Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 08:48 Βλέπω/Ακούω

Ανοίγει το λιανεμπόριο από 1η Μαρτίου με νέο κωδικό 7 και χρονικό περιορισμό


Το βασικό σενάριο θέλει το lockdown στην Αττική να παρατείνεται για μία εβδομάδα μετά την 28η Φεβρουαρίου όπως επίσης όλα δείχνουν ότι από 1η Μαρτίου ανοίγει η αγορά αλλά με νέα και συγκεκριμένα δεδομένα.

Οι ειδικοί εμφανίζονται διστακτικοί για ενδεχόμενη άρση του lockdown στην Αττική από την 1η Μαρτίου, με την κυβέρνηση να παρακολουθεί τα επιδημιολογικά στοιχεία, αξιολογώντας τα με τη συνδρομή της επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων.

Η αύξηση στις νοσηλείες προβληματίζει, ενώ ζητούμενο αποτελεί η μείωση του ιικού φορτίου στο λεκανοπέδιο.

Ήδη η κυβέρνηση επεξεργάζεται μοντέλα για τον περιορισμό της κινητικότητας, τη στιγμή που θα δοθεί το πράσινο φως για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητείται η δημιουργία ενός νέου κωδικού 7 που θα αφορά μόνο τις αγορές από εμπορικά καταστήματα και όχι καταστήματα τροφίμων, όπως τα σούπερ μάρκετ, όσο και η αποστολή γραπτών μηνυμάτων σε έναν διαφορετικό πενταψήφιο αριθμό από το 13033, σενάριο που δείχνει να προκρίνεται, βρίσκονται στο τραπέζι, χωρίς όμως να έχει ληφθεί ακόμα συγκεκριμένη απόφαση.

Και στις δύο εκδοχές θα υπάρχει χρονικός περιορισμός για τις αγορές, ο οποίος δεν θα υπερβαίνει τις 2 – 3 ώρες, ενώ εξετάζεται αντίστοιχα μηνύματα να μπορούν να αποστέλλονται μόνο μία φορά την ημέρα.




 

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 19.01.2026

Στέφθηκε με επιτυχία η 1η μαθητική δενδροφύτευση του ΣΠΑΠ για το 2026 στο Πεντελικό Όρος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Δράση Εθελοντικής Μαθητικής Δενδροφύτευσης για τη νέα φυτευτική περίοδο 2026 που διοργάνωσε ο ΣΠΑΠ σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και στο

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 19.01.2026

Η «Συμπερίληψη ξεκινά από το σπίτι»: Δράση κοινωνικής αφύπνισης για την αναπηρία, 24/1 & 7/2 στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς

Πώς μπορούμε να φέρουμε τη συμπερίληψη… εκεί που αρχίζουν όλα: στο σπίτι μας; Πώς μιλάμε στα παιδιά μας για τη διαφορετικότητα; Πώς μπορούμε, ως γονείς και εκπαιδευτικοί, να καλλιεργήσουμ

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 19.01.2026

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Εντάξεις Έργων

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συναντήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου με όσους Δημάρχους του Βορείου Αιγαίου είχαν προγράμματα για ένταξη με υπογραφή απ