Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 19:49 Εκτός Ελλάδος

Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων: Η Ελλάδα διατηρεί τον έλεγχο της πανδημίας


Το γεγονός, ότι «η Ελλάδα, λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα, έχει κατορθώσει, σε σύγκριση με άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να διατηρεί σε ικανοποιητικό βαθμό τον έλεγχο της κατάστασης της πανδημίας του κορωνοϊού», υπογραμμίζει το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) σε τηλεγράφημά του για την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς την θέσπιση ενιαίου ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Στο τηλεγράφημα επισημαίνεται πως για την Ελλάδα είναι σημαντικό ένα τέτοιο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπορέσει και πάλι να ταξιδέψει στη χώρα ένας μεγάλος αριθμός τουριστών, καθώς ο τουρισμός, ο εξαιρετικά σημαντικός αυτός κλάδος της οικονομίας της, παρουσίασε μέσα στους πρώτους εννέα μήνες του 2020 μεγάλη κάμψη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η Ελλάδα κατέγραψε το πρώτο εννεάμηνο πέρσι πέντε εκατομμύρια αφίξεις έναντι των 18,8 εκατομμυρίων στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα της προηγούμενης χρονιάς, δηλαδή μία μείωση κατά 73,4%, αναφέρει το ΑΡΑ, παρατηρώντας ότι την χώρα ενδιαφέρει να εισέλθουν περισσότεροι τουρίστες, αλλά όχι και περισσότερα κρούσματα.

 

madata.gr
Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 14.12.2025

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Στους 16 οι νεκροί από το μακελειό στην Bondi Beach – Ανάμεσά τους και ένα παιδί

Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην παραλία Bondi Beach του Σίδνεϊ, καθώς ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 16, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση των αυστραλιανών Αρχώ

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 14.12.2025

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Ο Νετανιάχου λέει ότι είχε προειδοποιήσει την Αυστραλία

Δημόσια παρέμβαση με αιχμές έκανε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά τη φονική επίθεση στο Σίδνεϊ, υποστηρίζοντας ότι είχε εγκαίρως προειδοποιήσει την αυστραλιανή κυβέρνηση πως ορισ

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 14.12.2025

Σίδνεϊ: Τουλάχιστον 10 νεκροί από την ένοπλη επίθεση σε εκδήλωση για το Χανουκά

Σκηνές πρωτοφανούς τρόμου εκτυλίχθηκαν σήμερα στην παραλία Bondi του Σίδνεϊ, όταν δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον εορτασμό της εβραϊκής γιορτής του Χανουκά. Σύμφωνα με τις α