Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 09:20 Βλέπω/Ακούω

Στις 5 Μαρτίου τα κρούσματα θα φτάσουν τις 2.000. Το Πάσχα θα είναι καλύτερο


O καθηγητής πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρείας, Νίκος Τζανάκης μίλησε για την πορεία της πανδημίας και μια ενδεχόμενη αποκλιμάκωση των μέτρων

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, στην Αθήνα υπάρχει μια ιδιομορφία του επιδημιολογικού κύματος, καθώς εκεί επικεντρώνεται ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας και διευκολύνεται η μετάδοση του ιού.

Όπως είπε, σύμφωνα με το μοντέλο που έχουν δημιουργήσει στην Κρήτη, υπάρχει η πρόβλεψη ότι μέχρι τις 5 Μαρτίου, τα κρούσματα θα φτάσουν τις 2.000, ενώ και αυτή τη βδομάδα θα παρατηρηθεί άνοδος των κρουσμάτων.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, στις 10 του Μάρτη θα είναι παγιωμένη μια αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού κύματος και το Πάσχα θα είναι καλύτερο από πέρσι χωρίς οριζόντια μέτρα λόγω και της ανόδου της θερμοκρασίας, αλλά και του γεγονότος ότι το 20% του πληθυσμού θα είναι εμβολιασμένο.

Ωστόσο, υποστήριξε ότι πρέπει να προσέξουμε πώς θα ανοίξουμε. Με τα σχολεία πρέπει να γίνει μια σημαντική έρευνα από την επιτροπή, να διευκρινιστεί σε ποιον βαθμό συμβάλλουν στην επιδημία τα παιδιά. Η άποψή του  είναι ότι τα δημοτικά και οι πρώτες τάξεις του γυμνασίου μπορούν να συνεχίσουν με φυσική παρουσία.

Για το λιανεμπόριο είπε πως πρέπει να λειτουργήσει, αλλιώς θα φέρει πολλά και σημαντικά οικονομικά προβλήματα.

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 16.04.2026

Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου: Συστηματικές και τεκμηριωμένες δράσεις για την προστασία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου συνεχίζει με συνέπεια και σχέδιο την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου παρεμβάσεων για τη διαχείριση και προστασία των αδέσποτων ζώων, επενδύοντας σε δράσεις που

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 16.04.2026

Νίκος Χαρδαλιάς: «7,6 εκατ. ευρώ για έξι δομές αντιμετώπισης άνοιας, Alzheimer και αυτισμού - Αξιοποιούμε στο έπακρο τους ευρωπαϊκούς πόρους, σε δράσεις με άμεσο κοινωνικό αποτύπωμα»

Στη χρηματοδότηση ύψους 7,6 εκατ. ευρώ της λειτουργίας Κέντρων Ημέρας Ολικής Φροντίδας (Κ.Η.Ο.Φ.) Ψυχικής Υγείας με Κινητά Κλιμάκια για ασθενείς με άνοια και Alzheimer, καθώς και για άτομα με αυτισμό

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 16.04.2026

Ευρωπαϊκή εφαρμογή επαλήθευσης ηλικίας: τι αλλάζει, ποιες οι προοπτικές και τα επόμενα βήματα για την προστασία των ανηλίκων - η συμβολή του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (SaferInternet4Kids.gr), το οποίο λειτουργεί στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), χαιρετίζει τη χθεσινή ανακοίνωση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Urs