Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021 23:11 Οικονομία

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα καταβληθεί για τις αναστολές Ιανουαρίου - Η προθεσμία για τις δηλώσεις


Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου άρχισαν οι δηλώσεις για το επίδομα των 534 ευρώ για την αναστολή συμβάσεων εργασίας του Ιανουαρίου. Όσες επιχειρήσεις άνοιξαν π.χ. του λιανεμπορίου μπορούν να ξαναφέρουν στη δουλειά τους όλους ή μέρος των εργαζομένων τους καθώς ως πληττόμενες μπορούν να διατηρούν όσους εργαζόμενους θέλουν σε αναστολή σύμβασης, έως και το 100% αν παραμείνουν σε εθελοντική βάση κλειστές.

Έτσι, όσοι εργαζόμενοι παραμείνουν σε αναστολή ολόκληρο τον Ιανουάριο θα ολόκληρο το επίδομα των 534 ευρώ. Αντίθετα, όσοι επανήλθαν στη δουλειά δικαιούνται αποζημίωση ειδικού σκοπού για την περίοδο 1-17 Ιανουαρίου, δηλαδή 303 ευρώ.

Από την Τρίτη 19 Ιανουαρίου και έως τις 31 Ιανουαρίου θα μπορούν εργοδότες και εργαζόμενοι να υποβάλλουν τις αναστολές των συμβάσεων εργασίας για τον μήνα Ιανουάριο, ώστε να λάβουν οι εργαζόμενοι το επίδομα των 534 ευρώ.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν τα 534 ευρώ για τον Ιανουάριο μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Φεβρουαρίου. Όπως και στις προηγούμενες αναστολές, για κάθε ημέρα αναστολής η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι 17,8 ευρώ.

 

 

 eisodima.gr 

 

 
Post
Οικονομία Τρίτη 10.02.2026

Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά τον Φεβρουάριο 2026

Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά τον Φεβρουάριο 2026. Συγκεκριμένα πρόκειται για διαφορετικές κατηγορίες συνταξιούχων, από ασφαλισμένους με πολλά έτη ασφάλισης έως απόστρατους και δικαιούχους α

Post
Οικονομία Τρίτη 10.02.2026

«ΑΙ Marketing & Πωλήσεις» - Αλλάζει τη λειτουργία των επιχειρήσεων η Τεχνητή Νοημοσύνη

Η ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη λειτουργία των επιχειρήσεων και κυρίως στο επίπεδο του marketing και των πωλήσεων απασχόλησε χθεσινή εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσ

Post
Οικονομία Τρίτη 10.02.2026

Επιδότηση έως 200.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις: Νέο πρόγραμμα «Παράγουμε Εδώ»

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο ΕΡΤnews, προαναγγέλλοντας την έναρξη τριών προγραμμάτων εντός του επόμενου τριμή