Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021 21:33 Πολιτική

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Ποιες αλλαγές εξετάζονται στη νομοθεσία για τα αδικήματα κατά ανηλίκων


Ειλημμένη είναι η απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, να αυστηροποιηθεί η νομοθεσία για αδικήματα κατά ανηλίκων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η απόφαση για πιο αυστηρή νομοθεσία προωθείται σε σημεία, ωστόσο, που υπάρχουν αυτά τα δικονομικά περιθώρια. Στο υπουργείο Δικαιοσύνης υπάρχει ειδική επιτροπή υπό τον διαπρεπή καθηγητή Λάμπρο Μαργαρίτη που θα εισηγηθεί αλλαγές ούτως ή άλλως στον Ποινικό Κώδικα. Τι είναι, λοιπόν, στο τραπέζι υπό σκέψη και δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση; Να διώκεται η παιδεραστία ως κακούργημα χωρίς ηλικιακή διάκριση για τα θύματα. Σήμερα παραδείγματος χάριν, αν ένα θύμα είναι άνω των 14 ετών, 15 ετών και μία μέρα δηλαδή, το αδίκημα της ασέλγειας διώκεται ως πλημμέλημα.

Το δεύτερο σκέλος και πιο σημαντικό, ενδεχομένως, είναι η σκέψη να επιμηκυνθεί η παραγραφή από τα 15 χρόνια που είναι σήμερα, στα 20.

 

madata.gr
Post
Πολιτική Δευτέρα 29.06.2026

Συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδια με τον Υπουργό Άμυνας της Αλβανίας E. Nufi

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2026, με τον Υπουργό Άμυνας της Αλβανίας, Ermal Nufi, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Μετά την

Post
Πολιτική Δευτέρα 29.06.2026

Νέα παρέμβαση Αυγενάκη με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον «Πράσινο Αγροτουρισμό»

Νέα θεσμική παρέμβαση πραγματοποίησε ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, αποστέλλοντας εξαιρετικά επείγουσα επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μαργαρ

Post
Πολιτική Δευτέρα 29.06.2026

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΟΒ Μεσαράς του ΚΚΕ, για τις εξελίξεις στο προσφυγικό - μεταναστευτικό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 26 Ιουνίου, στην Πόμπια,η εκδήλωση της ΚΟΒ Μεσαράς του ΚΚΕ, για τις εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, με ομιλητή τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος