Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 18:29 Βλέπω/Ακούω

Lockdown: Έρχεται νέο πενταψήφιο νούμερο για λιανεμπόριο και αγορές - Πότε και πώς θα ξαναλειτουργήσει


Όλλα δείχνουν ότι πάμε σε παράταση του Lockdown ακόμη για μία εμβομάδα λόγω τοτ αυξημένου αριθμού κρουσμάτων. Ωστόσο φαίνεται ότι θα υπάρξει αλλαγή για το λιανεμπόριο και τις αγορές και αυτό αφορά στο sms που μέχρι τώρα μπορούσαμε να στείλουμε για να βγούμε για τα ψώνια μας. 

Άπό ότι όλα δείχνουν απομακρύνεται ως ημερομηνία για άνοιγμα η Δευτέρα 1η Μαρτίου, η πιθάνοτερη ημερομηνία επαναλειτουργίας τους θεωρείται η 8η Μαρτίου.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κυβέρνηση εξετάζει το άνοιγμα όλων των καταστημάτων του λιανεμπορίου με click in shop και όχι μόνο για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, όπως είχε γίνει την προηγούμενη φορά. Αυτό που δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί, είναι αν θα πρέπει να κλείνουν οι πολίτες ραντεβού για τη μετάβασή τους στο κατάστημα, κάτι που φαίνεται να προκρίνεται.

Αυτό που φαίνεται να υπάρχει είναι Πως ετοιμάζεται μία νέα εφαρμογή με πενταψήφιο νούμερο και χρονικό περιθώριο που θα αφορά την εξόδο για το λιανεμπόριο και τις αγορές και δεν θα έχει σχέση με το 13033 που παραμένει αυτούσιο ετοιμάζεται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, Κυριάκου Πιερρακάκη, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά. 

Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο, θέλουμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει κι η αγορά.

"Δεν είμαι έτοιμος ακόμα να σας πω κάτι επιπλέον. Έχουν κυκλοφορήσει στον Τύπο κάποιες εναλλακτικές, αυτές που έχουν κυκλοφορήσει πράγματι εξετάζονται, αλλά δεν έχει κλείσει η συζήτηση“.

Σε ερώτηση εάν αυτή η εφαρμογή θα γίνει με το e-katanolotis είπε ότι, "είναι μια πιθανότητα, υπάρχουν και άλλες πιθανότητες".

Σε ερώτηση πότε θα είναι έτοιμη η διαδικασία για το άνοιγμα του λιανεμπορίου εάν αυτό πρέπει να ανοίξει την 1η Μαρτίου απάντησε " είμαστε γρήγοροι" και συνέχισε λέγοντας “σκεφτείτε ότι το 13033 όταν το φτιάξαμε μας πήρε λιγότερο από 24 ώρες ".

"Δεν είναι το τεχνικό κομμάτι ο προβληματισμός μας, είναι περισσότερο να δούμε τις επιχειρησιακές παραμέτρους. Δηλαδή αυτό το οποίο πάντα προτείνουμε, θέλουμε να είναι εύκολο, χρηστικό, λογικό, ο κόσμος να μπορεί να το χρησιμοποιήσει, να μην υπάρξουν αστοχίες εκεί.

Επειδή η συζήτηση δεν έχει κλείσει, θέλω ακόμη να την κρατήσω σε αυτό το σημείο “ είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Σε ερώτηση εάν ο κωδικός για το λιανεμπόριο θα είναι στο υπάρχον 13033 απάντησε "το 13033 θα θεωρήσετε ότι μένει αυτούσιο. Από εκεί και πέρα ό,τι άλλο εξετάζουμε είναι κάτι εκτός".

 

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 26.02.2021

Τέλη κυκλοφορίας: Τελευταία ημέρα για την πληρωμή τους. Τσουχτερά πρόστιμα

Ιδιοκτήτες οχημάτων... σπεύσατε. Τελευταία ημέρα σήμερα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας καθώς όπως δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας δεν θα δοθεί παράταση. Έτσι όσοι δ

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 25.02.2021

Λύνουν τους κάβους τα πλοία - Δεν έγινε δεκτή η πρόταση για συνέχιση της απεργίας

Η πλειοψηφία των ναυτεργατικών σωματείων δεν έκανε δεκτή την πρόταση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού για συνέχιση των κινητοποιήσεων, κάτι που σημαίνει ότι τα πλοία τις επόμενες ώρες ...

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 25.02.2021

Λέσβος: Στους 6.000 οι πρόσφυγες που αποχώρησαν το τελευταίο εξάμηνο – Κλείνει το ΚΥΤ Καρά Τεπέ

Με επιστολή του στον δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, γνωστοποιεί σειρά σημαντικών στοιχείων που αφορούν το μεταναστευτικό ζήτημα στη Λέσβο. Η ...