Image
Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 22:43 Είς Υγείαν

Εμβόλιο-Κορονοϊός: Πέντε περιστατικά σοβαρών παρενεργειών στην Ελλάδα

Τα πέντε περιστατικά παρενεργειών του εμβολίου κατά του κορονοϊού έχουν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά 

Πέντε είναι τα περιστατικά σοβαρών ανεπιθύμητων παρενεργειών από το εμβόλιο για τον κορονοϊό που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. Συγκεκριμένα σε ερώτηση για το ζήτημα η κυρία Θεοδωρίδου έκανε λόγο για πέντε περιστατικά σοβαρής ανεπιθύμητης ενέργειας, τα οποία είχαν αναφυλακτική αντίδραση. Όπως είπε η ίδια και τα πέντε έχουν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. 

Παράλληλα, μίλησε και για μία περίπτωση δεν έχει λάβει ακόμη «την τελική τεκμηρίωση για τη συσχέτιση της κλινικής της εικόνας με τον εμβολιασμό». 

Παράλληλα η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι οι έφηβοι άνω των 16 ετών με προβλήματα υγείας μπορούν να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer με το MRNA. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη και αφορά χιλιάδες παιδιά άνω των 16 ετών.

Παράλληλα, η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε στην καθιερωμένη ενημέρωση ότι: «η εκρίζωση του κορονοϊού είναι κάτι το ανέφικτο, όμως μπορεί ο κορονοϊός να συμβιώσει μαζί μας ειρηνικά, χωρίς να μας απειλεί, και αυτό θα επιτευχθεί από τη φυσική νόσηση και τον εμβολιασμό».

 

 

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 24.06.2026

Προληπτικός Οδοντιατρικός έλεγχος στον Δήμο Πεντέλης στο πλαίσιο του προγράμματος καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης

Ο Δήμος Πεντέλης, η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Πολίτη, δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε προγράμματα πρόληψης και αγωγής υγείας θα πραγματοποιήσ

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 16.06.2026

Δωρεάν προληπτικός γενετικός έλεγχος Νωτιαίας Μυϊκής Ατροφίας (SMA) και Κυστικής Ίνωσης

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026 και ώρα 18:00- 20.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων θα πραγματοποιηθεί δωρεάν προληπτικός γενετικός έλεγχος φορείας Νωτιαίας Μυϊκής Ατροφίας (SMA

Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 15.06.2026

Εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και στα νοσοκομεία

Ο Υπουργός Υγείας συμμετείχε στις εργασίες του 3ου ΣΦΕΕ Summit, με τίτλο «Η Ελλάδα σε σταυροδρόμι: Επιλέγοντας την καινοτομία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο&