Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 18:29 Βλέπω/Ακούω

Lockdown: Έρχεται νέο πενταψήφιο νούμερο για λιανεμπόριο και αγορές - Πότε και πώς θα ξαναλειτουργήσει


Όλλα δείχνουν ότι πάμε σε παράταση του Lockdown ακόμη για μία εμβομάδα λόγω τοτ αυξημένου αριθμού κρουσμάτων. Ωστόσο φαίνεται ότι θα υπάρξει αλλαγή για το λιανεμπόριο και τις αγορές και αυτό αφορά στο sms που μέχρι τώρα μπορούσαμε να στείλουμε για να βγούμε για τα ψώνια μας. 

Άπό ότι όλα δείχνουν απομακρύνεται ως ημερομηνία για άνοιγμα η Δευτέρα 1η Μαρτίου, η πιθάνοτερη ημερομηνία επαναλειτουργίας τους θεωρείται η 8η Μαρτίου.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κυβέρνηση εξετάζει το άνοιγμα όλων των καταστημάτων του λιανεμπορίου με click in shop και όχι μόνο για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, όπως είχε γίνει την προηγούμενη φορά. Αυτό που δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί, είναι αν θα πρέπει να κλείνουν οι πολίτες ραντεβού για τη μετάβασή τους στο κατάστημα, κάτι που φαίνεται να προκρίνεται.

Αυτό που φαίνεται να υπάρχει είναι Πως ετοιμάζεται μία νέα εφαρμογή με πενταψήφιο νούμερο και χρονικό περιθώριο που θα αφορά την εξόδο για το λιανεμπόριο και τις αγορές και δεν θα έχει σχέση με το 13033 που παραμένει αυτούσιο ετοιμάζεται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, Κυριάκου Πιερρακάκη, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά. 

Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο, θέλουμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει κι η αγορά.

"Δεν είμαι έτοιμος ακόμα να σας πω κάτι επιπλέον. Έχουν κυκλοφορήσει στον Τύπο κάποιες εναλλακτικές, αυτές που έχουν κυκλοφορήσει πράγματι εξετάζονται, αλλά δεν έχει κλείσει η συζήτηση“.

Σε ερώτηση εάν αυτή η εφαρμογή θα γίνει με το e-katanolotis είπε ότι, "είναι μια πιθανότητα, υπάρχουν και άλλες πιθανότητες".

Σε ερώτηση πότε θα είναι έτοιμη η διαδικασία για το άνοιγμα του λιανεμπορίου εάν αυτό πρέπει να ανοίξει την 1η Μαρτίου απάντησε " είμαστε γρήγοροι" και συνέχισε λέγοντας “σκεφτείτε ότι το 13033 όταν το φτιάξαμε μας πήρε λιγότερο από 24 ώρες ".

"Δεν είναι το τεχνικό κομμάτι ο προβληματισμός μας, είναι περισσότερο να δούμε τις επιχειρησιακές παραμέτρους. Δηλαδή αυτό το οποίο πάντα προτείνουμε, θέλουμε να είναι εύκολο, χρηστικό, λογικό, ο κόσμος να μπορεί να το χρησιμοποιήσει, να μην υπάρξουν αστοχίες εκεί.

Επειδή η συζήτηση δεν έχει κλείσει, θέλω ακόμη να την κρατήσω σε αυτό το σημείο “ είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Σε ερώτηση εάν ο κωδικός για το λιανεμπόριο θα είναι στο υπάρχον 13033 απάντησε "το 13033 θα θεωρήσετε ότι μένει αυτούσιο. Από εκεί και πέρα ό,τι άλλο εξετάζουμε είναι κάτι εκτός".

 

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 11.07.2026

Εντοπισμός και κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών, όπλων και φυσιγγίων στην Αττική από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

Τις απογευματινές ώρες χθες, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, σε νόμιμη έρευνα σε οικία στην Αττική παρουσία εισαγγελικής λειτουργού, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν./

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 11.07.2026

Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος σε συνάντηση με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων (vid)

Πρόθυμος να ακούσει όλα τα ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων εμφανίστηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος στη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψ

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 11.07.2026

Πρόγνωση καιρού σήμερα 11/7/26

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, το νότιο Ιόνιο και την Κρήτη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμ