Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021 18:04 Πολιτική

Γεννηματά για τις καταγγελίες της Μπεκατώρου: Σοφία σε ευχαριστούμε για το θάρρος


H πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, εκθειάζει την καταγγελία της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, για σεξουαλική κακοποίηση. Η κ. Γεννηματά, σε ανάρτησή στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέρει πως η Σοφία Μπεκατώρου με τη στάση της επιβεβαίωσε ότι οι πρωταθλητές έχουν πάνω απ' όλα δύναμη ψυχής.

Προσθέτει πως με τη θαρραλέα στάση της πέτυχε να δώσει δύναμη και φωνή σε άλλα κορίτσια που βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις και φοβούνται να μιλήσουν ή το συντηρητικό περιβάλλον τις κάνει να αμφιβάλλουν ακόμα και για το αν όσα βιώνουν είναι αληθινά. «Κακοποίηση δεν είναι μόνο η προσφυγή στη σωματική βία από τον δράστη. Είναι η προσφυγή σε μεθόδους χειραγώγησης, η χρήση της εξουσίας που συχνά έχει ο δράστης επί του θύματός του», επισημαίνει η Φώφη Γεννηματά και υπογραμμίζει:

«Σοφία σ' ευχαριστούμε που με το θάρρος σου, δείχνεις πως αξίζει να μιλάμε. Αξίζει να μιλάμε, όταν και όποτε βρούμε το κουράγιο να το κάνουμε. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζει τα όριά μας. Όταν μια γυναίκα, ένας άνθρωπος, λέει "όχι" σημαίνει όχι. Αξίζει να μιλάμε για να γνωρίζει κάθε δράστης ότι δεν θα μείνει ατιμώρητος. Για να κάνει πίσω την επόμενη φορά. Καμιά γυναίκα δεν είναι μόνη. 'Αντρες και γυναίκες σχηματίζουμε μια αλυσίδα προστασίας και αλληλεγγύης».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής χαρακτηρίζει ακόμα ντροπιαστική και απαράδεκτη τη στάση της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, καθώς με την αμφισβήτηση όσων είπε η κ. Μπεκατώρου, αναπαράγει το στερεότυπο.

 

 

madata.gr
Post
Πολιτική Δευτέρα 18.05.2026

Β. Κικίλιας: «Δημοπρατούνται Ψηφιακό Κέντρο Επιχειρήσεων, νέα σκάφη και drones ιπτάμενα, επιφανείας και υποβρύχια»

«Το νέο ΚΕΠΙΧ είναι η μετεξέλιξη του Θαλάμου Επιχειρήσεων του παλιού Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Δυστυχώς, από το 1980 ο Θάλαμος παραμένει ο ίδιος. Αυτό είναι μη αποδεκτό», δήλωσε ο Υπ

Post
Πολιτική Δευτέρα 18.05.2026

Φλωρίδης από Ηράκλειο: «Τα δικαστικά κτίρια δεν είναι σε καλή κατάσταση – πρέπει να κινηθούμε έξυπνα» (vid)

Στο Ηράκλειο βρίσκεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, με βασικό αντικείμενο τα κτιριακά προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου. Ο Υπουργός πραγματοποιεί σειρά επαφών στην Περιφέρεια Κρή

Post
Πολιτική Δευτέρα 18.05.2026

Παράταση υποβολής αιτήσεων στη δράση «e-Astypalea»

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η με αριθμό 70255 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Β’ 2757/15.05.2026) με την οποία παρατείνονται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και η ημερομηνία ολοκλήρωσης της δράσης. Πλέον, η