Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 16:36 Εκτός Ελλάδος

Αλλεργικές αντιδράσεις από παρτίδα εμβολίου της Moderna στις ΗΠΑ


Η κορυφαία επιδημιολόγος της Καλιφόρνιας ανακοίνωσε στους υγειονομικούς να σταματήσουν να χρησιμοποιούν παρτίδα του εμβολίου κατά της COVID-19 της Moderna, καθώς καταγράφηκε μεγαλύτερος από τον συνηθισμένο αριθμός ατόμων με εμφανείς αλλεργικές αντιδράσεις σε κλινική εμβολιασμού στο Σαν Ντιέγκο.

Η δρ Erica Pan δήλωσε πως στο πλαίσιο της αυξημένης ευαισθητοποίησης, οι υγειονομικοί πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις δόσεις έως ότου οι κρατικοί αξιωματούχοι και οι υπεύθυνοι της εταιρείας ολοκληρώσουν μια έρευνα.

Η Καλιφόρνια έλαβε περίπου 330.000 δόσεις από την εν λόγω παρτίδα, ποσότητα η οποία καλύπτει περίπου το 10% των δόσεων που έχουν διανεμηθεί συνολικά στην Πολιτεία, τόσο από τη Moderna, όσο και από τη Pfizer.

Οι αλλεργικές αντιδράσεις εμφανίστηκαν στον χώρο μαζικού εμβολιασμού της επαρχίας του Σαν Ντιέγκο στο Petco Park, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια, Darrel Ng. Τα συμπτώματά τους ήταν σοβαρά και απαιτούσαν ιατρική βοήθεια, είπε η Erica Pan.

Ο δρ Eric McDonald, επιδημιολόγος της κομητείας του Σαν Ντιέγκο, είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι οι επιχειρήσεις στο Petco Park επιβραδύνθηκαν, καθώς έξι υγειονομικοί είχαν εμφανείς αλλεργικές αντιδράσεις σχεδόν αμέσως μετά τον εμβολιασμό τους.

Δεν έχουν αναφερθεί άλλα σύνολα ζητημάτων ή μεμονωμένα ζητήματα με την παρτίδα Moderna (041L20A), η οποία διανεμήθηκε σε 287 ιατρικούς παρόχους σε ολόκληρη την πολιτεία, ανέφεραν αξιωματούχοι. Η παρτίδα έφτασε στην Καλιφόρνια μεταξύ 5 Ιανουαρίου και 12 Ιανουαρίου.

 

 

iatronet

 

Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 02.03.2021

Τζορτζ Μάικλ: Ένταλμα σύλληψης για τον πρώην εραστή του

Ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί για τον πρώην εραστή του Τζορτζ Μάικλ, Φάντι Φαουάζ αφού δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο για τέταρτη φορά για να αντιμετωπίσει την κατηγορία ότι έσπασε την τζαμαρία σε ...

Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 02.03.2021

ΗΠΑ: Κυρώσεις στη Ρωσία για τη δηλητηρίαση του Ναβάλνι

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν σήμερα κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους και οντότητες καθώς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία επιχείρησε να δολοφονήσει τον ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευ ...

Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 01.03.2021

Γαλλία: Ένοχος για διαφθορά ο Νικολά Σαρκοζί - Καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση

Ένοχος για διαφθορά κρίθηκε από δικαστήριο του Παρισιού ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση, εκ των οποίων τα δύο με αναστολή το ένα εκτιτέο.