Τρίτη 02 Μαρτίου 2021 14:31 Είς Υγείαν

ΠΟΥ: Η πανδημία δεν θα τελειώσει φέτος - Ποια είναι τα καλά νέα


Η πανδημία δεν θα τελειώσει φέτος. Καμπανάκι από τον ΠΟΥ για τηνπανδημία του κορονοιού.

Δυστυχώς, η πανδημία φαίνεται να παραμένει επιθετική, ειδικά μετά τη νέα αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα, σε παγκόσμιο επίπεδο, έπειτα από επτά συνεχόμενες εβδομάδες μείωσης, όπως εξήγησε ο εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος έκτακτων αναγκών του οργανισμού, Michael Ryan

Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι πως μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά τόσο τους αριθμούς νοσηλευομένων όσο και αυτούς των θανάτων από την COVID-19.


Σύμφωνα με τον ίδιο, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας βρίσκεται η διατήρηση της μετάδοσης του ιού σε χαμηλά επίπεδα, με σκοπό την πρόληψη εμφάνισης μεταλλάξεων καθώς και τη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων.

 
Όπως εξήγησε, το μεγάλο όπλο για την καταπολέμηση της πανδημίας είναι το εμβόλιο, το οποίο έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να περιορίσει την ταχύτατη διασπορά της νόσου.

«Ο ιός δεν θα μας εγκαταλείψει μέχρι το τέλος του έτους, ωστόσο, αν κινηθούμε έξυπνα, μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στους θανάτους που σχετίζονται με αυτήν την πανδημία», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου.

Ο εμβολιασμός όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καταπολέμησης της πανδημίας των πλέον ευάλωτων εργαζομένων στον τομέα υγείας θα «εξαλείψουν τον φόβο και την τραγωδία της πανδημίας», πρόσθεσε.

 
Μιλώντας στην ίδια συνέντευξη τύπου, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, εξέφρασε την επιθυμία του να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον τομέα της υγείας σε κάθε χώρα του πλανήτη, μέσα στις 100 πρώτες μέρες του 2021.

Ο ίδιος χαιρέτησε την έναρξη των εμβολιασμών τόσο στην Γκάνα, όσο και στην Ακτή Ελεφαντοστού, που ήταν οι πρώτες χώρες που ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς μέσω του προγράμματος διανομής εμβολίων στις φτωχότερες χώρες, COVAX.

«Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας σε χώρες με χαμηλό εισόδημα να αρχίζουν να εμβολιάζονται, όμως είναι ατυχές ότι αυτό συμβαίνει σχεδόν τρεις μήνες αφότου ορισμένες από τις πλουσιότερες χώρες ξεκίνησαν τις εκστρατείες εμβολιασμού τους», είπε ο Ghebreyesus.

«Είναι, επίσης, ατυχές και το γεγονός ότι ορισμένα κράτη συνεχίζουν να θέτουν ως προτεραιότητα τον εμβολιασμό των νεότερων ενηλίκων στην χώρα τους, παρά το γεγονός ότι διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο ασθένειας, αντί των εργαζομένων υγείας και των ηλικιωμένων αλλού», κατέληξε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, αποφεύγοντας να αναφέρει ονομαστικά χώρες.

 
  
 

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 16.04.2021

Κορονοϊός: 3.067 νέα κρούσματα, 91 θάνατοι, 824 διασωληνωμένοι

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, 3.067 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθ

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 16.04.2021

Μπουρλά: Ισως χρειαστεί και τρίτη δόση για τους εμβολιασμένους

Στο μέτωπο που εμβολίου o Αλμπερτ Μπουρλά θεωρεί πιθανό ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι θα χρειαστούν και μία τρίτη ενισχυτική δόση μέσα σε 12 μήνες. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι είναι πιθανό οι άνθρωποι ν

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 16.04.2021

Υποχρεωτικά τα self-tests για τους εργαζομένους στα καταστήματα και δημόσιο

Aπό την επόμενη Δευτέρα, όπως έχει γίνει γνωστό, για χιλιάδες εργαζόμενους στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα η χρήση των self-tests θα είναι υποχρεωτική για την προσέλευση στην εργασία τους. Οι περ