Image
Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 15:05 Βλέπω/Ακούω

Σταμπουλίδης: Μπορούν να μετακινηθούν σε άλλο νομό οι φοιτητές και οι γονείς τους

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης διαβεβαίωσε μεταξύ άλλων, πως υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης φοιτητών σε άλλο νομό ή και των γονιών τους, όταν υπάρχει ανάγκη, με το απαραίτητο πιστοποιητικό της εκάστοτε σχολής.
Εντυπωσιακή χαρακτήρισε την εικόνα της αγοράς τις δύο πρώτες μέρες της επαναλειτουργίας της ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, είπε, «υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο τζίρος έχει ξεπεράσει το 100% από πέρυσι» ενώ ο μέσος όρος της αύξησης του τζίρου είναι αυξημένος γύρω στο 35% συγκριτικά με πέρυσι.

«Αν συνεχίσουμε έτσι, τηρώντας τα μέτρα, κάνουμε όλοι μαζί προσπάθεια να κρατήσουμε την αγορά ανοιχτή», ξεκαθάρισε και χαρακτήρισε «καθοριστική για τα επόμενα βήματά μας» αυτήν την εβδομάδα.

Δεν αναφέρθηκε σε δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν στο άνοιγμά τους, αλλά υπογράμμισε πως το υπουργείο Ανάπτυξης έχει «έτοιμο σχέδιο», το οποίο θα προσκομίσει στην Επιτροπή.

 


«Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση για μετακίνηση από νομό σε νομό», ξεκαθάρισε ο ίδιος συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν διάφοροι παράμετροι που "χτίζουν" μια απόφαση».

«Είμαστε αφοσιωμένοι στην πορεία του εμβολιασμού των ηλικιωμένων και της παρακολούθησης των κρουσμάτων», ανέφερε και τόνισε ότι, «είναι νωρίς για να δίνονται μηνύματα» για επιστροφή στην κανονικότητα.

Διαβεβαίωσε δε, πως υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης φοιτητών σε άλλο νομό ή και των γονιών τους, όταν υπάρχει ανάγκη, με το απαραίτητο πιστοποιητικό της εκάστοτε σχολής.

Διέλυσε τα σενάρια για άμεση επαναλειτουργία της εστίασης, εξηγώντας εκ νέου ότι, το πρόγραμμα επιδότησης για τις σόμπες εξωτερικού χώρου, έχει αναδρομική ισχύ και καλύπτει δαπάνες του περασμένου Φεβρουαρίου, όμως «δεν έχει σχέση με το άνοιγμα της εστίασης».

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρίσκονται στις επόμενες δραστηριότητες που θα επαναλειτουργήσουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, αναφέροντας ότι, απασχολούν 20.000 προσωπικό. Ο γενικός γραμματέας έκανε λόγο για επίσκεψη με ραντεβού στα πρακτορεία, αναφέρθηκε στο σχέδιο ιχνηλάτησης που έχει καταρτίσει ο ΟΠΑΠ και ανακοίνωσε ότι, υπάρχει έτοιμο σχέδιο που θα παραδοθεί στην Επιτροπή, για την επαναλειτουργία.

Σε παρατήρηση σχετικά με προσαύξηση σε πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για μη χρήση μάσκας, εξήγησε ότι τα πρόστιμα που αφορούν σε παραβάσεις των μέτρων για τον κορωνοϊό, δεν διαφέρουν από τα υπόλοιπα διοικητικά πρόστιμα.

Αναφορικά με τη δίωρη διορία για ψώνια και την εφαρμογή του μέτρου για άτομα με κινητικά προβλήματα, εκτίμησε πως «υπάρχει ανοχή από τις ελεγκτικές Αρχές σε ειδικές περιπτώσεις».

«...Πάμε πολύ μελετημένα, θέλουμε να κερδηθεί η εμπιστοσύνη από όλα τα μέρη και φυσικά να ελέγχουμε την πανδημία», κατέληξε ο γενικός γραμματέας.

 

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 27.09.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 27/9/26

Πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή Αναλυτικά: Πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2026 Βροχές και τοπικές καταιγίδες στις Σποράδες, στη Μαγνησία, στην Εύβοια, στην Αν. Στερεά

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 26.09.2026

Σύλληψη αλλοδαπού για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στον λιμένα Πειραιά

Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, προέβησαν στη σύλληψη ενός 50χρονου αλλοδαπού

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 26.09.2026

Νέο ωράριο παραλαβής οινοσταφύλων στην ΕΑΣΗ από Δευτέρα

Η ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ενημερώνει τους παραγωγούς – μέλη της ότι από την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2026 το Οινοποιείο της εταιρείας στην Παλιανή για την παραλαβή ποικιλιακών οινοσταφύλων διαμορφώνει το