Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 19:49 Εκτός Ελλάδος

Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων: Η Ελλάδα διατηρεί τον έλεγχο της πανδημίας


Το γεγονός, ότι «η Ελλάδα, λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα, έχει κατορθώσει, σε σύγκριση με άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να διατηρεί σε ικανοποιητικό βαθμό τον έλεγχο της κατάστασης της πανδημίας του κορωνοϊού», υπογραμμίζει το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) σε τηλεγράφημά του για την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς την θέσπιση ενιαίου ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Στο τηλεγράφημα επισημαίνεται πως για την Ελλάδα είναι σημαντικό ένα τέτοιο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπορέσει και πάλι να ταξιδέψει στη χώρα ένας μεγάλος αριθμός τουριστών, καθώς ο τουρισμός, ο εξαιρετικά σημαντικός αυτός κλάδος της οικονομίας της, παρουσίασε μέσα στους πρώτους εννέα μήνες του 2020 μεγάλη κάμψη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η Ελλάδα κατέγραψε το πρώτο εννεάμηνο πέρσι πέντε εκατομμύρια αφίξεις έναντι των 18,8 εκατομμυρίων στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα της προηγούμενης χρονιάς, δηλαδή μία μείωση κατά 73,4%, αναφέρει το ΑΡΑ, παρατηρώντας ότι την χώρα ενδιαφέρει να εισέλθουν περισσότεροι τουρίστες, αλλά όχι και περισσότερα κρούσματα.

 

madata.gr
Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 17.01.2026

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ προσκαλεί τον πρόεδρο Ερντογάν να γίνει ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου Ειρήνης για τη Γάζα»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να γίνει μέλος του «Συμβουλίου Ειρήνης», το οποίο θα εποπτεύει την προσωρινή διακυβέρνηση της Γάζα

Post
Εκτός Ελλάδος Παρασκευή 16.01.2026

Το άγνωστο όπλο της Δανίας που μπορεί να σώσει τη Γροιλανδία από τις ΗΠΑ

Η Δανία θα μπορούσε να ενεργοποιήσει το άρθρο 42.7 της ΕΕ σε περίπτωση που οι ΗΠΑ επιτεθούν στη Γροιλανδία. Ωστόσο, θα αντιμετώπιζε σημαντικά νομικά, πολιτικά και στρατιωτικά εμπόδια. Το άγνωστο όπ

Post
Εκτός Ελλάδος Παρασκευή 16.01.2026

Στα χέρια του Τραμπ το Νόμπελ Ειρήνης – “Τι υπέροχη χειρονομία σεβασμού”

Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Μαρία Κορίνα Ματσάδο, απένειμε το χρυσό μετάλλιο του Νόμπελ Ειρήνης στον Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο, σχεδόν δύο εβδομάδες α