Image
Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 15:05 Βλέπω/Ακούω

Σταμπουλίδης: Μπορούν να μετακινηθούν σε άλλο νομό οι φοιτητές και οι γονείς τους

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης διαβεβαίωσε μεταξύ άλλων, πως υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης φοιτητών σε άλλο νομό ή και των γονιών τους, όταν υπάρχει ανάγκη, με το απαραίτητο πιστοποιητικό της εκάστοτε σχολής.
Εντυπωσιακή χαρακτήρισε την εικόνα της αγοράς τις δύο πρώτες μέρες της επαναλειτουργίας της ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, είπε, «υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο τζίρος έχει ξεπεράσει το 100% από πέρυσι» ενώ ο μέσος όρος της αύξησης του τζίρου είναι αυξημένος γύρω στο 35% συγκριτικά με πέρυσι.

«Αν συνεχίσουμε έτσι, τηρώντας τα μέτρα, κάνουμε όλοι μαζί προσπάθεια να κρατήσουμε την αγορά ανοιχτή», ξεκαθάρισε και χαρακτήρισε «καθοριστική για τα επόμενα βήματά μας» αυτήν την εβδομάδα.

Δεν αναφέρθηκε σε δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν στο άνοιγμά τους, αλλά υπογράμμισε πως το υπουργείο Ανάπτυξης έχει «έτοιμο σχέδιο», το οποίο θα προσκομίσει στην Επιτροπή.

 


«Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση για μετακίνηση από νομό σε νομό», ξεκαθάρισε ο ίδιος συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν διάφοροι παράμετροι που "χτίζουν" μια απόφαση».

«Είμαστε αφοσιωμένοι στην πορεία του εμβολιασμού των ηλικιωμένων και της παρακολούθησης των κρουσμάτων», ανέφερε και τόνισε ότι, «είναι νωρίς για να δίνονται μηνύματα» για επιστροφή στην κανονικότητα.

Διαβεβαίωσε δε, πως υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης φοιτητών σε άλλο νομό ή και των γονιών τους, όταν υπάρχει ανάγκη, με το απαραίτητο πιστοποιητικό της εκάστοτε σχολής.

Διέλυσε τα σενάρια για άμεση επαναλειτουργία της εστίασης, εξηγώντας εκ νέου ότι, το πρόγραμμα επιδότησης για τις σόμπες εξωτερικού χώρου, έχει αναδρομική ισχύ και καλύπτει δαπάνες του περασμένου Φεβρουαρίου, όμως «δεν έχει σχέση με το άνοιγμα της εστίασης».

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρίσκονται στις επόμενες δραστηριότητες που θα επαναλειτουργήσουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, αναφέροντας ότι, απασχολούν 20.000 προσωπικό. Ο γενικός γραμματέας έκανε λόγο για επίσκεψη με ραντεβού στα πρακτορεία, αναφέρθηκε στο σχέδιο ιχνηλάτησης που έχει καταρτίσει ο ΟΠΑΠ και ανακοίνωσε ότι, υπάρχει έτοιμο σχέδιο που θα παραδοθεί στην Επιτροπή, για την επαναλειτουργία.

Σε παρατήρηση σχετικά με προσαύξηση σε πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για μη χρήση μάσκας, εξήγησε ότι τα πρόστιμα που αφορούν σε παραβάσεις των μέτρων για τον κορωνοϊό, δεν διαφέρουν από τα υπόλοιπα διοικητικά πρόστιμα.

Αναφορικά με τη δίωρη διορία για ψώνια και την εφαρμογή του μέτρου για άτομα με κινητικά προβλήματα, εκτίμησε πως «υπάρχει ανοχή από τις ελεγκτικές Αρχές σε ειδικές περιπτώσεις».

«...Πάμε πολύ μελετημένα, θέλουμε να κερδηθεί η εμπιστοσύνη από όλα τα μέρη και φυσικά να ελέγχουμε την πανδημία», κατέληξε ο γενικός γραμματέας.

 

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 01.09.2026

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου – Σε επιφυλακή 19 περιοχές της χώρας

Αυξημένη προσοχή απαιτείται και αύριο, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, καθώς σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αρκετές περιοχές της χώρας θα βρίσκο

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 01.09.2026

Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων για τις ΣΑΕΚ του Υπουργείου Παιδείας

Από σήμερα, Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2026, τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων επιλογής και εγγραφής καταρτιζόμενων στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ)

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 01.09.2026

Ελένη Βατσινά: Η κυβέρνηση αφήνει την αμπελουργία του Ηρακλείου να σβήσει

Με ερώτησή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ελένη Βατσινά φέρνει στη Βουλή την κραυγή αγωνίας των αμπελουργών, οι οποίοι βλέπουν το