φίλοι του “γιορτάζουν” 100 ημέρες στην εξουσία, αλλά οι πολίτες αντιστέκονται

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος Trump έκλεισε τις 100 πρώτες ημέρες της δεύτερης θητείας του. Σε μόλις 100 ημέρες, ο Trump πρόλαβε ήδη να προστατεύσει τους δισεκατομμυριούχους φίλους του και να β