Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021 18:39 Βλέπω/Ακούω

Βασίλης Κικίλιας: Οδεύουμε στους 700.000 εμβολιασμούς


Το εμβολιαστικό κέντρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Ιπποκράτειο", όπου πραγματοποιούνται εμβολιασμοί πολιτών που έχασαν το ραντεβού τους εξαιτίας της κακοκαιρίας της περασμένης εβδομάδας επισπεύσθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Παρότι κανονικά δεν γίνονται εμβολιασμοί την Κυριακή, σήμερα εμβολιάζουμε τους συμπολίτες μας που έχασαν τα ραντεβού τους λόγω των καιρικών συνθηκών. Στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. σήμερα και από αύριο Δευτέρα - και όλη την εβδομάδα - και στο Mega Center και στα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η κρατική μηχανή έδειξαν ότι στο κομμάτι των εμβολιασμών αντέδρασαν άμεσα, έτσι ώστε και να μην χαθούν δόσεις, κυρίως όμως να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των συμπολιτών μας» ανέφερε σε δήλωση του ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα επισήμανε ότι είναι πολύ ευχάριστο «να ανακοινώνουμε ότι σήμερα οδεύουμε στους 700.000 εμβολιασμούς. Το πρόγραμμα προχωράει πολύ καλά και η μεγαλύτερη ικανοποίηση για τους εργαζόμενους στο Ε.Σ.Υ. και την οργανωμένη Πολιτεία είναι η θετική ανταπόκριση, τα χαμόγελα και η ικανοποίηση των συμπολιτών μας».

Στη συνέχεια ο Β.Κικίλιας ευχαρίστησε όλους στο «Ιπποκράτειο» για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν όπως είπε και πρόσθεσε πως «πράγματι μας ανησυχεί η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κυρίως στην Αττική, και η αύξηση στις νοσηλείες Covid που επειδή είναι ένα δυναμικό φαινόμενο, οδηγούν και στην αύξηση στις νοσηλείες ΜΕΘ. Πιεζόμαστε στην Αττική στις ΜΕΘ, συνεχώς προσαρμόζουμε το επιχειρησιακό μας σχέδιο. Και γι' αυτό το λόγο θα 'ήθελα να συστήσω για μία ακόμη φορά πολύ μεγάλη προσοχή. Έχουμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια όλοι μαζί: η κοινωνία, οι συμπολίτες μας, η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας, οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές και όλο το προσωπικό μας. Να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε με ασφάλεια και αυτή τη δύσκολη περίοδο, έτσι ώστε να μπορέσουμε καθώς αυξάνεται ο εμβολιασμός- και το βλέπετε πλέον- να δημιουργήσουμε αυτό το «τείχος ανοσίας» που χρειαζόμαστε για να επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα και στη συνέχεια σε μία κανονική, φυσιολογική ζωή».

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 24.06.2026

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Ενίσχυση του Τμήματος Προσωπικού με νέα υπάλληλο

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ενημερώνει για την τοποθέτηση νέας υπαλλήλου στο Τμήμα Προσωπικού, ενισχύοντας μια υπηρεσία με ιδιαίτερα κρίσιμο ρόλο για τη λειτουργία του Δήμου και τη διαχείριση τω

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 24.06.2026

Πανελλαδικές 2026: Την Πέμπτη μετά τις 13:00 οι βαθμολογίες

Λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026 για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), σύμφωνα

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 24.06.2026

24ωρη απεργία σε επισιτισμό, τουρισμό και οικοδομή – Στους δρόμους οι εργαζόμενοι με αιχμή μισθούς και εργασιακά δικαιώματα

Απεργιακό κλοιό δημιουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, τον τουρισμό και την οικοδομή, διεκδικώντας καλύτερες αμοιβές, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ουσιαστική προστασία