Image
Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 15:05 Βλέπω/Ακούω

Σταμπουλίδης: Μπορούν να μετακινηθούν σε άλλο νομό οι φοιτητές και οι γονείς τους

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης διαβεβαίωσε μεταξύ άλλων, πως υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης φοιτητών σε άλλο νομό ή και των γονιών τους, όταν υπάρχει ανάγκη, με το απαραίτητο πιστοποιητικό της εκάστοτε σχολής.
Εντυπωσιακή χαρακτήρισε την εικόνα της αγοράς τις δύο πρώτες μέρες της επαναλειτουργίας της ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, είπε, «υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο τζίρος έχει ξεπεράσει το 100% από πέρυσι» ενώ ο μέσος όρος της αύξησης του τζίρου είναι αυξημένος γύρω στο 35% συγκριτικά με πέρυσι.

«Αν συνεχίσουμε έτσι, τηρώντας τα μέτρα, κάνουμε όλοι μαζί προσπάθεια να κρατήσουμε την αγορά ανοιχτή», ξεκαθάρισε και χαρακτήρισε «καθοριστική για τα επόμενα βήματά μας» αυτήν την εβδομάδα.

Δεν αναφέρθηκε σε δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν στο άνοιγμά τους, αλλά υπογράμμισε πως το υπουργείο Ανάπτυξης έχει «έτοιμο σχέδιο», το οποίο θα προσκομίσει στην Επιτροπή.

 


«Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση για μετακίνηση από νομό σε νομό», ξεκαθάρισε ο ίδιος συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν διάφοροι παράμετροι που "χτίζουν" μια απόφαση».

«Είμαστε αφοσιωμένοι στην πορεία του εμβολιασμού των ηλικιωμένων και της παρακολούθησης των κρουσμάτων», ανέφερε και τόνισε ότι, «είναι νωρίς για να δίνονται μηνύματα» για επιστροφή στην κανονικότητα.

Διαβεβαίωσε δε, πως υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης φοιτητών σε άλλο νομό ή και των γονιών τους, όταν υπάρχει ανάγκη, με το απαραίτητο πιστοποιητικό της εκάστοτε σχολής.

Διέλυσε τα σενάρια για άμεση επαναλειτουργία της εστίασης, εξηγώντας εκ νέου ότι, το πρόγραμμα επιδότησης για τις σόμπες εξωτερικού χώρου, έχει αναδρομική ισχύ και καλύπτει δαπάνες του περασμένου Φεβρουαρίου, όμως «δεν έχει σχέση με το άνοιγμα της εστίασης».

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρίσκονται στις επόμενες δραστηριότητες που θα επαναλειτουργήσουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, αναφέροντας ότι, απασχολούν 20.000 προσωπικό. Ο γενικός γραμματέας έκανε λόγο για επίσκεψη με ραντεβού στα πρακτορεία, αναφέρθηκε στο σχέδιο ιχνηλάτησης που έχει καταρτίσει ο ΟΠΑΠ και ανακοίνωσε ότι, υπάρχει έτοιμο σχέδιο που θα παραδοθεί στην Επιτροπή, για την επαναλειτουργία.

Σε παρατήρηση σχετικά με προσαύξηση σε πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για μη χρήση μάσκας, εξήγησε ότι τα πρόστιμα που αφορούν σε παραβάσεις των μέτρων για τον κορωνοϊό, δεν διαφέρουν από τα υπόλοιπα διοικητικά πρόστιμα.

Αναφορικά με τη δίωρη διορία για ψώνια και την εφαρμογή του μέτρου για άτομα με κινητικά προβλήματα, εκτίμησε πως «υπάρχει ανοχή από τις ελεγκτικές Αρχές σε ειδικές περιπτώσεις».

«...Πάμε πολύ μελετημένα, θέλουμε να κερδηθεί η εμπιστοσύνη από όλα τα μέρη και φυσικά να ελέγχουμε την πανδημία», κατέληξε ο γενικός γραμματέας.

 

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 14.11.2025

Επίκαιρα τα αιτήματα του Πολυτεχνείου για τους νέους και τον κόσμο της εργασίας

Η ΓΣΕΕ τιμά την 17η Νοέμβρη, επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η οποία αποτέλεσε σύμβολο αγώνα για τη δημοκρατία, την ελευθερία και τα κοινωνικά δικαιώματα. Η θυσία εκείνης της εποχής μας υπενθ

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 14.11.2025

Ενίσχυση του στόλου του Δήμου Μαλεβιζίου με τρία νέα οχήματα

Με τρία νέα οχήματα ενισχύεται ο στόλος του Δήμου Μαλεβιζίου και ειδικότερα της Υπηρεσίας Καθαριότητας, καθώς παρελήφθησαν δύο δορυφορικά απορριμματοφόρα και μία υδροφόρα πολλαπλών χρήσεων. Η νέα υδ

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 14.11.2025

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους

Με κοινή πρωτοβουλία των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνονται εκπτώσεις έως και 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευ