Image
Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 22:43 Είς Υγείαν

Εμβόλιο-Κορονοϊός: Πέντε περιστατικά σοβαρών παρενεργειών στην Ελλάδα

Τα πέντε περιστατικά παρενεργειών του εμβολίου κατά του κορονοϊού έχουν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά 

Πέντε είναι τα περιστατικά σοβαρών ανεπιθύμητων παρενεργειών από το εμβόλιο για τον κορονοϊό που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. Συγκεκριμένα σε ερώτηση για το ζήτημα η κυρία Θεοδωρίδου έκανε λόγο για πέντε περιστατικά σοβαρής ανεπιθύμητης ενέργειας, τα οποία είχαν αναφυλακτική αντίδραση. Όπως είπε η ίδια και τα πέντε έχουν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. 

Παράλληλα, μίλησε και για μία περίπτωση δεν έχει λάβει ακόμη «την τελική τεκμηρίωση για τη συσχέτιση της κλινικής της εικόνας με τον εμβολιασμό». 

Παράλληλα η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι οι έφηβοι άνω των 16 ετών με προβλήματα υγείας μπορούν να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer με το MRNA. Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη και αφορά χιλιάδες παιδιά άνω των 16 ετών.

Παράλληλα, η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε στην καθιερωμένη ενημέρωση ότι: «η εκρίζωση του κορονοϊού είναι κάτι το ανέφικτο, όμως μπορεί ο κορονοϊός να συμβιώσει μαζί μας ειρηνικά, χωρίς να μας απειλεί, και αυτό θα επιτευχθεί από τη φυσική νόσηση και τον εμβολιασμό».

 

 

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 20.05.2026

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης στο 17ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο

Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης στο 17ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, με τίτλο «Το μέλλον της Υγείας περνά από το φαρμακείο», υπήρξε ιδιαίτερα δυναμική. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκ

Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 20.05.2026

Εγκαινιάστηκε το νέο Συνεργαζόμενο Κέντρο του ΠΟΥ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης – Εστίαση στην ανθρωποκεντρική φροντίδα και την ποιότητα υγείας (vid)

Με διεθνή σημασία και ισχυρό συμβολισμό για το μέλλον της δημόσιας υγείας, πραγματοποιήθηκε χθες η επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου Συνεργαζόμενου Κέντρου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Πανεπ

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 19.05.2026

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενημέρωσε 1.136 πολίτες στη Β. Ελλάδα για τον καρκίνο του μαστού

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με επίκεντρο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, ολοκλήρωσε με ιδιαίτερη επιτυχία την εξαήμερη καμπάνια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης με τίτλο: «