Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 22:41 Εκτός Ελλάδος

Φάουτσι: Αρχές του 2022 πιθανότατα θα εμβολιασθούν τα παιδιά


Τα παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες «πιθανότατα» θα εμβολιασθούν στις αρχές του 2022, δήλωσε ο κορυφαίος αμερικανός ανοσολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου Αντονι Φάουτσι.

Ο εμβολιασμός των παιδιών αποτελεί σημαντικό ζήτημα στις Ηνωμένες Πολιτείες, διότι θα μπορούσε να ελαφρύνει το βάρος εκατομμυρίων γονέων τα παιδιά των οποίων εξακολουθούν να παρακολουθούν τα μαθήματα εξ αποστάσεως.

Η κατάσταση διαφέρει σημαντικά από πολιτεία σε πολιτεία και από σχολείο σε σχολείο, ανάλογα αν πρόκειται για δημόσια, ιδιωτικά ή θρησκευτικά σχολεία, ενώ διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις αρχές και τους εκπαιδευτικούς σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων.

Προς το παρόν, κανένα από τα τρία εμβόλια που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας στις ΗΠΑ (Pfizer/BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson) δεν μπορεί να χορηγηθεί σε άτομα κάτω των 16 ετών.

Ωστόσο, ο Αντονι Φάουτσι δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι ορισμένες εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει μελέτες για την προοδευτική μείωση αυτού του ορίου ηλικίας.

«Δεν μπορούμε να φθάσουμε ξαφνικά από τα 12 χρόνια στους 6 μήνες, αρχίζουμε να κατεβαίνουμε από τα 12 στα 9 χρόνια, έπειτα από τα 9 στα 6, από τα 6 στα 2 χρόνια...».

Ανάλογα με την πρόοδο αυτών των μελετών, ο Αντονι Φάουτσι, που έχει εξασφαλίσει τον σεβασμό μεγάλου μέρους των Αμερικανών, προέβλεψε ότι οι κάτω των 12 ετών μάλλον θα εμβολιασθούν προς το τέλος του έτους. «Και πολύ πιθανόν, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022».

Οι άνω των 12 ετών θα μπορέσουν να εμβολιασθούν το προσεχές φθινόπωρο. «Δεν είμαι βέβαιος ότι θα γίνει ακριβώς την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς, αλλά κάπου εκεί».

madata.gr
Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 24.05.2026

Κύπρος – Βουλευτικές εκλογές: Νέα πολιτική ισορροπία με έξι κόμματα στη Βουλή και ιστορικούς αποκλεισμούς

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τη σύνθεση της νέας Βουλής να αλλάζει σημαντικά. Με την καταμέτρηση να έχει φτάσει στο 100%, έξι κόμματα εξ

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 24.05.2026

Τουρκία: Ένταση στα κεντρικά του CHP μετά την καθαίρεση Οζγκιούρ Οζέλ – Κιλιτσντάρογλου ζητά εκκένωση του κτηρίου

Σκηνές έντασης σημειώθηκαν στα κεντρικά γραφεία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στην Άγκυρα, μετά τη δικαστική απόφαση που καθαιρεί τον πρόεδρο Οζγκιούρ Οζέλ. Υποστηρικτές του Οζέλ και του

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 24.05.2026

ΗΠΑ – Ιράν: Σε κρίσιμο σημείο οι διαπραγματεύσεις για συμφωνία – Το Ιράν επιμένει στον έλεγχο του Στενού του Ορμούζ

Οι διπλωματικές διεργασίες ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ιράν βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο μια συμφωνία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή. Παράλληλα