Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 21:47 Πολιτική

Τι απαντούν από το Πεντάγωνο στους ισχυρισμούς περί παρενόχλησης του Τσεσμέ


Οι ισχυρισμοί των τουρκικών μέσων ενημέρωσης περί δήθεν παρενόχλησης του πλοίου «Τσεσμέ» από ελληνικά αεροσκάφη δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, τονίζουν πηγές του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).Υπογραμμίζουν, δε, ότι στην ευρύτερη περιοχή του κεντρικού Αιγαίου διεξήχθη, σήμερα, άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας για την οποία είχε εκδοθεί ΝΟΤΑΜ (Α0350/21) από τις 9 Φεβρουαρίου 2021, δηλαδή πέντε ημέρες πριν την ημέρα έκδοσης της παράτυπης τουρκικής NAVTEX.

Στη συγκεκριμένη άσκηση συμμετείχαν 29 αεροσκάφη τα οποία απογειώθηκαν στις 13:30 και ολοκλήρωσαν τη δραστηριότητα στις 14:40.Τα ελληνικά αεροσκάφη δεν έφεραν CHAFF ή FLARES.

Η άσκηση διεξήχθη μεταξύ Αγίου Ευστρατίου- Κυρά Παναγιάς και νότια μέχρι τα Ψαρά ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της άσκησης το «Τσεσμέ» έπλεε στη βόρεια πλευρά της περιοχής του, δυτικά της Λήμνου.

Το πλησιέστερο ίχνος ελληνικού αεροσκάφους από το τουρκικό πλοίο απείχε 10 ν.μ. και το ύψος πτήσης του ήταν 19.000 πόδια.

Νωρίτερα, δημοσίευμα από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu έκανε λόγο για παρενόχληση του «Τσεσμέ» από τέσσερα ελληνικά F-16.

Την πληροφορία έσπευσε να επιβεβαιώσει ο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

 

madata.gr
Post
Πολιτική Τετάρτη 23.09.2026

Τσίπρας: «Ή αλλάζουμε πολιτική ή συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο»

Τα βασικά διλήμματα της επόμενης κάλπης, αλλά και την οικονομία, έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Ο πρώην πρωθυπουργός εκτίμησε ότι είναι πιθανότερο ο Κυριά

Post
Πολιτική Τετάρτη 23.09.2026

Ελένη Βατσινά: «Ψηφιακά και μόνο;» – Ο ΔΕΔΔΗΕ αποκλείει τη δια ζώσης εξυπηρέτηση των πολιτών

Μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ο ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζει την επαφή του με τους πολίτες έρχεται στην επιφάνεια με την απάντηση του Διαχειριστή σε κοινοβουλευτική ερώτηση της βουλευτή Ηρακλεί

Post
Πολιτική Τετάρτη 23.09.2026

Εξηγήσεις για το τέλος των 3 ευρώ ανά επιβάτη του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης

Το τέλος των 3 ευρώ που πληρώνει κάθε επιβάτηςτου αεροδρομίου Ηρακλείου «ΝίκοςΚαζαντζάκης»για τη συντήρηση και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων, βρίσκεται στο επίκεντρο νέας Κοινοβουλευτικ