Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 21:47 Πολιτική

Τι απαντούν από το Πεντάγωνο στους ισχυρισμούς περί παρενόχλησης του Τσεσμέ


Οι ισχυρισμοί των τουρκικών μέσων ενημέρωσης περί δήθεν παρενόχλησης του πλοίου «Τσεσμέ» από ελληνικά αεροσκάφη δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, τονίζουν πηγές του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).Υπογραμμίζουν, δε, ότι στην ευρύτερη περιοχή του κεντρικού Αιγαίου διεξήχθη, σήμερα, άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας για την οποία είχε εκδοθεί ΝΟΤΑΜ (Α0350/21) από τις 9 Φεβρουαρίου 2021, δηλαδή πέντε ημέρες πριν την ημέρα έκδοσης της παράτυπης τουρκικής NAVTEX.

Στη συγκεκριμένη άσκηση συμμετείχαν 29 αεροσκάφη τα οποία απογειώθηκαν στις 13:30 και ολοκλήρωσαν τη δραστηριότητα στις 14:40.Τα ελληνικά αεροσκάφη δεν έφεραν CHAFF ή FLARES.

Η άσκηση διεξήχθη μεταξύ Αγίου Ευστρατίου- Κυρά Παναγιάς και νότια μέχρι τα Ψαρά ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της άσκησης το «Τσεσμέ» έπλεε στη βόρεια πλευρά της περιοχής του, δυτικά της Λήμνου.

Το πλησιέστερο ίχνος ελληνικού αεροσκάφους από το τουρκικό πλοίο απείχε 10 ν.μ. και το ύψος πτήσης του ήταν 19.000 πόδια.

Νωρίτερα, δημοσίευμα από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu έκανε λόγο για παρενόχληση του «Τσεσμέ» από τέσσερα ελληνικά F-16.

Την πληροφορία έσπευσε να επιβεβαιώσει ο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

 

madata.gr
Post
Πολιτική Τρίτη 10.03.2026

Φωταγώγηση της Βουλής των Ελλήνων για την Παγκόσμια Ημέρα Γλαυκώματος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γλαυκώματος, η πρόσοψη του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων φωταγωγήθηκε απόψε στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το γλαύκωμα – μία από

Post
Πολιτική Τρίτη 10.03.2026

Αύριο η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτηση του Λευτέρη Αυγενάκη για το ΝΟΑΚ- Απαντά ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος

Το ζήτημα τηςυλοποίησης του Νότιου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΝΟΑΚ)επαναφέρει στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου,Λευτέρης Αυγενάκης, με επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομ

Post
Πολιτική Τρίτη 10.03.2026

Ελένη Βατσινά: Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα προβλήματα των ελαιοκαλλιεργητών του Δήμου Βιάννου

Η προσοχή της Βουλής και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εφιστάται στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ελαιοκαλλιεργητών του Δήμου Βιάννου, με επίσημη αναφορά που κατα