Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 09:20 Βλέπω/Ακούω

Στις 5 Μαρτίου τα κρούσματα θα φτάσουν τις 2.000. Το Πάσχα θα είναι καλύτερο


O καθηγητής πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρείας, Νίκος Τζανάκης μίλησε για την πορεία της πανδημίας και μια ενδεχόμενη αποκλιμάκωση των μέτρων

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, στην Αθήνα υπάρχει μια ιδιομορφία του επιδημιολογικού κύματος, καθώς εκεί επικεντρώνεται ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας και διευκολύνεται η μετάδοση του ιού.

Όπως είπε, σύμφωνα με το μοντέλο που έχουν δημιουργήσει στην Κρήτη, υπάρχει η πρόβλεψη ότι μέχρι τις 5 Μαρτίου, τα κρούσματα θα φτάσουν τις 2.000, ενώ και αυτή τη βδομάδα θα παρατηρηθεί άνοδος των κρουσμάτων.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, στις 10 του Μάρτη θα είναι παγιωμένη μια αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού κύματος και το Πάσχα θα είναι καλύτερο από πέρσι χωρίς οριζόντια μέτρα λόγω και της ανόδου της θερμοκρασίας, αλλά και του γεγονότος ότι το 20% του πληθυσμού θα είναι εμβολιασμένο.

Ωστόσο, υποστήριξε ότι πρέπει να προσέξουμε πώς θα ανοίξουμε. Με τα σχολεία πρέπει να γίνει μια σημαντική έρευνα από την επιτροπή, να διευκρινιστεί σε ποιον βαθμό συμβάλλουν στην επιδημία τα παιδιά. Η άποψή του  είναι ότι τα δημοτικά και οι πρώτες τάξεις του γυμνασίου μπορούν να συνεχίσουν με φυσική παρουσία.

Για το λιανεμπόριο είπε πως πρέπει να λειτουργήσει, αλλιώς θα φέρει πολλά και σημαντικά οικονομικά προβλήματα.

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 04.06.2026

Στη Βουλή η πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση – Στις 10 Ιουνίου συγκροτείται η Επιτροπή

Ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για την αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος, σύμφωνα με τα άρθρα 110 του Συ

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 03.06.2026

Νίκος Χαρδαλιάς: «Επενδύουμε σε σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές υποδομές για όλους τους πολίτες σε κάθε γειτονιά της Αττικής»

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης και του εκσυγχρονισμού των αθλητικών υποδομών του Λεκανοπεδίου, με στόχο την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα και την ευρύτερη αξιοποίησή τους από την τοπική κοινωνία, ο Περιφερε

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 03.06.2026

Πρόγνωση του καιρού σήμερα 3/6/26

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανότητα όμβρων στα ορεινά και κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης μεμον