Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021 17:12 Βλέπω/Ακούω

Voucher 200 ευρώ για τάμπλετ, λάπτοπ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα με κωδικούς Taxisnet


Ποιοι μαθητές και φοιτητές δικαιούνται το voucher 200 ευρώ για tablet, laptop, desktop - Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με τους κωδικούς Taxisnet

Έως το τέλος Ιανουαρίου ή το αργότερο μέσα στις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει η ειδική πλατφόρμα στην οποία οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές θα πρέπει να συνδεθούν προκειμένου να λάβουν το voucher των 200 ευρώ για την αγορά tablet, laptop ή σταθερού υπολογιστή. Στην πραγματικότητα οι δικαιούχοι δεν θα χρειάζεται να στείλουν κάποια αίτηση για να λάβουν το voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην πλατφόρμα με κωδικούς Taxisnet και αμέσως θα ελέγχει εάν δικαιούται ή όχι την επιδότηση, η οποίο ουσιαστικά θα είναι ένας ηλεκτρονικός κωδικός. Εάν ο ενδιαφερόμενος ανήκει στους δικαιούχους τότε θα μπορεί:

είτε να το αποστείλει απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμεί να αγοράσει τον τεχνολογικό του εξοπλισμό

είτε να το εκτυπώσει και να πραγματοποιήσει την αγορά του από κάποιο φυσικό κατάστημα

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή που κοστίζει παραπάνω θα συμπληρώσει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό. Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 112 εκατομμυρίων ευρώ, υλοποιείται από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το voucher των 200 ευρώ

Δικαιούχοι του voucher των 200 ευρώ θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Στους δικαιούχους, όπως αποκάλυψε το «ethnos.gr» θα ανήκουν και όσοι δικαιούνται να λάβουν το επίδομα οικογενειακού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, αλλά αντ΄αυτού έχουν επιλέξει να λαμβάνουν το αντίστοιχο επίδομα της Πρόνοιας.

Αυτοί αποτελούν ένα ποσοστό περίπου 10% και η προσπάθεια που γίνεται αυτήν την περίοδο από την «Κοινωνία της Πληροφορίας» που έχει αναλάβει το έργο, είναι να ετοιμαστούν πλήρως οι διαλειτουργικότητες του συστήματος ώστε να εμφανίζονται και οι συγκεκριμένοι αυτόματα στην κατηγορία των δικαιούχων και να μην απορρίπτονται. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη δυσκολία του εγχειρήματος, όπως εξηγούν στελέχη της ΚτΠ.

Βάσει των στοιχείων που έχει δώσει το υπουργείο Παιδείας, το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 παιδιά και νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

Παραδείγματα δικαιούχων

Οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί και με ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ

Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ

Μονογονεϊκές οικογένειες με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ

Μονογονεϊκές οικογένειες με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ

Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι για το voucher των 200 ευρώ 

Οι δικαιούχοι δε θα χρειαστεί να αναρτήσουν δικαιολογητικά στην πλατφόρμα, καθώς τα στοιχεία τους θα έχουν εισαχθεί αυτόματα αφού η λειτουργία της θα είναι απολύτως  στοχευμένη. Η συμπλήρωση των στοιχείων θα είναι μια εύκολη διαδικασία για όλους τους χρήστες ενώ θα υπάρχει και βοήθεια (help desk), για όσους χρειάζονται παραπάνω οδηγίες ή πληροφορίες.

https://www.ethnos.gr

 

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 07.01.2026

Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη

Η Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο και τους εμπλεκόμενους φορείς ότι παρατείνονται τα άμεσα, προληπτικά μέτρα για την προστασία της κτηνοτροφίας του νησιού από τη νόσο της Ευλογ

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 07.01.2026

Εντοπισμός 20 αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Λέρου για την ύπαρξη αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι. Ακολούθησαν χερσαίες έρευνες από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 07.01.2026

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για ναρκωτικά στην Καλλιθέα Αττικής από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών (υπήκοοι Αιγύπτου), ηλικίας 25 και 26 ετών, για παραβάσεις του N.4139/13 «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών» σε συνδυασμό με τα άρθρα 46 «Ηθική αυτουργία» κα