Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 21:47 Πολιτική

Τι απαντούν από το Πεντάγωνο στους ισχυρισμούς περί παρενόχλησης του Τσεσμέ


Οι ισχυρισμοί των τουρκικών μέσων ενημέρωσης περί δήθεν παρενόχλησης του πλοίου «Τσεσμέ» από ελληνικά αεροσκάφη δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, τονίζουν πηγές του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).Υπογραμμίζουν, δε, ότι στην ευρύτερη περιοχή του κεντρικού Αιγαίου διεξήχθη, σήμερα, άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας για την οποία είχε εκδοθεί ΝΟΤΑΜ (Α0350/21) από τις 9 Φεβρουαρίου 2021, δηλαδή πέντε ημέρες πριν την ημέρα έκδοσης της παράτυπης τουρκικής NAVTEX.

Στη συγκεκριμένη άσκηση συμμετείχαν 29 αεροσκάφη τα οποία απογειώθηκαν στις 13:30 και ολοκλήρωσαν τη δραστηριότητα στις 14:40.Τα ελληνικά αεροσκάφη δεν έφεραν CHAFF ή FLARES.

Η άσκηση διεξήχθη μεταξύ Αγίου Ευστρατίου- Κυρά Παναγιάς και νότια μέχρι τα Ψαρά ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της άσκησης το «Τσεσμέ» έπλεε στη βόρεια πλευρά της περιοχής του, δυτικά της Λήμνου.

Το πλησιέστερο ίχνος ελληνικού αεροσκάφους από το τουρκικό πλοίο απείχε 10 ν.μ. και το ύψος πτήσης του ήταν 19.000 πόδια.

Νωρίτερα, δημοσίευμα από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu έκανε λόγο για παρενόχληση του «Τσεσμέ» από τέσσερα ελληνικά F-16.

Την πληροφορία έσπευσε να επιβεβαιώσει ο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

 

madata.gr
Post
Πολιτική Πέμπτη 12.03.2026

Φραγκίσκος Παρασύρης: «Γκριζάρετε εθνικά κεκτημένα και δημιουργείτε κακό προηγούμενο»

«Στροφή 180 μοιρών, περιδίνηση και πολιτική ασυνέχεια», χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Φραγκίσκο Παρασύρη, Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Ο Εισηγητής της Αξιω

Post
Πολιτική Πέμπτη 12.03.2026

Στη Βουλή φέρνει ο Χάρης Μαμουλάκης τη φημολογούμενη αναστολή λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Αρκαλοχωρίου

Στη Βουλή φέρνει ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής ΗρακλείουΧάρης Μαμουλάκης, την προειδοποιητική επιστολή τουΔήμου Μινώα Πεδιάδαςαναφορικά με τη φημολογούμενη αναστολή

Post
Πολιτική Τρίτη 10.03.2026

Φωταγώγηση της Βουλής των Ελλήνων για την Παγκόσμια Ημέρα Γλαυκώματος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γλαυκώματος, η πρόσοψη του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων φωταγωγήθηκε απόψε στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το γλαύκωμα – μία από