Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 14:11 Βλέπω/Ακούω

Voucher 200 ευρώ για tablet, laptop: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Οι δικαιούχοι


Αντίστροφη μέτρηση για τη χορήγηση voucher 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές για την αγορά tablet, laptop ή σταθερού υπολογιστή. Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι.

Με παράπονα από πλευράς των γονιών αναμένεται το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα voucher των 200 ευρώ για την αγορά tablet, laptop ή σταθερού υπολογιστή.

Όπως επισημαίνουν αναγνώστες του iEidiseis.gr για το πρόγραμμα που έχει εξαγγελθεί, κυριότερο ζήτημα είναι ότι πολλοί προμηθεύτηκαν ήδη, τους περασμένους μήνες, tablet και laptop για τα παιδιά, πολλές φορές με δόσεις, οι οποίες ακόμη «τρέχουν». Ωστόσο, δεν προβλέπεται κάποιος τρόπος για να αποζημιωθούν αυτές οι αγορές.

Προβληματισμός υπάρχει και για το πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα - καθώς ακομη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως η ημερομηνία - με γονείς να επισημαίνουν πως τα δημοτικά άνοιξαν, «απελευθερώνοντας» αρκετές συσκευές στο σπίτι, ενώ επίκειται και το άνοιγμα Γυμνασίων - Λυκείων, την 1η Φεβρουαρίου. Σε κάθε περίπτωση, τονίζουν, η δράση έρχεται με καθυστέρηση.

Σημειώνεται, πάντως, πως μέχρι το τέλος του μήνα ή, το αργότερο, μέσα στις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου, θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα, στην οποία οι δικαιούχοι θα συνδέονται με κωδικούς Taxisnet.

Οι δικαιούχοι, μαθητές και φοιτητές, δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάποια αίτηση για να λάβουν το voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται, απλώς, στην ειδική πλατφόρμα όπου, έχοντας συμπληρώσει τους κωδικούς, άμεσα μπορεί να ελέγξει εάν δικαιούται ή όχι τα χρήματα.

Έπειτα, οι δικαιούχοι του voucher -  όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία - θα λαμβάνουν έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος θα ισοδυναμεί με 200 ευρώ.

Στη συνέχεια ο ωφελούμενος του προγράμματος θα μπορεί:

είτε να το αποστείλει απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμεί να αγοράσει τον τεχνολογικό του εξοπλισμό,

είτε να το εκτυπώσει και να πραγματοποιήσει την αγορά του από κάποιο φυσικό κατάστημα.

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή που κοστίζει παραπάνω από το ποσό των 200 ευρώ, θα συμπληρώνει ο ίδιος τη διαφορά που προκύπτει.

Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, πως το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα, το οποίο αποτελεί κριτήριο, ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

https://www.ieidiseis.gr

 

 
Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 02.03.2021

Πέρασε από τη ρωσική σχολή Θεάτρου και δεν ακούμπησε

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, πριν μερικές μέρες, μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook είχε εξομολογηθεί πως ήταν μαθητής του Στάθη Λιβαθινού στη δραματική σχολή και είχε υποστεί ψυχ ...

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 02.03.2021

Αγγελοπούλου: Δωρεά 18 κλινών ΜΕΘ στο ΕΣΥ από την Επιτροπή Ελλάδα 2021

Σε μια σπουδαία και άκρως σημαντική κίνηση προχώρησε η Επιτροπή Ελλάδα 2021 με τη δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο ΕΣΥ, όπως έκανε γνωστό η Γιάννα Αγγελοπούλου.  «Εκτός ...

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 02.03.2021

MasterChef 5: Ο λόγος που ο Πάνος Ράπτης αποχώρησε οικειοθελώς από τον διαγωνισμό

Ο Πάνος Ράπτης πάγωσε τους κριτές του ΜasterChef 5 και τους συμπαίκτες του με την απόφαση του να αποχωρήσει οικειοθελώς από το διαγωνισμό. «Θα ήθελα να δηλώσω την οικειοθελή αποχώρησή μου από τον δι ...