Image
Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 12:00 Πολιτική

Χαρδαλιάς: Δεν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση για την Τσικνοπέμπτη

Ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση της Παρασκευής για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, αναφέρθηκε και για την Τσικνοπέμπτη που φέτος  πέφτει στις 4 Μαρτίου, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα

Για τη συγκεκριμένη ημέρα ισχύει ό,τι ισχύει και όλες τις υπόλοιπες ημέρες με απαγόρευση κυκλοφορίας και δυνατότητα κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης των πολιτών, με αποστολή sms στο 13033 για τους έξι λόγους που όλοι γνωρίζουμε ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς, βάζοντας τέλος σε όποιες ελπίδες ότι ενδεχομένως να υπήρχαν εξαιρέσεις λόγω της ημέρας.
Το μήνυμα που έστειλε ήταν ουσιαστικά πως τα επιδημιολογικά δεδομένα που έφεραν την παράταση του lockdown στην Αττική και των υφιστάμενων περιορισμών συνολικά στη χώρα, δεν επιτρέπουν ακόμα καμία χαλάρωση.

«Δεν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στα υφιστάμενα μέτρα και αυτό γιατί, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, συγχρωτισμοί και μετακινήσεις μπορούν να έχουν εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες, καθώς συμβάλλουν αποφασιστικά στην εξάπλωση του ιού.

Ας περάσουμε, λοιπόν, την Τσικνοπέμπτη σε στενό κύκλο, ας περιοριστούμε στους ανθρώπους με τους οποίους έχουμε ούτως ή άλλως καθημερινή επαφή, ώστε να μην βρεθούμε μετά από μερικές ημέρες αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση της πανδημίας» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Στο μπαλκόνι με την οικογένεια

Τσικνοπέμπτη στα...μπαλκόνια συστήνουν και οι ειδικοί, τονίζοντας πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

«Στο μπαλκόνι την Τσικνοπέμπτη μπορείτε να ψήσετε. Θα μιλάτε και με τους διπλανούς σας και όλα θα είναι πολύ καλά. Νομίζω ότι μια οικογένεια μπορεί να ψήσει και να περάσει ωραία. Επειδή ακόμα έχουμε 1.700 και παραπάνω κρούσματα, καλό θα ήταν να είμαστε προσεχτικοί. Μπορούμε να ψήσουμε και να περάσουμε καλά ως οικογένειες. Κάποιοι άνθρωποι επί ένα χρόνο δεν έχουν κάνει τίποτα, οι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό», είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη αναφορικά με το τι θα ισχύει για την Τσικνοπέμπτη.

 
Όπως είπε η ίδια στο MEGA, «με βάση τα δεδομένα να δούμε αν από τις 15 Μαρτίου, θα μπορούμε να εισηγηθούμε κάποιο άνοιγμα. Να ξεκινήσουν τα σχολεία να πηγαίνουν τα παιδιά, και να μπορεί και ο κόσμος να πάει σε ένα κατάστημα με ειδικές συνθήκες να ψωνίσει. Δεν θα πετάξουμε χαρταετό. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, δεν μπορούμε να βγούμε όλοι έξω και να δημιουργηθεί συνωστισμός. Προσπαθούμε να προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Ας δούμε πώς θα πάνε και αυτές οι 15 ημέρες. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δίνεται ένας αγώνας, προσπαθούμε να βγούμε από ένα πόλεμο, και δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μία μάχη».

 

madata.gr
Post
Πολιτική Πέμπτη 02.04.2026

Ελληνικό: Από Μητροπολιτικό Πάρκο, βίλες και ουρανοξύστες. Θα γίνει το ίδιο στο Ηράκλειο;

Με αφορμή τις πρόσφατες κυβερνητικές δηλώσεις για δημιουργία ενός νέου «Ελληνικού» στην έκταση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» όταν μεταφερθεί το αεροδρόμιο στο Καστέλι, ο

Post
Πολιτική Τετάρτη 01.04.2026

Η Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε επίσημα τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού κόμματος με την ονομασία «Ξεκινάμε για την Ελπίδα»

Σε μια σημαντική πολιτική εξέλιξη σήμερα Τετάρτη, 1 Απριλίου 2026, η Μαρία Καρυστιάνου, ηγετική φωνή των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, ανακοίνωσε επίσημα τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού κόμματος

Post
Πολιτική Τετάρτη 01.04.2026

Ευχαριστεί ο Σπύρος Επιτροπάκης όσους τον ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ

Τις ευχαριστίες του εκφράζει ο Σπύρος Επιτροπάκης σε όσους τον ψήφισαν στην εκλογική διαδικασία στο πλαίσιο του 4ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος. Αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Επιτροπάκης: «