Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021 17:21 Βλέπω/Ακούω

Τι λένε οι ειδικοί για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων


Η πρώτη εβδομάδα επιστροφής των μαθητών στα θρανία κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τόνισε στο MEGA η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Το άνοιγμα των σχολείων γίνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών, οι οποίοι πρότειναν ένα σταδιακό άνοιγμα των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Παρά την καλή εικόνα που έχουν δώσει μέχρι στιγμής τα σχολεία, «δεν υπάρχει ακόμα εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων», με το υπουργείο να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους, όπως ανέφερε η Νίκη Κεραμέως.

Στις πληροφορίες που ήθελαν άνοιγμα μόνο της Γ’ λυκείου, η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στο τραπέζι καθώς υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που αφορούν τους καθηγητές και την παρουσία τους στις τάξεις.

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 10.10.2026

Εντοπισμός και διάσωση 33 αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στη Λέσβο

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Μυτιλήνης προέβησαν στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών (υπηκόων Τουρκίας), ηλικίας 37 και 31 ετών, για παραβάσεις της μεταναστευτικής νομοθεσίας.

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 10.10.2026

Από το χωράφι στο πιάτο. Η δράση για το κλίμα ξεκινά από τους μαθητές

Τη σύνδεση της τροφής με την υγεία, το περιβάλλον και το κλίμα γνώρισαν οι μαθητές του12ου Γυμνασίου Ηρακλείου, κατά την εκπαιδευτική επίσκεψή τους στοαγρόκτημα Πεσκέσι, στο Χαρασό Χερσονήσου. Την επ

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 10.10.2026

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των social media σε ανηλίκους κάτω των 15 ετών

Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2026 εισάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, με τίτλο «Απαγόρευση χρήσης επιγραμμικών υπηρεσιών κοινωνικής δι