Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 08:48 Βλέπω/Ακούω

Ανοίγει το λιανεμπόριο από 1η Μαρτίου με νέο κωδικό 7 και χρονικό περιορισμό


Το βασικό σενάριο θέλει το lockdown στην Αττική να παρατείνεται για μία εβδομάδα μετά την 28η Φεβρουαρίου όπως επίσης όλα δείχνουν ότι από 1η Μαρτίου ανοίγει η αγορά αλλά με νέα και συγκεκριμένα δεδομένα.

Οι ειδικοί εμφανίζονται διστακτικοί για ενδεχόμενη άρση του lockdown στην Αττική από την 1η Μαρτίου, με την κυβέρνηση να παρακολουθεί τα επιδημιολογικά στοιχεία, αξιολογώντας τα με τη συνδρομή της επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων.

Η αύξηση στις νοσηλείες προβληματίζει, ενώ ζητούμενο αποτελεί η μείωση του ιικού φορτίου στο λεκανοπέδιο.

Ήδη η κυβέρνηση επεξεργάζεται μοντέλα για τον περιορισμό της κινητικότητας, τη στιγμή που θα δοθεί το πράσινο φως για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητείται η δημιουργία ενός νέου κωδικού 7 που θα αφορά μόνο τις αγορές από εμπορικά καταστήματα και όχι καταστήματα τροφίμων, όπως τα σούπερ μάρκετ, όσο και η αποστολή γραπτών μηνυμάτων σε έναν διαφορετικό πενταψήφιο αριθμό από το 13033, σενάριο που δείχνει να προκρίνεται, βρίσκονται στο τραπέζι, χωρίς όμως να έχει ληφθεί ακόμα συγκεκριμένη απόφαση.

Και στις δύο εκδοχές θα υπάρχει χρονικός περιορισμός για τις αγορές, ο οποίος δεν θα υπερβαίνει τις 2 – 3 ώρες, ενώ εξετάζεται αντίστοιχα μηνύματα να μπορούν να αποστέλλονται μόνο μία φορά την ημέρα.




 

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 09.02.2026

Νίκος Χαρδαλιάς: «Επενδύουμε στη μάθηση των παιδιών μας δημιουργώντας σύγχρονες υποδομές - Ο Ασπρόπυργος αποκτά 2ο Γενικό Λύκειο»

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση ύψους 9,88 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ), ποσό που θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, για την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος Στο

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 09.02.2026

Εκδήλωση για τη Λειψυδρία και την Ορθή Διαχείριση του Νερού στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Με εξαιρετική επιτυχία και πλήθος κόσμου ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Λειψυδρία – Τρόποι Αντιμετώπισης – Ορθή Διαχείριση και Λελογισμένη Χρήση του Νερού», που συνδιοργάνωσαν το Επι

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 09.02.2026

52η εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ στις 13 και 14 Φεβρουαρίου Διήμερο απασχόλησης στη Θεσσαλονίκη με χιλιάδες ευκαιρίες εργασίας

Η αγορά εργασίας αποκτά διήμερο ραντεβού στη Θεσσαλονίκη, με τη διοργάνωση της 52ης εκδήλωσης «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ, την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, στο Βελλίδειο Συνε