Image
Τρίτη 02 Μαρτίου 2021 19:42 Είς Υγείαν

Κορoνοϊός: Αναμενόμενη αύξηση, αργή αποκλιμάκωση – Πότε θα κορυφωθεί το τρίτο κύμα

Επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο οι προβλέψεις που έκαναν λόγο για περισσότερα από 2.000 κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, με τη σημερινή εικόνα των 2.353 κρουσμάτων να επιβεβαιώνει το σκηνικό έξαρσης που έχει διαμορφωθεί, ειδικά στην Αττική, με ισχυρό αποτύπωμα και στα νοσοκομεία.

Αναμενόμενη αύξηση, αργή αποκλιμάκωση

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, σημείωσε ότι αυτή η αύξηση κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και είχε προβλεφθεί από το προγνωστικό μοντέλο που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες.

«Σύμφωνα με το μοντέλο, αυτή θα είναι η κορύφωση του κύματος και περιμένουμε μετά τις 10 του Μάρτη να αρχίσει μια σταθεροποίηση και σιγά σιγά η αποκλιμάκωση».

Ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι η αποκλιμάκωση του τρίτου κύματος θα είναι αργή αλλά σταθερή, ενώ σχετικά με την ενδεχόμενη άρση μερικών περιοριστικών μέτρων, ο καθηγητής τόνισε ότι για την Αττική ημερομηνία ορόσημο ίσως να είναι η 20η του Μάρτη.


 
 

 

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 30.03.2026

ΕΟΠΥΥ: Αποζημίωση έως 900 ευρώ στους ασφαλισμένους για ακουστικά βαρηκοΐας

Ο ΕΟΠΥΥ προσφέρει αποζημίωση για την αγορά ακουστικών βαρηκοΐας, καλύπτοντας ποσό 450 ευρώ για κάθε ακουστικό σε ασφαλισμένους με πιστοποιημένη απώλεια ακοής. Η αποζημίωση παρέχεται σε όσους πληρού

Post
Είς Υγείαν Κυριακή 29.03.2026

Ύπνος μετά τα 50: Γιατί αλλάζει και πώς θα ξαναβρείτε την ξεκούρασή σας

Οι διακοπές μέσα στη νύχτα και οι εξάψεις δεν είναι τυχαίες. Πώς οι φυσιολογικές μεταβολές επηρεάζουν τις γυναίκες και ποιες μικρές συνήθειες κάνουν τη διαφορά. Για πολλές γυναίκες, η συμπλήρωση της

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 27.03.2026

Φεστιβάλ Υγείας & Δημιουργικότητας: Παγκόσμια Δράση για την Καθολική Υγειονομική Κάλυψη, 1 Απριλίου στο Πάρκο Παπανδρέου

Με ιδιαίτερη χαρά, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Βασίλης Ξυπολυτάς, ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας Δήμου Κηφισιάς κ. Χρήστος Λούμπιας, σας προσκαλ