Image
Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 11:54 Κρητική διατροφή

Αρωματικό ψωμί μήλου με μπαχαρικά

Υλικά

2 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού γάλα 2%
1/2 φλ. τσαγιού και 1 κ. σ. ζάχαρη (ξεχωριστά)
3 κ. σ. λάδι
2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. και 1/8 κ. γλ. κανέλα τριμμένη (ξεχωριστά)
1/4 κ. γλ. μπαχάρι τριμμένο
3 μεσαία μήλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά με το γάλα, τη ζάχαρη και το λάδι.
Βήμα 3
Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το 1/2 κ. γλ. κανέλα και το μπαχάρι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 4
Τέλος, προσθέστε τα μήλα και ανακατέψτε.
Βήμα 5
Μεταφέρετε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ και πασπαλίστε με την υπόλοιπη κανέλα και ζάχαρη.
Βήμα 6
Ψήστε για περίπου 35- 40 λεπτά.
Βήμα 7
Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και απολαύστε.
Βήμα 8
Κατά προτίμηση σερβίρετέ το ζεστό. 

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 06.12.2025

Taste Atlas: Χάσαμε την πρώτη θέση στις «100 καλύτερες κουζίνες του κόσμου» – Ποια χώρα μας πέρασε

Αλλαγές σημειώθηκαν φέτος στην κορυφή της λίστας «100 Best Cuisines in the World» του Taste Atlas, με την Ελλάδα να παραχωρεί την πρώτη θέση που κατείχε πέρσι. Στα βραβεία 24/25 η Ελληνική

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 28.11.2025

Πρώτο Ευρωπαϊκό Βραβείο για την Κρήτη στον διαγωνισμό European Young Chef 2025

Μια κορυφαία διάκριση κατέκτησε η Περιφέρεια Κρήτης, καθώς ο σεφ Γιάννης Λιαπάκης αναδείχθηκε νικητής του European Young Chef Award 2025, στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου στην Καταλο

Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 24.11.2025

Ξεκίνησε η προετοιμασία για 14ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM

Ανοικτή πρόσκληση σε παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής τροφίμων, για να συμμετάσχουν στο 14ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα