Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 19:40 Βλέπω/Ακούω

Στα 516 τα νέα κρούσματα κορονοιού, 27 θάνατοι, 300 διασωληνωμένοι - Η γεωγραφική κατανομή


Στη χώρα καθώς σήμερα 20 Ιανουαρίου καταγράφηκαν 516 νέες μολύνσεις. Παράλληλα το τελευταίο 24ωρο ακόμη 27 άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ 300 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

 Από τα 516 κρούσματα τα 230 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ τα 43 στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός από την Θεσσαλονίκη, σε άλλες 8 περιφέρειες καταγράφηκε διψήφιος αριθμός κρουσμάτων και συγκεκριμένα οι:

Αχαΐα       22

Βοιωτία   11

Εύβοια     12

Κοζάνη    10

Λακωνία  12

Λάρισα     23

Ροδόπη    27

Σέρρες     14

Αναλυτικά η κατανομή των κρουσμάτων ανά περιφέρεια:




Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 516 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 149973, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5805 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46011 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

300 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 213 (71.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1044 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 27 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5545 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3271 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 31.10.2026

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή σε πολλές περιοχές της χώρας

Σε επιφυλακή τίθεται η χώρα ενόψει της νέας κακοκαιρίας που αναμένεται να εκδηλωθεί από αύριο, Κυριακή 1η Νοεμβρίου, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 30.10.2026

«Βιβλιοφάγοι»: Φιλαναγνωσία και ιστορίες ζωής με την Αντριάνα Παρασκευοπούλου στο ΚΑΠΗ του Δήμου Βριλησσίων

Μια νέα πρωτοβουλία με επίκεντρο το βιβλίο, την επικοινωνία και τη διατήρηση της συλλογικής μνήμης ξεκινά στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου Βριλησσίων. Η δημοσιογράφος και πα

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 30.10.2026

Νίκος Χαρδαλιάς: «Ο εκσυγχρονισμός του Δημοσίου είναι καθημερινή προσπάθεια με μετρήσιμο αποτέλεσμα για τον πολίτη»

Νέα διεθνής διάκριση για την Περιφέρεια Αττικής – Ο Εκτελεστικός Γραμματέας Γιάννης Σελίμης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διοικητικής Καινοτομίας και Δημοσίων Πολιτικών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημ