Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 14:11 Βλέπω/Ακούω

Voucher 200 ευρώ για tablet, laptop: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Οι δικαιούχοι


Αντίστροφη μέτρηση για τη χορήγηση voucher 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές για την αγορά tablet, laptop ή σταθερού υπολογιστή. Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι.

Με παράπονα από πλευράς των γονιών αναμένεται το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα voucher των 200 ευρώ για την αγορά tablet, laptop ή σταθερού υπολογιστή.

Όπως επισημαίνουν αναγνώστες του iEidiseis.gr για το πρόγραμμα που έχει εξαγγελθεί, κυριότερο ζήτημα είναι ότι πολλοί προμηθεύτηκαν ήδη, τους περασμένους μήνες, tablet και laptop για τα παιδιά, πολλές φορές με δόσεις, οι οποίες ακόμη «τρέχουν». Ωστόσο, δεν προβλέπεται κάποιος τρόπος για να αποζημιωθούν αυτές οι αγορές.

Προβληματισμός υπάρχει και για το πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα - καθώς ακομη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως η ημερομηνία - με γονείς να επισημαίνουν πως τα δημοτικά άνοιξαν, «απελευθερώνοντας» αρκετές συσκευές στο σπίτι, ενώ επίκειται και το άνοιγμα Γυμνασίων - Λυκείων, την 1η Φεβρουαρίου. Σε κάθε περίπτωση, τονίζουν, η δράση έρχεται με καθυστέρηση.

Σημειώνεται, πάντως, πως μέχρι το τέλος του μήνα ή, το αργότερο, μέσα στις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου, θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα, στην οποία οι δικαιούχοι θα συνδέονται με κωδικούς Taxisnet.

Οι δικαιούχοι, μαθητές και φοιτητές, δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάποια αίτηση για να λάβουν το voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται, απλώς, στην ειδική πλατφόρμα όπου, έχοντας συμπληρώσει τους κωδικούς, άμεσα μπορεί να ελέγξει εάν δικαιούται ή όχι τα χρήματα.

Έπειτα, οι δικαιούχοι του voucher -  όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία - θα λαμβάνουν έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος θα ισοδυναμεί με 200 ευρώ.

Στη συνέχεια ο ωφελούμενος του προγράμματος θα μπορεί:

είτε να το αποστείλει απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμεί να αγοράσει τον τεχνολογικό του εξοπλισμό,

είτε να το εκτυπώσει και να πραγματοποιήσει την αγορά του από κάποιο φυσικό κατάστημα.

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή που κοστίζει παραπάνω από το ποσό των 200 ευρώ, θα συμπληρώνει ο ίδιος τη διαφορά που προκύπτει.

Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, πως το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα, το οποίο αποτελεί κριτήριο, ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

https://www.ieidiseis.gr

 

 
Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 26.05.2026

Ουσιαστικός διάλογος και γόνιμος προβληματισμός για την παιδική-εφηβική βία στο Δημαρχείο Κηφισιάς

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σημαντική συμμετοχή κοινού πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Μαΐου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς, η παρουσίαση του βιβλίου «Συζητώντας για την Παιδική και Ε

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 26.05.2026

Η Ρόδος στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ

Στις 29 Μαΐου 2026, περισσότεροι από 100 Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι από όλη την Ευρώπη θα συγκεντρωθούν στη Ρόδο, στο πλαίσιο της υψηλού επιπέδου συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής (External Grou

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 26.05.2026

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στο Δήμο Ηρακλείου

Συνεχίζεται από το Δήμο Ηρακλείου η υλοποίηση του προγράμματος των ασφαλτοστρώσεων και αποκατάστασης φθορών οδοστρωμάτων, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Από την Τετάρτη 27/5 μέχρι και τη