Δευτέρα 01 Μαρτίου 2021 09:42 Πολιτική

Ποιοι λόγοι οδήγησαν τον Ταραντίλη σε παραίτηση;


Η χθεσινή κίνηση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου αιφνιδίασε και τους πλέον υποψιασμένους καθώς όλοι περίμεναν ότι ο Χρήστος Ταραντίλης θα άφηνε λίγο χρόνο μέχρι να δώσει την δημοσιότητα την παραίτηση του.

Εδώ και δέκα ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου διέρρεε ότι ο εκπρόσωπος είναι σε δυσμένεια καθώς δεν χειρίστηκε καλά το θέμα Λιγνάδη ενώ την ίδια στιγμή πληροφορίες έλεγαν ότι ο Χρήστος Ταραντίλης θα αποχαιρετούσε τα υπουργικά του καθήκοντα μετά το άδειασμα που του έκανε το Μέγαρο Μαξίμου.

Στις σοβαρές παρενέργειες της υποθέσεις Λιγνάδη καταγράφεται η παραίτηση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου από την κυβέρνηση καθώς μόνο οικογενειακοί δεν είναι οι λόγοι της… αποχώρησης του Χρήστου Ταραντίλη από την θέση του.

Τα προβλήματα για τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο ξεκίνησαν σχετικά νωρίς. Στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρχαν γκρίνιες γιατί δεν ασκούσε σκληρή κριτική με ακραίους χαρακτηρισμούς στο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ο χαρακτήρας και το στυλ του Χρήστου Ταραντίλη δεν του επέτρεπαν να γίνει …Πέτσας.

Η αφορμή ωστόσο για να έρθει η οριστική ρήξη ήρθε μετά την αναφορά του στο θέμα ΛΙγνάδη όπου ανέφερε ότι ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου παραιτήθηκε από την θέση του για προσωπικούς λόγους. Προφανώς ο πρώην εκπρόσωπος δεν το είπε μόνος του αλλά με εντολή άνωθεν.

Η πορεία του θέματος, και το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου εμφανιζόταν όλο και πιο εκτεθειμένο στα μάτια της κοινής γνώμης έστρεψε τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη στο να βρουν το… « εξιλαστήριο θύμα.»

Δύο υπουργοί, ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τα πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτζος αλλά και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος βγήκαν και ανασκεύασαν τα περί προσωπικών λόγων λέγοντας ότι η κυβέρνηση είχε εξωθήσει τον Δημ. Λιγνάδη σε παραίτηση, αδειάζοντας θεαματικά τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Παράλληλα άρχισαν οι διαρροές ότι ο Χρήστος Ταραντίλης ήταν σε δυσμένεια γιατί δεν χειρίστηκε σωστά το θέμα. Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα δεν έκανε την ενημέρωση στους πολιτικούς συντάκτες όπως αναμενόταν και στην θέση του εμφανίστηκε η Αριστοτελία Πελώνη.

Όσοι ξέρουν λένε μάλιστα ότι εδώ και μέρες είχε διαμηνύσει στον πρωθυπουργό την πρόθεση του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Το Μαξίμου τον συμβούλευσε ωστόσο να περιμένει για λίγο χρονικό διάστημα και μετά να δώσει την παραίτηση του καθώς η κυβέρνηση βρισκόταν στην περιδίνηση της Λίνας Μενδώνη δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου ζητούσαν την παραίτηση της .

Δυο δημοσιεύματα ωστόσο σε κυριακάτικες εφημερίδες που αποδομούσαν το προφίλ του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου ανάγκασαν τον Χρήστο Ταραντίλη να δώσει χθες την επιστολή παραίτησης του στον πρωθυπουργό, βάζοντας τέλος στα καθήκοντα του. Ο γνωστός καθηγητής κατάλαβε με τον πιο σκληρό ότι άλλο πράγμα είναι να μιλάς για πολιτική και άλλο να είσαι μέσα στο πολιτικό παιχνίδι….

.topontiki

 
Post
Πολιτική Τρίτη 02.06.2026

Μαζική αποχώρηση στελεχών από τη Νέα Αριστερά – Εκτός κόμματος επτά βουλευτές, διαλύεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Την αποχώρησή τους από τη Νέα Αριστερά ανακοίνωσαν 150 στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων και επτά βουλευτές. Πρόκειται για τους Έφη Αχτσιόγλου, Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Χουσεΐν Ζεϊμ

Post
Πολιτική Δευτέρα 01.06.2026

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πολιτικός σεισμός με «ΕΛ.Α.Σ.» στη δεύτερη θέση — Στο 30,5% η ΝΔ, καταποντισμός για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και σαρωτικές ανατροπές στο σκηνικό της αντιπολίτευσης καταγράφει η πρώτη δημοσκόπηση του Ιουνίου από την Opinion Poll για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του

Post
Πολιτική Δευτέρα 01.06.2026

Χρίστος Δήμας: Ο Διάδρομος Βαλτικής – Μαύρης Θάλασσας – Αιγαίου αποτελεί άξονα ασφάλειας, ανθεκτικότητας, ανάπτυξης και στρατηγικής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο ρόλος του Διαδρόμου Βαλτικής – Μαύρης Θάλασσας – Αιγαίου (BBA) στη νέα γεωπολιτική και οικονομική πραγματικότητα της Ευρώπης έχει ενισχυθεί σημαντικά λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων στην