Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 10:35 Γνώμες

Λινού: Θα μπορούσε να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους


Η εστίαση στον εξωτερικό χώρο, με υπαίθριες θερμάστρες, και με πολύ προσοχή στους εργαζομένους, θα μπορούσε να ανοίξει. Με συχνά τεστ στους εργαζομένους και μόνο στους εξωτερικούς χώρους

Kάθε άνοιγμα εγκυμονεί κινδύνους και αμφιβολίες υποστήριξε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Αθηνά Λινού, μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA, για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

«Να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί. Οι ουρές εκτός καταστημάτων, σε απόσταση και με μάσκα, δεν πειράζουν πολύ. Ας ελπίσουμε ότι θα πάμε καλά» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι ανησυχεί για τα πολυκαταστήματα «που δεν έχουν φυσικό αερισμό».

Στο ερώτημα ποιες άλλες δραστηριότητες θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν, σημείωσε ότι «αν έχουμε περισσότερα μοριακά τεστ θα έχουμε καλύτερη εικόνα και θα μπορούμε να προχωρήσουμε».

Έκανε λόγο ότι η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει, ενώ είπε ότι, σε ενδεχόμενο άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού, ακόμα και στα λιφτ.

«Η εστίαση στον εξωτερικό χώρο, με υπαίθριες θερμάστρες, και με πολύ προσοχή στους εργαζομένους, θα μπορούσε να ανοίξει. Με συχνά τεστ στους εργαζομένους και μόνο στους εξωτερικούς χώρους» δήλωσε.

Ακόμα, υποστήριξε ότι «κι εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί απαγορεύτηκε το ψάρεμα και το κυνήγι».

Σε ότι αφορά στην μετακίνηση από νομό σε νομό, εξήγησε ότι αυτό επαφίεται στην επιδημιολογική κατάσταση του κάθε νομού. «Η νόσος είναι τέτοια που δεν είναι ενιαίος ο επιπολασμός της. Μπορεί σε κάποιους νομούς για 15-20 ημέρες να υπάρχει τεράστια έξαρση και σε άλλους να πάνε μια χαρά τα πράγματα. Δεν έχουμε όμως τόσα πολλά αξιόπιστα τεστ για να μας καθορίζουν που τα πράγματα είναι ασφαλής και που δεν είναι».

 

madata.gr
Post
Γνώμες Παρασκευή 05.12.2025

ΟΥΝΕΣΚΟ: Η ελληνική Γλώσσα για έξι ολόκληρους αιώνες η πρώτη διεθνής γλώσσα

ΤουΜυργιώτη Παναγιώτη (Μαθηματικός) Η διεθνής κοινότητα έκανε ένα πολύτιμο δώρο εις την Ελλάδα. Η διεθνής οργάνωση ΟΥΝΕΣΚΟ για τον πολιτισμό, για την ειρήνη κ.λπ. με ομόφωνη απόφαση του Εκτελεστικ

Post
Γνώμες Δευτέρα 01.12.2025

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ.

Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου – Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ. εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τον αποτροπιασμό της για τα πρόσφατα τραγικά περιστατικά ανθρωποκτονιών που σημειώθηκαν στο Έλος Χαν

Post
Γνώμες Πέμπτη 27.11.2025

«Το νέο Κέντρο Υποστήριξης Μικροπιστώσεων: Ένα στοχευμένο εργαλείο στήριξης της μικρής επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου»

Του Βαγγέλη ΚΑΡΚΑΝΑΚΗ, Προέδρου Επιμελητηρίου Ηρακλείου Η μικρή και πολύ μικρή επιχειρηματικότητα αποτελεί το θεμέλιο της οικονομικής ζωής της Κρήτης. Από τις οικογενειακές επιχειρήσεις και τα μικρ