Image
Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 19:31 Βλέπω/Ακούω

SMS 13033: Με κωδικό 2 και μόνο για 2 ώρες τα ψώνια σε σούπερ μάρκετ

Δεύτερη ημέρα λειτουργίας του λιανεμπορίου υπό προϋποθέσεις, τις οποίες οι καταναλωτές οφείλουν να τηρήσουν, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του κορονοϊού και να μην επιστρέψουμε ουσιαστικά σε παλαιότερα αυστηρότερα μέτρα. Ο βασικός κανόνας είναι η αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή κωδικού 2 για μετακίνηση προκειμένου να επισκεφτεί κανείς καταστήματα αλλά και σούπερ μάρκετ.

Δεύτερη και εξίσου σημαντική προϋπόθεση επίσκεψης σε εμπορικά καταστήματα είναι ότι η διάρκεια κατά την οποία ο καταναλωτής μπορεί να πραγματοποιήσει την εμπορική του συναλλαγή είναι οι 2 ώρες. Και ο συγκεκριμένος κανόνας δεν ισχύει μόνο για τα εμπορικά καταστήματα αλλά και για τα σούπερ μάρκετ. Συγκριτικό χρονικό σημείο για αγορά και σε σούπερ μάρκετ είναι η ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει στείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής.

Σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα επιστρέφουν στα ράφια 

Με το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα, επέστρεψαν στα ράφια των σούπερ μάρκετ δεκάδες προϊόντα που είχαν αποσυρθεί κατά τη διάρκεια του lockdown για να μην δημιουργηθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Αναλυτικά τα προϊόντα που επιστρέφουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι τα εξής:

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, περιφερειακές μονάδες υπολογιστών και λογισμικού (ΚΑΔ 47.41)

Τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό (ΚΑΔ 47.42)

Εξοπλισμό ήχου και εικόνας (ΚΑΔ 47.43)

Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα (ΚΑΔ 47.51)

Χαλιά, κιλίμια και επενδύσεις δαπέδου και τοίχου (ΚΑΔ 47.53)

Ηλεκτρικές οικιακές συσκευές (ΚΑΔ 47.54)

Έπιπλα, φωτιστικά και άλλα είδη οικιακής χρήσης – εξαιρούνται ανταλλακτικά (π.χ. λαμπτήρες), σάρωθρα για οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.35)

Σκούπες και βούρτσες για την οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.37) (ΚΑΔ 47.59)

Βιβλία (ΚΑΔ 47.61)

Παιχνίδια (ΚΑΔ 47.65)

Ενδύματα, με εξαίρεση τα καλσόν (ΚΑΔ 47.71.71.43) (ΚΑΔ 47.71)

Υποδήματα και δερμάτινα είδη (ΚΑΔ 47.72)

Ανοιχτά στις 24 Ιανουαρίου τα σούπερ μάρκετ

Εν τω μεταξύ, προαιρετικά θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα, μεταξύ των οποίων και τα σούπερ μάρκετ, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. Η κυβέρνηση την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε το άνοιγμα των καταστημάτων και την επανεκκίνηση υπηρεσιών, που μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά και την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, μεταξύ των οποίων και τα σούπερ μάρκετ. 

Πιο συγκεκριμένα, το άνοιγμα των καταστημάτων αυτή την Κυριακή είναι προαιρετικό με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας που θα ξεκινά από τις 11 το πρωί. Υπενθυμίζεται ότι, τις καθημερινές, το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι από τις 7 το πρωί έως και τις 20:00, καθώς παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 5 τα ξημερώματα. Η μετακίνηση γίνεται είτε με αποστολή SMS στο 13033 είτε με το σχετικό έντυπο, στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός 2.

 

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 16.04.2026

Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου: Συστηματικές και τεκμηριωμένες δράσεις για την προστασία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου συνεχίζει με συνέπεια και σχέδιο την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου παρεμβάσεων για τη διαχείριση και προστασία των αδέσποτων ζώων, επενδύοντας σε δράσεις που

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 16.04.2026

Νίκος Χαρδαλιάς: «7,6 εκατ. ευρώ για έξι δομές αντιμετώπισης άνοιας, Alzheimer και αυτισμού - Αξιοποιούμε στο έπακρο τους ευρωπαϊκούς πόρους, σε δράσεις με άμεσο κοινωνικό αποτύπωμα»

Στη χρηματοδότηση ύψους 7,6 εκατ. ευρώ της λειτουργίας Κέντρων Ημέρας Ολικής Φροντίδας (Κ.Η.Ο.Φ.) Ψυχικής Υγείας με Κινητά Κλιμάκια για ασθενείς με άνοια και Alzheimer, καθώς και για άτομα με αυτισμό

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 16.04.2026

Ευρωπαϊκή εφαρμογή επαλήθευσης ηλικίας: τι αλλάζει, ποιες οι προοπτικές και τα επόμενα βήματα για την προστασία των ανηλίκων - η συμβολή του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (SaferInternet4Kids.gr), το οποίο λειτουργεί στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), χαιρετίζει τη χθεσινή ανακοίνωση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Urs