Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 14:19 Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιοί και πότε θα τη λάβουν


Περίπου 733.000 έμποροι και μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση για την πέμπτη φάσης της επιστρεπτέας προκαταβολής. Το ποσό που θα μοιράζονταν είναι 1,5 δις ευρώ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, περί τους 400.000 αναμένεται να λάβουν κάποιο χρηματικό ποσό από την πέμπτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Αύριο, 25/1, προς το απόγευμα, θα ανακοινωθούν τα κριτήρια, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας θα ανοίξει η εφαρμογή, για να κάνουν οι δικαιούχοι την αποδοχή ποσού στο «MyBusinessSupport».

Το ελάχιστο ποσό της ενίσχυσης ξεκινά στα 1.000€, αντί για 2.000 €, λόγω του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων.

Τα χρήματα αναμένεται να καταβληθούν στους δικαιούχους την Τετάρτη 27 και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι το 50% της ενίσχυσης δεν θα επιστραφεί.

Βασικά κριτήρια – «κόφτες»

Για να λάβουν ενίσχυση από την πέμπτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής πρέπει να έχουν μείωση τζίρου μεγαλύτερη από 20%, ενώ ρόλο θα παίξει τόσο ο αριθμός των εργαζομένων της επιχείρησης αλλά και αν αυτή άνηκε σε ΚΑΔ κλειστών ή πληττόμενων επιχειρήσεων το προηγόυμενο διάστημα.

Τέλος, ρόλο θα παίξουν και οι προηγούμενες ενισχύσεις που έλαβαν οι επιχειρήσεις.

https://www.megatv.com

 

madata.gr
Post
Οικονομία Δευτέρα 04.05.2026

Περισσότεροι από 150+ συμμετέχοντες στο Accelerating Crete Forum της KPMG στο Ηράκλειο της Κρήτης

Με μια ηχηρή παρέμβαση στον επιχειρηματικό χάρτη της μεγαλονήσου, η KPMG στην Ελλάδα πραγματοποίησε στο Ηράκλειο το Accelerating Crete Forum, με κεντρικό μήνυμα “Empowering Business, Innovation

Post
Οικονομία Δευτέρα 04.05.2026

Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και ECOFIN ο Κυρ. Πιερρακάκης

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup, Κυριάκος Πιερρακάκης, για να προεδρεύσει στο Eurogroup και να συμμετάσχει στο ECOFIN. Αύριο θα παρασ

Post
Οικονομία Σάββατο 02.05.2026

Ερχονται πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

Συνολικό ποσό 91.703.000 ευρώ θα καταβληθεί σε 107.160 δικαιούχους κατά το διάστημα από 4 έως 8 Μαΐου 2026, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων πληρωμών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης