Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 14:11 Βλέπω/Ακούω

Voucher 200 ευρώ για tablet, laptop: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Οι δικαιούχοι


Αντίστροφη μέτρηση για τη χορήγηση voucher 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές για την αγορά tablet, laptop ή σταθερού υπολογιστή. Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι.

Με παράπονα από πλευράς των γονιών αναμένεται το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα voucher των 200 ευρώ για την αγορά tablet, laptop ή σταθερού υπολογιστή.

Όπως επισημαίνουν αναγνώστες του iEidiseis.gr για το πρόγραμμα που έχει εξαγγελθεί, κυριότερο ζήτημα είναι ότι πολλοί προμηθεύτηκαν ήδη, τους περασμένους μήνες, tablet και laptop για τα παιδιά, πολλές φορές με δόσεις, οι οποίες ακόμη «τρέχουν». Ωστόσο, δεν προβλέπεται κάποιος τρόπος για να αποζημιωθούν αυτές οι αγορές.

Προβληματισμός υπάρχει και για το πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα - καθώς ακομη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως η ημερομηνία - με γονείς να επισημαίνουν πως τα δημοτικά άνοιξαν, «απελευθερώνοντας» αρκετές συσκευές στο σπίτι, ενώ επίκειται και το άνοιγμα Γυμνασίων - Λυκείων, την 1η Φεβρουαρίου. Σε κάθε περίπτωση, τονίζουν, η δράση έρχεται με καθυστέρηση.

Σημειώνεται, πάντως, πως μέχρι το τέλος του μήνα ή, το αργότερο, μέσα στις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου, θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα, στην οποία οι δικαιούχοι θα συνδέονται με κωδικούς Taxisnet.

Οι δικαιούχοι, μαθητές και φοιτητές, δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάποια αίτηση για να λάβουν το voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται, απλώς, στην ειδική πλατφόρμα όπου, έχοντας συμπληρώσει τους κωδικούς, άμεσα μπορεί να ελέγξει εάν δικαιούται ή όχι τα χρήματα.

Έπειτα, οι δικαιούχοι του voucher -  όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία - θα λαμβάνουν έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος θα ισοδυναμεί με 200 ευρώ.

Στη συνέχεια ο ωφελούμενος του προγράμματος θα μπορεί:

είτε να το αποστείλει απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμεί να αγοράσει τον τεχνολογικό του εξοπλισμό,

είτε να το εκτυπώσει και να πραγματοποιήσει την αγορά του από κάποιο φυσικό κατάστημα.

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή που κοστίζει παραπάνω από το ποσό των 200 ευρώ, θα συμπληρώνει ο ίδιος τη διαφορά που προκύπτει.

Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, πως το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα, το οποίο αποτελεί κριτήριο, ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

https://www.ieidiseis.gr

 

 
Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 26.02.2021

Παράταση lockdown: Πρώτα ανοίγουν τα καταστήματα και μετά τα σχολεία. Πότε ανοίγει η εστίαση

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η παράταση του lockdown στην Αττική για τουλάχιστον μία ακόμη εβδομάδα ενώ εξετάζεται από κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους από τη δεύτερη εβδομάδα να ανοίξει το λιανεμπόριο κ ...

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 26.02.2021

Τέλη κυκλοφορίας: Τελευταία ημέρα για την πληρωμή τους. Τσουχτερά πρόστιμα

Ιδιοκτήτες οχημάτων... σπεύσατε. Τελευταία ημέρα σήμερα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας καθώς όπως δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας δεν θα δοθεί παράταση. Έτσι όσοι δ

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 25.02.2021

Λύνουν τους κάβους τα πλοία - Δεν έγινε δεκτή η πρόταση για συνέχιση της απεργίας

Η πλειοψηφία των ναυτεργατικών σωματείων δεν έκανε δεκτή την πρόταση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού για συνέχιση των κινητοποιήσεων, κάτι που σημαίνει ότι τα πλοία τις επόμενες ώρες ...